ГоловнаКонтакти

Новорічне меню 2018: рецепти для святкового столу

Рекламний блок

Напевно, у кожної господині за деякий час до Нового року всі думки зайняті підготовкою до цього важливого дня або, точніше, ночі. Той чарівний час, коли можна загадувати заповітні бажання, сподіватися на диво, веселитися і радіти, як в дитинстві – воістину чудово. А щоб улюблений зимовий свято вдалося на славу, потрібно до нього гарненько підготуватися. З чого починається Новий рік? Більшість росіян вважають, що Новий рік починається зі святкового столу, який ломиться від всіляких страв. І, напевно, вони мають рацію. У цей день можна дозволити собі трішки розслабитися і поласувати делікатесами або загрозливими витонченої фігури продуктами.

Новорічне меню 2018: рецепти для святкового столу


Вміст


  • Рецепти закусок на Новий рік 2018

  • Цікаві тости на Новий рік 2018

  • Рецепти салатів на Новий рік 2018




  • М'ясне блюдо Яловичина Веллінгтон 2018 фото


    Необхідні інгредієнти:

  • Яловича вирізка – 750 г;

  • Шинка – 7 скибочок;

  • Гриби (печериці) свіжі – 400 г;

  • Листкове тісто – 500 г;

  • Яєчний жовток – 2 шт.;

  • Гірчиця англійська – 2 ст. ложки;

  • Борошно – 10 г;

  • Морська сіль – 2 щіпки;

  • Оливкова олія – 2 ст. ложки;

  • Перець мелений – 5 р.


  • Процес приготування:

  • Гриби слід помити, обсушити і висипати в кухонний комбайн, де їх потрібно розмолоти до стану пюре. Отриману масу треба викласти на розпечену на вогні сковороду і випарувати з грибів зайву воду, шляхом обсмажування їх на сильному вогні, постійно помішуючи, протягом близько десяти хвилин. Далі гриби потрібно викласти на тарілку і відставити поки що.

  • Тим часом на сковороді треба розігріти трохи оливкової олії і обсмажити приправлену перцем і сіллю яловичину з кожного боку за 30 секунд. Після цього м'ясо треба зняти з вогню і, давши йому трохи охолонути, обмазати гірчицею.

  • На розкладену на столі харчову плівку треба викласти скибочки шинки внапуск, змастити грибний масою, а зверху, по центру, покласти шматок м'яса, обмазаного гірчицею.

  • Харчову плівку з шинкою слід обернути міцно навколо яловичини, зробивши рулет, який потрібно прибрати в холодильник на 15-20 хвилин.

  • Поверхня столу необхідно посипати борошном і розкачати тісто у вигляді прямокутника завтовшки не більше 3-4 мм.

  • З рулету потрібно зняти плівку і викласти його на саму середину прямокутника з листкового тіста. Тісто навколо рулету потрібно змастити яєчним жовтком і загорнути рулет у тісто. Надлишки тесту треба обрізати, а потім викласти тестовий рулет на деко вниз «швом», змастити яєчним жовтком і покласти в холодильник приблизно на 15 хвилин.

  • Необхідно розігріти Духовку до 200 градусів, з холодильника дістати рулет, зробити на ньому невеликі надрізи, неодмінно змащуючи їх яєчним жовтком, і відправити рулет в духовку. Через 20 хвилин температуру потрібно зменшити до 180 градусів і продовжити випікати ще 15 хвилин.

  • По закінченні визначеного часу, м'ясо духовки треба дістати і дати йому «відпочити» приблизно 10-15 хвилин. Після цього страву можна нарізати на порційні шматочки і подавати на стіл.



  • Новорічне меню 2018: рецепти для святкового столу

    Рибне блюдо Філе минтая в духовці 2018 фото


    Необхідні інгредієнти:

  • Філе минтая – 500 г;

  • Лимон – 1/2 шт.;

  • Сметана – 1/2 склянки;

  • Йогурт натуральний – 1 /2 склянки;

  • Масло вершкове;

  • Сіль, перець;

  • Кріп.


  • Процес приготування:

  • Рибу слід промити, обсушити, приправити сіллю з перцем, а потім замаринувати в соку половинки лимона протягом 30 хвилин.

  • Форму для запікання потрібно змастити вершковим маслом і викласти мариноване філе. На рибу зверху можна покласти кілька шматочків масла, так минтай буде ще ніжніше. Випікати рибне філе потрібно приблизно 20 хвилин при температурі 200 градусів.

  • Поки риба доходить до потрібної кондиції, в мисці треба змішати сметану і натуральний йогурт, не забувши додати дрібно порізаний кріп. Перемішавши все до однорідної маси, цим соусом слід полити вже приготувалася рибу, а потім знову відправити блюдо в духовку приблизно на 15 хвилин. до змісту


  • Новорічне меню 2018: рецепти для святкового столу

    Салат " Гранатовий браслет до новорічного столу 2018 фото


    Необхідні інгредієнти:

  • Гранат – 1 шт.

  • Курка копчена – 300 г;

  • Яйця курячі – 4 шт.;

  • Картопля – 3 шт.;

  • Морква – 2 шт.;

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • Горіхи волоські – 100 г;

  • Яблука – 2 шт.;

  • Часник – 2 зубчики;

  • Масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • Лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • Майонез – 50-70 р.


  • Процес приготування:

  • Яйця треба зварити круто, очистити і натерти на тертці.

  • Картоплю потрібно відварити в мундирах, очистити і натерти на тертці.

  • Яблука і сиру моркву слід натерти на тертці. Натерту яблучну масу необхідно полити лимонним соком, щоб яблука не почорніли.

  • Цибулю потрібно нарізати маленькими кубиками, а потім обсмажити в олії на сковороді.

  • Волоські горіхи потрібно перемолоти в блендері або пропустити через м'ясорубку.

  • М'ясо копченої курки потрібно відділити від кісток і порізати на шматочки середнього розміру.

  • Тепер можна приступати до «збірці» салату шарами. Викладати шари потрібно навколо склянки: копчена курка (зробити сіточку з майонезу зверху); смажений лук; яйця (зробити майонезну сіточку); морква (майонезна сіточка); часник; волоські горіхи (сіточка з майонезу).

  • На завершення приготування Гранатового браслета», поверхню нашого новорічного салату слід покрити зернами граната.



  • Новорічне меню 2018: рецепти для святкового столу

    Новорічна закуска Капрезе 2018 фото


    Необхідні інгредієнти:

  • Сир Моцарелла – 300 г;

  • Помідори черрі – 20 шт.;

  • Базилік свіжий – 1 склянка;

  • Оливкова олія;

  • Оцет бальзамічний;

  • Перець.


  • Процес приготування:

  • Помідори черрі треба помити, обсушити і розрізати навпіл кожен плід.

  • Сир потрібно порізати маленькими шматочками.

  • Базилік потрібно промити і порвати на листочки;

  • Залишилося тільки нанизати всі інгредієнти в такому порядку: половинка помідора черрі; сир Моцарелла; базилік; половинка помідора черрі.

  • Залишилось лише викласти «Капрезе» на красиве блюдо і збризнути бальзамічним оцтом і оливковою олією.



  • Новорічне меню 2018: рецепти для святкового столу

    Тандури курка 2018 фото


    Необхідні інгредієнти:

  • Курячі ніжки – 8 шт.;

  • Йогурт натуральний – 190 мл;

  • Імбир свіжий;

  • Часник – 4 зубчики;

  • Перець червоний мелений чилі – 15 ч. ложки;

  • Паприка солодка мелена – 1 ч. ложка;

  • Кумін мелений – 2 ч. ложки;

  • Коріандр – 2 ч. ложки;

  • Сіль – 1 ч. ложка;

  • Масло вершкове – 50 г;

  • Лимон;

  • Цибуля;

  • Помідор;

  • Зелений салат;

  • Зелень свіжа.


  • Процес приготування:

  • У кожному з шматочків курки необхідно зробити за 2-3 надрізу.

  • У миску потрібно вилити йогурт і змішати його з дрібно нарізаним імбиром, часником, пропущеним через землянку, порошком чилі, меленим коріандром, меленим кумином і сіллю.

  • Курку слід гарненько обваляти в отриманому соусі і залишити в ньому години на три.

  • Після маринування курячі ніжки потрібно перекласти на деко, змащене маслом (також варто змастити маслом і саму курку) і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.

  • Подавати це новорічне гаряче блюдо потрібно, виклавши курку на листя зеленого салату і, додавши до м'яса кільця злегка обсмаженої цибулі, трохи помідорів і пару часточок лимона. За бажанням можна посипати м'ясо дрібно нарізаною зеленню. до змісту



  • Новорічне меню 2018: рецепти для святкового столу

    Новорічне блюдо Фрікасе з креветок 2018 фото


    Необхідні інгредієнти:

  • Стручкова квасоля свіжозаморожена – 250 г;

  • Креветки очищені – 500 г;

  • Сметана – 100 г;

  • Жовток – 1 шт.;

  • Масло вершкове – 1 ст. ложка;

  • Гриби сухі – 50 г;

  • Сіль, перець.


  • Процес приготування:

  • Стручкову квасолю краще розморожувати на самій нижній полиці холодильника, так збережеться смак. Після розморожування квасолю треба вимити, обсушити паперовими рушниками, відрізати кінчики і зварити в злегка підсоленій воді, закладаючи квасоля в киплячу воду. Варити потрібно приблизно дві хвилини, після чого відкинути стручкову квасолю на друшляк, а потім обдати її холодною водою.

  • Гриби варто відварити до готовності в підсоленій воді (приблизно три хвилини), потім відкинути на друшляк, щоб позбавитися від зайвої води (грибний відвар потрібно зберегти, тому друшляк краще встановити над каструлею або глибокої миски). Самі гриби потрібно нарізати невеликими шматочками.

  • Грибний відвар треба довести до кипіння, потім зменшити вогонь і додати масло, креветки, сметану, гриби і квасоля. Посоливши, поперчив за смаком, потрібно проварити всі інгредієнти хвилин п'ять, після чого слід додати жовток, перемішати і зняти з вогню.



  • Новорічне меню 2018: рецепти для святкового столу

    Свинячі міні-рулети з бринзою і чорносливом 2018 фото


    Ці дивовижні рулетики в два рахунки розійдуться по тарілках гостей. Чорнослив дає м'ясу приголомшливу м'якість, а нотки солоної бринзи надзвичайно пожвавлюють смак.
    Необхідні інгредієнти:

  • Свиняча шийка – 1 кг

  • Бринза – 200 г

  • Чорнослив – 200 г

  • Сметана 25% — 250 г

  • Оливкова олія – 1 ст. ложка

  • Гірчиця із зернами – 4 ст. ложки

  • Базилік сушений – 2 ч. ложки

  • Сіль, перець


  • Процес приготування:

  • Насамперед, чорнослив потрібно замочити в теплій воді і залишити до набрякання.

  • М'ясо слід промити і нарізати поперек волокон (шматочки повинні бути товщиною 2 см) і відбити кухонним молотком.

  • Оливкова олія, гірчицю і сметану треба змішати з сіллю, перцем і базиліком. Цим соусом слід змастити кожен шматочок м'яса з двох сторін.

  • Чорнослив потрібно обсушити паперовим рушником і порізати на маленькі шматочки.

  • Бринзу необхідно нарізати кубиками середнього розміру.

  • Порізані чорнослив і бринзу потрібно викласти на 1/4 шматочка відбитого м'яса і скрутити рулетик. Так слід чинити з усіма шматочками м'яса.

  • Всі рулети потрібно викласти на деко і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40-60 хвилин.



  • Новорічне меню 2018: рецепти для святкового столу

    Лосось у білому соусі з овочами 2018 фото


    Це дуже легке, низькокалорійне святкове гаряче блюдо, яке припаде до душі всім, хто стежить за фігурою, але не збирається відмовлятися від смачної їжі.
    Необхідні інгредієнти:

  • Стейк лосося – 6 шт.

  • Вершки – 100 г

  • Йогурт натуральний білий – 200 р

  • Приправа для риби – 1 ст. ложка

  • Овочеве асорті (наприклад, горошок, брокколі, морква) 300 г

  • Лимон 1/4 шт.

  • Оливкова олія


  • Процес приготування:

  • Рибні стейки потрібно вимити і обсушити паперовими рушниками, після чого треба змастити рибу лимонним соком і приправою.

  • Вершки слід змішати з білим йогуртом.

  • Лист необхідно вистилати фольгою і змастити оливковою олією. Стейки слід викласти на фольгу і залити білим соусом, а овочеве асорті розкласти між шматочками риби. Зверху слід накрити деко фольгою, щоб повітря не залишилося проміжків.

  • Стейки лосося з овочами потрібно запікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин, а потім треба відкрити блюдо (зняти верхній шар фольги) і залишити в духовці допекаться на 10 хвилин.



  • Новорічне меню 2018: рецепти для святкового столу
    Рекламний блок

    Рекомендуємо для перегляду

    Додати коментар
    Ваше ім'я:  



    -
    загрузка...