Собака – символ 2018 року своїми руками – Новий рік 2018

Давньою і головною традицією жителів переважної більшості держав є вручення напередодні зустрічі Нового року подарунків. Найчастіше віддається перевага вибору символічних подарунків, изображащих господаря прийдешнього року. Оскільки символом 2018 року, згідно з китайським календарем, буде собака, то саме її зображення судилося прикрасити найбільш популярні подарунки. Особливою цінністю буде володіти Собака — символ 2018 року своїми руками.

Саморобка «Собака» з паперу

Самим простим у виготовленні подарунком, доступним як дорослим, так і дітям будь-якої вікової категорії, може стати листівка або об\’ємна виріб з паперу з зображенням вірною господарю собаки.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Для виготовлення забавною паперової собачої мордочки, яку можна виконати в легкій техніці стандартного орігамі, знадобиться аркуш щільного паперу А4 рудого або світло-коричневого відтінку і чорний маркер.

Вибраний аркуш паперу або тонкого картону потрібно скласти навпіл по діагоналі, після чого відрізати стала зайвою смугу, щоб утворився квадрат.

Отримавши в згорнутому вигляді два однакових трикутника, необхідно симетрично загнути крайні кінці отриманої фігури — вушка майбутньої собаки.

Нижній гострий край дивиться вниз трикутника загинають догори, формуючи тим самим мордочку.

Скориставшись чорним маркером, малюють овальні очі й кінчик носа собачки.

Всередині виконаної в такий доступною кожному техніці фігурки символ 2018 своїми руками може містити написані від руки або приклеєні різнокольоровими літерами вітання і побажання.

Магніти із зображенням символу 2018 року

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Надзвичайно популярним сувеніром і надовго пам\’ятним подарунком, особливо затребуваним перед Новим роком, є улюблені багатьма магніти на холодильник.

Оригінальні, єдині у своєму роді магніти можна виготовити самостійно, втіливши в них образ господарюючої в 2018 році собаки.

Для роботи над створенням такого магніту стануть потрібні:

фетр сірого, білого, чорного або коричневого кольорів;

ножиці;

силіконовий клей;

магнітні смужки.

Передуючи роботу над виготовленням такого роду магніту, вибирають шаблон зображення собаки. Макет майбутнього магніту можна роздрукувати за допомогою принтера, задавши потрібну величину зображення.

З щільного фетру перерахованих вище відтінків вирізують деталі фігурки собаки. На наступному етапі їх сполучають один з одним, приклеюючи з допомогою силікону одну деталь поверх іншої.

У фіналі роботи над магнітом до задньої поверхні створеного зображення за допомогою декількох крапель силікону міцно кріплять магнітну стрічку або широко застосовуваний для виготовлення ідентичних виробів на виробництві магнітний коло.

Такий симпатинчй символічний подарунок можна сміливо дарувати як родичів, так і друзям або колегам по роботі.

Текстильні закладки «Собачки»

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Поширеною вважається, що найкращим подарунком з будь-якого приводу є книжка. Кожна книга потребує закладці, щоб не втратити сторінку, яку читали останньої. Досить незвичайним і тому цікавим додатком до подареннной книзі стане текстильна закладка, увінчана головою собаки.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Для самостійного виготовлення такої закладки знадобляться:

відрізок щільного фетру двох відтінків:

фрагменти білого, чорного і коричневого фетру;

ножиці;

нитки муліне відповідні кольором основного матеріалу;

голка;

силіконовий клей.

Для створення закладки такого типу слід скористатися запропонованим шаблоном.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Зворотний частина закладки і декоруючі елементи вирізають по представленим нижче викрійками.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Складені разом лицьову і зворотну частині закладки з\’єднують, використовуючи обметочний шов.

Скориставшись силіконовим клеєм, на лицьовій частині сформованої голови фетровому собачки кріплять очі і ніс тварини.

Такий оригінальний талісман 2018 року своїми руками буде перебувати повсякденно з його володарем у книзі або щоденнику.

Креативні брелоки «Собака»

Популярним у кожного без винятку сьогодні аксесуаром є брелоки. Символ 2018 року — собака своїми руками може бути представлений як саме такого дуже затребуваного подарунка.

Поширеним матеріалом для самостійного виготовлення брелоків сьогодні став фетр. Зображає милого песика брелок з фетру припаде до душі як дорослому, так і дитині.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Для виготовлення продемонстрованого забавного брелока його творцеві будуть необхідні:

м\’який фетр коричневого кольору двох оттенов — темного і світлого:

салатний фетр для виготовлення вбрання собаки;

нитки відповідного тканини відтінку;

чорні нитки;

голка;

ножиці;

синтепон або холлофайбер;

пара чорних намистин;

маркер.

Виготовлення представленого брелока здійснюють згідно заздалегідь надрукованих на принтері паперовому шаблону з нечисленними деталями.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

З фетру зазначених відтінків акуратно вирізують деталі в потрібній кількості, яка зазначена на взятому за основу паперовому шаблоні.

На нижній частині мордочки собаки спочатку намічають маркером, а після вишивають чорними шовковими або бавовняними нитками рот тварини.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Скориставшись розігрітим в спеціальному пістолеті силіконовим клеєм, до мордочці кріплять круглий чорний фетровий носик.

Оформлену мордочку і коричневого кольору цятки для майбутніх очей акуратно пришивають до передньої частини собачої голови.

Петельним або обметочным швом з\’єднують дві симетричні половинки хвоста, залишивши невеликий отвір для подальшого наповнення синтепоном.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Зшитий хвостик наповнюють синтепоном, користуючись для швидкості і зручності роботи зубочисткою.

Визначивши в потрібному місці фігурки собаки хвіст, тулуб зшивають, обробляючи його край обметочным швом, наповнюючи в процесі з\’єднання деталей синтепоном.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Таким же методом зшивають передню і задню частини голови собаки, вшивая в ході роботи вуха.

Посередені оформлених коричневих цяток очей кріплять чорні намистинки — зіниці.

Кінці вушок злегка пригинають і кріплять у верхній частині мордочки з допомогою крапельки силікону.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

На наступному етапі песика наряджають, пошивши вже взятих на озброєння обметочным швом навколо тулуба парні деталі одягу з салатного фетру.

У фіналі, використовуючи згаданий раніше силіконовий клей, голову собаки з\’єднують з тулубом.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Доповнений металевою фурнітурою для ключів, забавний брелок стане надзвичайно затребуваним кожен день на протязі не одного року подарунком.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Не менше задоволення доставляють своїм власникам брелоки з полімерної глини. Собака своїми руками може бути створена саме таким способом. Оволодіти технікою ліплення з цього матеріалу не становить великої праці. Зворушлива собачка з полімерної глини стане надійним охоронцем ключів або сталевим прикрасою сумки.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Для ліплення представленого в якості можливої моделі брелока знадобляться:

полімерна глина;

металевий стилос;

пластиковий ніж;

коричнева, чорна і рожева акрилові фарби.

Перш за все, з пофарбованої в пісочний колір глини формується пальцями грушовидна голова собачки.

Використовуючи пластиковий ніж для роботи з таким матеріалом, утворюють передню частину мордочки. З пофарбованого акриловою фарбою в чорний колір фрагмента глини формують ніс песика.

Описаним методом виліплюють тулуб собаки, трохи сплющуючи пальцями його верхню частину.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

З декількох однакових по величині фрагментів глини пісочного відтінку формують чотири нагадують моркву з тупим кінчиком заготовки, які згодом стануть лапками собаки.

Для оформлення лапок використовують кульки білої глини невеликого діаметру. Їх розгортають металевим стилосом, перетворюючи в тонкий коло. Їм покривають краю лапок, імітують пальці невеликими виїмками.

Верхні частини лапок, в залежності від того, задні чи передні, сплющують з внутрішньої сторони або злегка згинають вгорі.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

З боків тулуба собачки кріплять її задні лапи, по центру фігурки з полімерної глини — передні лапи.

На наступному етапі з\’єднують голову і тулуб собачої фігурки.

Спеціальним ножем з відокремленого і пофарбованого в ніжно-рожевий колір шматка глини формують стрічку для прикраси шиї собачки, що імітує її елегантний повідець.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

В останню чергу з глини, якій надають коричневий відтінок, утворюють кучеряве вушка і верхню частину голови собаки в цілому. Кокетливо буде виглядати ніжно-рожевий бантик у своєрідній зачісці песика.

Не потрібно забувати і про те, що, перш ніж відправити брелок сушитися, необхідно в певному місці закріпити фурнітуру для ключів. Це може бути як верхня частина голови собаки, так і вдало вибране місце на спинці.

Висохлий за нетривалий термін брелок дуже скоро знайде свого задоволеного таким креативним і витонченим подарунком господаря.

М\’яка іграшка «Собака» — універсальний подарунок

Дуже улюбленим незалежно від віку подарунком заслужено вважається м\’яка іграшка. З нею можна грати, вона складе компанію в відсутність вільного часу для дозвілля близьких або друзів, виступить в ролі вірного супутника в довгій подорожі або навіть зручною подушкою під час сну.

Такий універсальний подарунок, як м\’яка іграшка, можна самостійно зшити або зв\’язати з пряжі різноманітної фактури гачком.

Самому пошити символ 2018 року своїми руками допоможе майстер-клас. Для шиття досить простий у виконанні моделі іграшки важливо визначитися з викрійкою і матеріалами.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Щоб самому пошити представленого в якості зразка іграшки далматинця, потрібно:

білий фліс;

синтепон або інший тип наповнювача;

ножиці;

чорний маркер;

чорні нитки;

білі нитки;

голка;

пара чорних намистин.

Усі деталі продемонстрованої на фотографії моделі необхідно мати спочатку в паперовому варіанті.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Традиційно паперові деталі викрійки прикріплюють до зворотному боці тканини з допомогою спеціальних портняжьих або звичайних канцелярських шпильок. Кожну деталь слід акуратно обвести, зробивши навколо кілька міліметрів припуску, з тим щоб по закінченні роботи іграшка зберегла свій первісний розмір. Крім того, як показано на прикладеному фото, необхідно обов\’язково зробити в певних місцях надрізи по краях деяких викрійок. В іншому випадку шви вже готової іграшки деформують її.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Починається шиття заготовок іграшки з скріплення парою стібків її лицьовій частині.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Далі необхідно вшити володіє овальною формою деталь голови і з\’єднати дві симетричні деталі тулуба іграшки швом поверху спини.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Наступним по черзі акуратно вшивають живіт собачки, не забувши зробити в центральній його частині діру для подальшого заповнення порожнини іграшки синтепоном або холлофайбером.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Пошите по позначених контурах іграшку вивертають назовні і ретельно розправляють зроблені шви.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Порожнину іграшки щільно заповнюють обраним на свій смак наповнювачем. По закінченні цього процесу пророблений посередині живота собаки отвір акуратно зашивають, використовуючи потайний шов.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Заправивши в голку чорну нитку, в нижній частині мордочки собаки петельним швом вишивають рот, нагорі формують теж з допомогою вишивки чорний трикутний носик.

Собака – символ 2018 року своїми руками

По боках вшитого на передній частині голови собаки овального клина пришивають імітують оченята домашньої тварини великі чорні намистини.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Зшиті разом і вивернуті назовні парні деталі вушок вже використовуваним потайним швом кріплять на відстані один від одного у верхній частині голови собаки. Після кількома непомітними стібками їх краї трохи пригинають донизу.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Собака – символ 2018 року своїми руками

Собака – символ 2018 року своїми руками

Остання з деталей іграшки — тонкий хвостик собачки. Його формують, заповнюють синетпоном і кріплять позаду тулуба описаним вище способом.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Фінальним етапом є формування забарвлення далматинця. В цих цілях використовують чорний маркер, яким в різних місцях голови і тулуба собаки малюють плями різної величини.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Дуже мила на вигляд собака своїми руками неодмінно оберетет собі господаря і одного в новорічну ніч.

Володіють навичками в\’язання гачком зможуть самостійно виготовити м\’яку собачку в цій техніці з букльовану пряжі.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Для її виготовлення потрібно запастися:

100граммовым мотком пряжі;

гачком № 4;

холлофайбером;

дротом;

ножицями;

медичним пластиром;

голка з ниткою;

гудзики;

пластикові очі для іграшок.

Начнается робота над іграшкою з в\’язання тулуба. З цією метою набирають і замикають кільце чотири петлі.

В\’яжуть тулуб собаки полустолбиками з накидами, роблячи в процесі роботи надбавки:

у другому рядку через одну петлю;

у третьому за рахунком ряду через кожні дві петлі.

Згодом складається з двадцяти чотирьох петель тулуб в\’яжуть до досягнення їм потрібної довжини, після чого полотно йде на зменшення.

По закінченні в\’язання в порожнину тулуба вкладають необхідну кількість холлофайбер, після чого залишився до кінця роботи отвір стягують.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Далі переходять до в\’язання лап собаки. Кожна з чотирьох лап в\’яжеться з одним і тим же принципом:

з однієї повітряної петлі в\’яжуть надалі шість стовпчиків без накиду;

дві повітряні петлі для підйому ряду, один напівстовпчик з накидом, за два полустолбика з накидом в\’яжуть з п\’яти наступних петель, у результаті чого рряд повинен складатися з 1дюжины петель;

одинадцять наступних рядів в\’яжуть по колу, в кожному формуючи дванадцять петель;

останній ряд представлений шістьма полустолбиками з накидом.

Всередину кожної пов\’язаної таким чином лапки вставляють отрезокпроволоки, край якої попередньо обмотують медичним пластиром. Порожнину лапок заповнюють невеликою кількістю холлофайбер.

Собака – символ 2018 року своїми руками - Новий рік 2018

Готові лапки собаки кріпляться до її тілу з допомогою рухливих гудзиків. Їх необхідно розташувати з боків задньої частини тулуба іграшки. Пришиваються такі гудзики одночасно. Нитка для їх кріплення простягається через вже наповнене холлофайбером тулуб.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Дов\’язують лапи звичайними стовпчиками без накиду, через 1 петлю збавляючи кількість. Готові лапи натягаються на пришиті до тулуба гудзики, після чого отвори міцно стягують ниткою.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Передні лапи собаки кріпляться дещо іншим способом. Через передню частину тулуба протягують наскрізь прошившую його дріт, обмотану все тим же пластиром.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Далі безпосередньо на кінці дроту надягають готові лапи, які пришивають звичайною ниткою потайним швом до поверхні тулуба. Створені таким способом лапки можна згинати під різним кутом або витягати в різні боки. дозволяючи іграшці прийняти лежаче або сидяче положення.

Шия собаки, яку створюють на наступному етапі, в\’яжеться тільки трьома рядами:

коло з одинадцяти стовпчиків без накиду;

два нових ряду провязывают полустолбиками з накидом.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Прийшла черга і в\’язання голови собаки. Починається процес з формування носа. Для цього з повітряної петлі формують сім стовпчиків без накиду.

Після додавання петель в наступному парнім ряду виходить чотирнадцять петель. Їх в\’яжуть однаковим способом включно п\’ятий ряд.

У шостому ряду через кожні три петлі здійснюють надбавки, в результаті чого вийде сімнадцять петель.

У восьмому і дев\’ятому рядах даної деталі іграшки роблять нові надбавки через кожну петлю.

У підсумку в десятому ряду петель налічується вже тридцять вісім, пов\’язаних як і раніше полустолбиками з накидом.

З одинадцятого ряду переходять до зменшення петель. У наступному за ним дванадцятому ряду залишиться вже сімнадцять петель, а в тринадцятому — дюжина петель.

На цьому етапі в порожнину пов\’язаної з описаної технології голови вкладають наповнювач.

Залишивши в чотирнадцятому ряду тільки шість петель, голову міцно зашивають.

До поверхні кріплять пластикові очі і вирізаний з обрізків шкіри або замші ніс собаки. У цих цілях вдало використовувати належного кольору фетр. Можливий також варіант окремого вив\’язування носа собаки з вовняних ниток чорного кольору звичайних стовпчиків без накиду.

Собака – символ 2018 року своїми руками

Вушка — останній в\’язаний елемент іграшки виготовляється простіше простого. Для створення кожного з них необхідно набрати сім повітряних петель, які в\’яжуть сім рядів використовуються на протязі всього в\’язання полустолбиками з накидом.

Собака – символ 2018 року своїми руками

За таким же принципом, тільки з наполовину меншої кількість петель в\’яжуть ще й хвостик песика.

Готові вушка і голову потайним швом кріплять на визначені для них місця.

М\’яка пухнаста собака обов\’язково знайде собі гідне місце в будинку, господарю якого вона дістанеться в якості новорічного подарунка.

Незалежно від того, в якій техніці створений вибраний для самостійного виготовлення символ 2018 року, виконаний своїми руками, сповнений вкладених в нього в процесі роботи тільки теплих почуттів, він привнесе в життя людини, якій призначений в якості подарунка лише позитивний настрій та незабутні враження.

Читайте також:

Що має бути на новорічному столі в 2018 році

Подарунки на Новий 2018 рік: ідеї

Сценарій на Новий 2018 рік

Залишити відповідь

Все про Новий рік 2024