ГоловнаКонтакти

Гарячі страви на Новий Рік 2018: нові рецепти з фото

Рекламний блок

Салати і різноманітні закуски теж важливі, але головним на новорічному столі завжди вважається гаряче блюдо, якого всі чекають з особливим нетерпінням.

Новий рік, в першу чергу, свято родини, тому святково накритий стіл символізує урочистий вступ у нове життя, повне надій і приємних сюрпризів. Тому особливо важливо, коли всі страви приготовані з любов'ю і з урахуванням смаків всіх домочадців.

З чого приготувати гаряче на Новий Рік 2018?

Як правило, гарячі страви мають на увазі наявність у них м'яса або риби.

Це можуть бути приготовлені в тушкованому вигляді, засмажені або запечені продукти:

  • яловичина;
  • свинина;
  • баранина;
  • кролятина;
  • м'ясо курки або індички;
  • качка або гусак;
  • будь-яка риба або морепродукти.
  • Що саме приготувати, справа смаку, або членів вашої сім'ї. Тому рецептів буде декілька, зате найкращих.
    Гарячі страви на Новий Рік 2018: нові рецепти з фото

    Свинячий рулет з грибами і родзинками

    Це дуже смачне і ситне блюдо, хоча присутність у ньому рису допоможе добре засвоїтися всім компонентам.

    Для приготування потрібні продукти:

  • очеревина свиняча – 1 кг;
  • шинка – 100г;
  • печінка куряча – 100 г;
  • рис відварний – 100г;
  • часник;
  • ізюм сорту без кісточок;
  • яйця;
  • лимон (цедра);
  • зелень (петрушка);
  • вершкове масло;
  • гриби –100г;
  • Цибуля ріпчаста;
  • приправи і сіль.
  • Спочатку обсмажується цибуля, куди додається шинка дрібної нарізки і куряча печінка, буквально на одну хвилину. Туди ж кладуть: заздалегідь вимитий ізюм, цедра половини лимона, дрібно порізаний або протертий часник, відварений заздалегідь рис і гриби, порізані дуже тонкими скибочками. Після легкого гасіння, в цей гарнір вибивається одне свіже яйце, вся суміш приправляється сіллю і перцем і остуджується.

    Маса викладається на підготовлене м'ясо очеревини, рівномірно і, не доходячи до краю 3 сантиметрів. М'ясо обережно згорнути в рулет, закріплюється нитками і кладеться швом на промаслений лист. Зверху за смаком можна підсолити і поперчити свинину.

    Запікати рулет потрібно при 2000 в духовці близько двох годин.

    Хто віддає перевагу більш легке м'ясо, можна скористатися дієтичним м'ясом кролика або домашньої птиці.
    Гарячі страви на Новий Рік 2018: нові рецепти з фото

    Гусяча Грудка в соусі з ягід

    Це абсолютно новий рецепт і, можливо, він зацікавить тих, хто любить м'ясо птиці.

    Для приготування знадобляться продукти:

  • дві гусячі грудки;
  • ожина, полуниця, малина, чорниця по 50-100 г;
  • вино сухе;
  • вершкове масло;
  • лимон;
  • цукор;
  • сіль.
  • Злегка надрізавши грудки необхідно обсмажити їх на сковороді без олії кілька хвилин, після чого відправити запікати в духовку при 180 градусах на 15 хвилин. Після цього слід вимкнути духовку, а грудки залишити в ній ще на кілька хвилин для їх м'якості.

    Далі слід приготування соусу. У каструлі слід розвести масло і цукор, дати закипіти, після чого додати туди ж ягоди і сік від одного лимона. Не завадить кілька крупинок гвоздики і кориці. У заново закипілу суміш додаємо 100г вина. Отриману суміш слід протерти до однорідної маси і варити ще 15-20 хвилин, не забуваючи помішувати.

    Після цього грудки ріжуться на шматочки середнього розміру, поливаються приготованим соусом і подаються разом з зеленню або листя м'яти у вигляді прикраси.

    Любителям дієтичного м'яса можна порадити наступний рецепт.
    Гарячі страви на Новий Рік 2018: нові рецепти з фото

    Кролик, запечена з картоплею

    Для страви потрібні наступні інгредієнти:

  • цілий кролик вагою близько 2 кг;
  • одна середня морква;
  • картопля – 1 кг;
  • олія рослинна;
  • ріпчаста цибуля;
  • майонез;
  • приправи, сіль;
  • пучок зелені для прикраси страви.
  • Кролик обробляється, розрізається на порції і укладається на промаслений лист поверх моркви, цибулі і почищеної сирого картоплі, який можна порізати досить крупно. Розведений в 400г води або молока майонез виливається на кролика і овочі. Готується страва при 200 градусах приблизно 2 години. Страву можна посипати дрібно зеленню або прикрасити її гілочками.

    До відома тих, хто боїться за свою фігуру – запечені таким чином овочі, зокрема, картоплю, не може вплинути на вашу фігуру.

    А ось для любителів поїсти від душі - пропонуємо варіант з бараниною.

    Баранина по-англійськи

    Будуть потрібні наступні продукти:

  • 600 г баранини;
  • 800г картоплі;
  • часник;
  • зелень за смаком;
  • кілька цибулин;
  • томатна паста;
  • приправи, спеції;
  • лавровий лист;
  • кілька горошин запашного перцю.
  • М'ясо можна порізати на невеликі шматки, заправити перцем, сіллю, спеціями, які подобаються, і залишити маринувати приблизно на одну годину.

    Далі слід взяти досить глибоку форму для запікання або на деко. Викладаємо шари, починаючи з м'яса, а потім кладучи картоплю і цибулю. Пересипаємо всі верстви сіллю і перцем, а верхній шар – будь, дрібно пошинкованной зеленню. Обсмажену кілька хвилин пасту з помідор додаємо у форму для запікання. Запікати страву треба 2 години в духовці, розігрітій до 180 градусів. Таке ситне блюдо з дуже м'яким і ароматним від спецій м'ясом особливо сподобається чоловікам, які люблять поїсти.

    Форель в соусі зі сливами

    Цей рецепт для тих, хто не уявляє своє життя без риби. Безумовно, навіть на Новий рік можна зробити чудове гаряче блюдо з риби.

    Знадобляться такі інгредієнти:

  • 400г райдужної форелі;
  • 70г сливи;
  • будь-яке рослинне масло;
  • часник;
  • оцет столовий;
  • лимон;
  • 50г будь-зелені;
  • яйця;
  • сіль, спеції;
  • чорний перець (мелений).
  • Перш ніж чистити рибу, її необхідно обдати закипілої водою, після чого почистити лусочки обережно, щоб не пошкодити шкіру. Після ретельного промивання в черевце форелі закласти промитий під чорнослив гарячою водою. У каструлі розігріти оцет і масло, додати дрібно порізані петрушку і часник, а зверху помістити рибу зі сливами.

    У каструлю наливаємо кип'ячену воду. У такому вигляді відправляємо рибу в духовку на 45 хвилин при температурі 200 градусів.

    Готову форель кладуть на блюдо, а в сотейник налийте суміш з одного яйця, натертого часнику, дрібно порізаної зелені свіжовичавленого лимонного соку. Варимо соус кілька хвилин до густоти, після чого красиво розміщуємо його на блюді близько риби і прикрашаємо лимоном, зеленню і м'ятою.
    Гарячі страви на Новий Рік 2018: нові рецепти з фото

    Рекламний блок

    Рекомендуємо для перегляду

    Додати коментар
    Ваше ім'я:  



    -
    загрузка...