Новий рік 2018 в Хорватії: тури, курорти і вартість відпочинку

Зустріти Новий рік 2018 в Хорватії – це прекрасний варіант для тих, хто хоче відзначити свято в казковій і затишній атмосфері. Новорічна ніч тут – це переплетення найдавніших традицій і сучасного веселощів, яскраві вогні, доброзичливі люди і справжня магія.
Для туристів є маса варіантів, де можна провести головне зимове свято в Хорватії. Так, відмінно повеселитися можна на вуличних гуляннях, в численних ресторанах, нічних клубах, театрах і готелях, гірськолижних курортах. У будь-якому випадку ця країна здивує своєю гостинністю, чудовою природою і різноманітністю розваг.

Особливості святкування Нового року в Хорватії

У більшості країн з розмахом відзначають Новий рік, або Різдво, проте в Хорватії однаково віддають належне двом святам, тому готуватися з ним починають ще з початку грудня. Вулиці міст прикрашають яскравою ілюмінацією, на центральних площах встановлюють розкішно декоровані ялинки, ретельно планують програму заходів. У святковий період тут влаштовують масштабні ярмарки, вуличні гуляння, концерти, а кожен заклад пропонує оригінальну новорічну розважальну програму для відвідувачів.
Варто окремо відзначити, що зустрічати Новий рік саме в Хорватії дуже комфортно, оскільки тут м\’який клімат. Взимку температура зазвичай тримається в межах 5 градусів, а значить, ніяких суворих морозів, різких пронизливих вітрів і негоди. При цьому зимова погода радує пухнастим снігом на гірськолижних курортах. В таких умовах можна повністю насолодитися красою міст, екскурсіями, поїздками на природу та катанням на лижах.

Традиції відзначення Нового року в Хорватії

Новий рік 2018 в Хорватії: тури, курорти і вартість відпочинку

У католицькій Хорватії Новий рік святкують разом із Днем Святого Сильвестра, тому 31 грудня відомо, як Сильвестрово. В цей день у хорватів прийнято йти в храм на святкову службу. Також цей день часто іменують Старим роком, а головним її персонажем є Дід Мраз, який їздить на санях без коней чи оленів і одягається, як Санта Клаус.
Готуючись до Нового року, жителі Хорватії прикрашають свої будинки ялиновими гілками, декорують святкові столи композиціями з пророщеної пшениці і готують багато смачних страв. Головними стравами вважаються сарма (голубці) і запечена індичка. Крім того, в будинку обов\’язково повинен бути холодець і яблука, які потрібно дарувати друзям та близьким. Щоб привернути в будинок успіх і щастя, в печі спалюють поліно, яке поливають вином.

Новий рік 2018 в Хорватії: тури, курорти і вартість відпочинку

Взагалі, в Хорватії зустрічають Новий рік дуже весело і з розмахом. На вулицях міст влаштовують ярмарки і маскаради, на відкритих сценах виступають артисти і музиканти, на кожному розі продаються різні смаколики та відмінне місцеве вино. Оскільки хорвати також широко відзначають і Різдво, то святкування тривають до середини грудня.

Де краще зустріти свято

На Новий рік гостей Хорватії в кожному місті чекає веселощі, гарний настрій та море розваг. Однак найбільш популярними серед туристів є кілька напрямків:

  • Загреб – це столиця Хорватії, тому саме тут відбуваються найбільш масштабні гуляння, які закінчуються найбільш грандіозним салютом в країні. Це місто славиться безліччю визначних пам\’яток і цікавих місць, відмінними готелями і розвиненою інфраструктурою, тому зустріти Новий рік 2018 тут – це прекрасний варіант для гостей країни.
  • Дубровник – це найвідоміший в Хорватії місто-фортеця, який входить в ТОП-10 найпопулярніших місць для зустрічі Нового року в світі. Він захоплює своєю середньовічною атмосферою, цікавими тематичними розвагами, ярмарками та гуляннями з врученням призів і сувенірів.
  • Новий рік 2018 в Хорватії: тури, курорти і вартість відпочинку, фото

    Новий рік 2018 в Хорватії: тури, курорти і вартість відпочинку, фото

    Новий рік 2018 в Хорватії: тури, курорти і вартість відпочинку, фото

    Новий рік 2018 в Хорватії: тури, курорти і вартість відпочинку, фото

  • Опатія – це один з найстаріших курортів Хорватії, який розташований на березі затоки Кварнер. Це найкраще місце для тих, хто любить вишуканий відпочинок, адже саме тут знаходяться самі фешенебельні готелі у країні, які пропонують відвідувачам казино, розкішні спа-центри, проводять новорічні бали і грандіозні бенкети.
  • Слем – відмінний гірськолижний курорт, який знаходиться всього в 10 км від Загреба. Тут є багато комфортних і доглянутих трас для катання на лижах і сноубордах, хороші готелі та багато цікавих місць. Крім катання в Слемі можна відвідати природний парк Медведніца і прогулятися по місцевих природних і історичних визначних пам\’яток.
  • Ціни на відпочинок

    У скільки обійдеться зустріч Нового року 2018 , повністю залежить від масштабу запланованого свята і місця його проведення. У цій країні ціни на проживання, продукти харчування та різні розваги набагато нижче, ніж у більшості європейських країн, тому, навіть маючи невеликий бюджет, можна відмінно відпочити.
    Найбільш економним буде святкування Нового року в дусі народних гулянь, адже вуличне веселощі та хороший настрій безкоштовні, а ну а різні смаколики і вино обійдеться зовсім недорого.

    Новий рік 2018 в Хорватії: тури, курорти і вартість відпочинку

    Бажаючи відзначити Новий рік на гірськолижному курорті, потрібно враховувати, що денний абонемент на катання на лижах чи сноуборді обійдеться в 10-15 євро, проживання в готелі більше 20 євро. Крім того, в святковий період ціни на всі традиційно піднімаються, тому для активного відпочинку доведеться викласти пристойну суму.
    Позбавити себе від зайвих турбот і розрахунків можна, замовивши новорічний тур в цю країну, вартість якого варіюється від 60 тис. до 100 тис. рублів.
    Відсвяткувати Новий рік 2018 в Хорватії, значить забезпечити собі веселе і душевне задоволення, яке запам\’ятається надовго. Тут можна відвідати безліч цікавих місць і відкрити для себе неповторну чарівність цієї прекрасної країни.

    Відео

    Залишити відповідь

    Все про Новий рік 2024