ГоловнаКонтакти

Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл

Рекламний блок

Традиційні страви на Новий рік – це, звичайно, добре. Яке ж свято без олів'є... Але все ж, хочеться здивувати гостей і близьких чимось новеньким, незвичайним. Та й назва свята до цього розташовує. Неодмінно повинно бути щось нове, що раніше ще ніколи не робили.

Тому пропонуємо вам спробувати приготувати страви за нашими рецептами.

Зміст:

  • Замість хліба – троянди
  • Профітролі
  • Начинка для профітролей «Сирний крем»
  • Начинка для профітролей «Лососевий мус»
  • Індичка з брусницею
  • Запечена стерлядь
  • Відео-рецепт
  • Замість хліба – троянди

    Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл

    Щоб все було по-новому, почнемо з такої необхідної речі на кожному столі, як хліб. І замінимо його на свято оригінальними трояндочками. Їх можна зробити просто з сиром, можна взагалі без нічого. Але ми вирішили запропонувати ситний і по-справжньому святковий рецепт з шинкою і сиром. Шинку, до речі, можна замінити на будь-яку ковбаску.

    Необхідні інгредієнти:

  • Тісто листкове – 500 гр
  • Шинка або ковбаса – 350 гр
  • Сир твердий – 250 гр
  • Томатний соус або кетчуп (на ваш смак) – 100 мл
  • Яйце – 1 шт. (знадобиться тільки жовток)
  • Процес приготування:


    Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл
    Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл

    Крок 1. Ріжемо дуже тонкими слайсами сир і шинку. Краще навіть попросити, щоб вам зробили нарізку ще в магазині. Інакше, якщо слайсы будуть товстими, троянди вийдуть некрасивими і разлезутся.

    Крок 2. Тісто розгортаємо і ріжемо на смужки шириною приблизно 3-3,5 див.


    Крок 3. Змащуємо смужки за допомогою кондитерської пензлика соусом або кетчупом.

    Крок 4. Викладаємо слайсы сиру, а на них шинку, щоб верхівочки злегка виходили за смужки тіста.

    Крок 5. Акуратно, щільно притискаючи, звертаємо рулетик. Якщо переживаєте, що він може розпастися, то закріпіть його на час випікання зубочисткою.

    Крок 6. Викладаємо троянди на деко, покрите пергаментним папером, і ставимо випікатися при температурі 180 градусів 20 хвилин. Духовка до моменту запікання повинна бути вже нагрітої.

    Крок 7. Виймаємо троянди з духовки і даємо охолонути до кімнатної температури. Тим часом моєму листя салату, просушуємо їх за допомогою паперових рушників і гарно розкладаємо на блюді. Зверху викладаємо на листя остиглі троянди і можна сміливо розміщувати красу на святковому столі.

    до змісту ^

    Профітролі

    Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл

    Це відмінний варіант замінити хліб і звичні бутерброди на святковому столі. Тим більше ми запропонуємо кілька цікавих начинок. Але ви можете придумати і свої. Навіть звичний салат олів'є, оформлений в профитролях придбає зовсім інший новий вигляд і смак.

    Необхідні інгредієнти для тіста:

  • Вода – 240 мл
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 130 гр.
  • Процес приготування:


    Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл
    Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл

    Крок 1. Яйця заздалегідь викласти з холодильника, вони обов'язково повинні бути кімнатної температури, втім, як і всі інші інгредієнти. Інакше висока ймовірність, що тісто не підніметься і нічого не вийде.

    Крок 2. Наливаємо в ємність воду і ставимо на плиту. У неї кладемо сіль і вершкове масло, помішуємо і чекаємо, коли все розчиниться і стане однорідним.

    Крок 3. Коли вийшла маса буде закипати, всипати відразу все борошно, яку ви попередньо просіяли. Не сипте борошно частинами, якщо утворюються грудки, доведеться все переробляти.

    Крок 4. Масу активно вимішуємо, поки борошно не розбухне, і маса не перетвориться в тісто. Після цього знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути. У гаряче тісто яйця вбивати не можна, вони згорнуться і тісто стане непридатним для роботи.

    Крок 5. В злегка остигнула теплу масу додаємо по одному яйцю і ретельно вимішуємо тісто з кожним яйцем до однорідності. В результаті у вас повинна вийти кремоподібна маса без грудок.

    Крок 6. Розігріваємо духовку до 190 градусів. І поки вона прогрівається, з допомогою кондитерського кулька і насадки (можна і без насадки), видавлюємо на деко, застелене пергаментом, середні за розміром, квіточки. Відстань між ними повинна бути не менше 5 см.

    Крок 7. Ставимо деко в розігріту духовку на 15 хвилин, після закінчення цього часу, зменшуємо температуру до 170 градусів і печемо ще 15 хвилин. Після вимикаємо духовку, але не відкриваємо її і залишаємо там профітролі ще на 15 хвилин. І тільки потім виймаємо їх і даємо охолонути.

    Після цього профітролі можна наповнити начинкою, але тільки перед самою подачею на стіл, інакше соковита начинка може розм'якшити

    до змісту ^

    Начинка для профітролей «Сирний крем»

    Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл

    Необхідні інгредієнти:

  • Молоко – 200 мл
  • Сир «Рокфор» - 170 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Крохмаль – 1 ч. л. (без гірки)
  • Сіль – за смаком
  • Процес приготування:

    Крок 1. Дрібно ріжемо сир і кріп.

    Крок 2. Змішуємо борошно і крохмаль. Молоко наливаємо у ємність і збиваємо в блендері з борошном і крохмалем, туди ж додаємо сир, кріп і сіль.

    Крок 3. Начинка готова і можна з допомогою кондитерського шприца заповнити нею профітролі.

    до змісту ^

    Начинка для профітролей «Лососевий мус»

    Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл

    Необхідні інгредієнти:

  • Лосось копчений – 200 гр.
  • Вершки жирні, не менш 33-38%
  • Перець білий мелений – щіпка
  • Лимон – 1 шт.
  • Процес приготування:

    Крок 1. Збиваємо добре охолоджені вершки міксером до стійких піків.

    Крок 2. Ріжемо лосось, видавлюємо із чверті лимона 1 ст. л. соку і перебиваємо все з допомогою блендера до однорідної маси.

    Крок 3. Змішуємо акуратно дві одержані маси в один і дерев'яною лопаткою перемішуємо до однорідного стану.

    Крок 4. Видавлюємо з допомогою кондитерського кулька в профітролі і прикрашаємо половинкою часточки лимона.

    Таких начинок можна зробити безліч: з креветками і сиром, з авокадо, і як вже було сказано вище, можна начинити профітролі різними салатами. Також можна наповнювати кремові маси за допомогою кондитерського шприца, зробивши в дінці невеликий отвір, не зрізуючи кришечку.

    до змісту ^

    Індичка з брусницею

    Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл

    З гарячих страв на нашому слов'янському столі традиційно прижилася свинина і яловичина, а з птиці – курка й качка. А от у деяких європейських країнах і сша на новорічні та різдвяні свята готують індичку. Ми також хочемо запропонувати цю приголомшливо смачну дієтичну «легку» птаха на ваш новорічний стіл.

    Необхідні інгредієнти:

  • Філе індички – 1 кг
  • Ягоди брусниці (можна заморожені) – 500 гр.
  • Крохмаль – 2,5 ст. л.
  • Цукор – 200 гр.
  • Олія рослинна рафінована – 100 гр.
  • Спеції будь-які, підходящі для птиці – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Листя салату – пучок
  • Процес приготування:


    Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл

    Крок 1. Відварюємо філе індички протягом 30-40 хвилин у підсоленій воді (щоб зсередини не виділялася сукровиця, але при цьому м'ясо залишалося соковитим). Філе кладемо вже в киплячу воду.

    Крок 2. Відварене м'ясо трохи студим і нарізаємо на порційні шматки.

    Крок 3. Ставимо сковороду, нагріваємо на ній рослинне масло. Шматки індички перед обсмаженням промачиваем паперовим рушником, мачає в спеції, і після обсмажуємо до рум'яної скоринки.

    Крок 4. Брусницю складаємо в ємність, засипаємо цукром і проварюємо 15-20 хвилин. При бажанні додаємо спеції, щоб смак був більш яскравим. Частина рідини повинна випаруватися, а залишилася маса злегка карамелізуватися (стати густішим і придбати блиск). Після цього знімаємо з вогню і перетираємо через сито в джем.

    Крок 5. Одержаний джем ставимо на вогонь і тонкої будівництвом вливаємо в нього розведений крохмаль і доводимо до кипіння.

    Крок 6. Кожну порцію покласти в глибоку тарілку, залити брусничним соусом і поставити трохи застигнути. Подавати, прикрасивши цілими ягідками брусниці. Можна оформити і трохи інакше... Розкласти всі шматочки на великому блюді з високими бортиками і залити соусом.

    Жоден новорічний стіл, як правило, не обходиться без рибки. І ми пропонуємо приготуємо вам до чарівної ночі дивного свята справжній шедевр, а саме стерлядь. Здавна ця риба особливо цінувалась і була окрасою царських та боярських столів. В наш час вона теж коштує не дешево, але на Новий рік можна собі дозволити царський задоволення.

    до змісту ^

    Запечена стерлядь

    Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл

    Святковий стіл дуже калорійний, тому страви, в яких мінімум жирів, буде для нього дуже актуальним.

    Необхідні інгредієнти:

  • Стерлядь – 2-3 кг (в залежності від того, скільки гостей передбачається)
  • Вино сухе біле – 200 мл
  • Олія рослинна рафінована – 1 ст. л.
  • Корінь петрушки – 1-2 шт.
  • Цибуля – 2 шт. (великий)
  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Пастернак – 1-2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Спеції для риби (за бажанням) – за смаком
  • Для кремів-соусів:

  • Вершкове масло – 100-125 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 3 зубки
  • Вершки не менше 33% - 200 мл
  • Для прикраси:

  • Салат – 1 пучок
  • Огірок – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Оливки – 100 гр.
  • Маслини – 100 гр.
  • Процес приготування:


    Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл Нові рецепти на Новий рік 2018: смачні і прості страви на новорічний стіл

    Крок 1. Чистимо стерлядь від нутрощів і ретельно підчищаємо ножем слиз на шкірці. Добре промиваємо і просушуємо за допомогою паперових рушників.

    Крок 2. Натираємо рибу з внутрішньої і зовнішньої сторони спеціями і сіллю. Звертаємо її в гурток, щоб надати їй красиву форму і після приготування розташувати на блюді. Хвостик кріпимо до місць, в яких розташовувалися зябра з допомогою зубочисток.

    Крок 3. Кладемо рибу в ємність з високими бортиками, в якій можна її буде запікати. У неї і на саму рибу викладаємо нарізану кружальцями корінь петрушки, пастернаку, цибулі, половинку лимона, порізаного тонкими півкільцями, гілочки петрушки і заливаємо вином.

    Крок 4. Ставимо рибу в духовку, розігріту до 170 градусів на 25-30 хвилин. В процесі кожні 10 хвилин з допомогою ополоника або великої ложки зачерпываем з ємності вино і поливаємо їм стерлядь.

    Крок 5. Дістаємо ємність з рибою, зливаємо з неї всю рідину, що залишилася. З допомогою кондитерського пензлика змащуємо рибку рослинним маслом, підвищуємо температуру в духовці до 180 градусів і ставимо ще раз до неї ємність з рибою на 10 хвилин, поки на рибці не з'явиться золотава апетитна скориночка. Дістаємо його з духовки і даємо їй охолонути.

    Крок 6. Тим часом готуємо соус. Один з них буде білий, другий – зелений. Частково ними ми розмалюємо красиво нашу стерлядь, а залишився подамо до риби в креманках. Всі складові зеленого крему-соусу нарізаємо і збиваємо блендером до однорідності. Вершкове масло обов'язково має бути кімнатної температури. Після ставимо в холодильник хвилин на 20-30, щоб соус трохи застиг і їм було зручніше малювати візерунки. Для білого соусу просто збиваємо до стійкої піни добре охолоджені вершки.

    Крок 7. Рибу перекладаємо на блюдо, прикрашене листям салату, огірком, нарізаним спіраллю і квіткою з помідора. Робити це треба після того, як вона добре охолоне, інакше висока ймовірність, що вона розвалитися.

    Крок 8. З допомогою кондитерського шприца або кульки з тонкою насадкою малюємо на стерляді візерунки обома соусами. Прикрашаємо часточками половинки лимона, що залишилася з оливками і маслинами, нанизаними на шпажки. І ось наша царська рибка готова здивувати ваших близьких і гостей.

    Щасливого вам Нового 2018 року з новими стравами на вашому розкішному святковому столі!

    до змісту ^

    Відео-рецепт






    Стаття написана спеціально для сайту "2018 рік Собаки": http://novij-rik.pp.ua/

    Рекламний блок

    Рекомендуємо для перегляду

    Додати коментар
    Ваше ім'я:  



    -
    загрузка...