Відправка на Марс пілотованого космічного корабля 5 січня 2018 року

Відправка на Марс пілотованого космічного корабля 5 січня 2018 року

З наукової точки зору, 2018 рік стане дуже видатним. Адже саме 5 січня 2018 року на Марс буде відправлений пілотований космічний корабель.

Проект

Багато хто з нас в дитинстві мріяли стати космонавтами і підкорити планету Марс. Виявилося, що така мрія досить здійсненна. 5 січня 2018 року — дата старту видатного проекту. Як відомо, до сьогоднішнього дня ніхто не підкоряв Марс. 72-річний Денніс Тіто, а саме так звуть інвестора цього космічного проекту був відомий як людина, яка відчуває пристрасть до космосу. Але одного разу йому все-таки довелося побувати у відкритому космосі, коли він за 20 мільйонів доларів купив можливість полетіти до МКС і назад.

Зараз же Денніс шукає чоловіка і жінку, які змогли б першими полетіти на Марс. Тіто уточнює, що найкращим варіантом стане сімейна пара, яка рідко свариться. Адже їм доведеться провести близько двох років удвох на Марсі.

Фінансувати даний проект має намір сам ініціатор. Сума інвестицій ще не оприлюднено, але вже відомо, що вартість польоту і перебування буде близько двох мільярдів доларів. Такий політ планувався і в НАСА, дата якого була 2030 року. «Я не можу чекати так довго!» сказав літній Денніс Тіто. Грошей, які він буде інвестувати в проект має вистачити на два роки повноцінного перебування на Марсі. А надалі він сподівається на благодійні пожертвування та інвестиції від спонсорів. Таке небезпечне і довгострокове подорож зможе розширити межі людського розуму.

Процес польоту

Цей політ буде дуже довгим. Уявіть, що людина полетить на зовсім іншу планету на відстань, що у 32 тисячі разів перевищує довжину земної орбіти. Вийти з корабля не буде можливо протягом півтора років.

В кінці польоту можна буде висадитися на планету Марс і жити там. Але у випадку, якщо така можливість буде неможлива, то космічний корабель пролетить навколо планети Марс на відстані 160 кілометрів від поверхні і полетить назад.

Залишити відповідь

Все про Новий рік 2024