ГоловнаКонтакти

Новорічне меню 2018: кращі рецепти

Рекламний блок

Ось і откукарекал химерний Півень, кому він приніс удачу, комусь розчарування. Стіл був, як завжди, рясним і ситним, потім часто згадувалися цікаві знахідки шеф-кухаря вечірки, але вже пора задуматись над тим, яке б придумати новорічне меню 2018 адже нас чекає самий вірний і добрий друг Собака, та до того ж Земляна і Жовта — ось від цього і будемо відштовхуватися. Нагодувати Одного з Великої Літери — ось, що потрібно зробити в цю новорічну ніч, так смачно нагодувати, щоб у нього завжди були в запасі для вас цукрові кісточки, щоб весь рік став одним прекрасним святом, давайте разом розробимо меню на 2018 рік Собаки.


Салати і закуски до святкового столу


На столі нехай будуть незвичайні закуски. Собака з задоволенням поїдає разові подачки, не варто завантажувати стіл вазами, наповненими салатами, готуйте оригінальні шматочки, які можна відправити в рот за один раз.

Купити тарталетки можна в будь-якому магазині, ціна доступна, смак нейтральний, такі міні-посудинки можна покласти будь салатик, кислий, солодкий, м'ясний і рибний. В тарталетках можна подавати ягоди і солодку закуску, але почнемо все ж з класичної солоною.


Вінегрет з вареною ковбасою



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Всього чверть години піде у вас на те, щоб приготувати смачний вінегрет, і не варто думати, що це занадто повсякденна страва. Таке чудо з ковбасою ніхто ще не пробував!

Продукти для приготування салату:





Ковбаса варена, щільної консистенції 200 г




Картопля відварна, варити в «мундирі» — 3 штуки




Відварна морква не велика, 1 штука




Огірки солоні або мариновані — 3 штуки




Зелений консервований горошок — 100 г




Ріпчаста цибуля — 1 штука




Відварений буряк 1 штука




Майонез Провансаль



Поки варяться овочі, можна встигнути нарізати ковбасу, огірки, цибуля. Ріжемо дрібними кубиками. Відварені овочі почистити, відсудити і нарізати дрібним кубиком. Інгредієнти перемішати і спробувати на смак — можна додати ще один огірок за бажанням. Заправити майонезом і дати постояти близько години. В тарталетки закладати перед подачею на стіл, прикрашати зеленню петрушки і кропу, подивіться новорічне меню на 2018 рік з фото.


Королівський салат з апельсинами



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Новий Рік обов'язково потрібно зустріти по-королівськи, для цього не потрібні царські покої і золотий посуд, а ось салат можна зробити незвичайним, ніжним і оригінальним

Продукти для приготування салату:





Один апельсин (можна замінити мандаринами, вони завжди купуються до нового року)




Куряче яйце одне, але бажано використовувати п'ять яєць перепілок




Зубчик часнику




Крабове м'ясо — воно смачніше паличок, але можна обійтися і паличками — всього 150 г




Баночка солодкої консервованої кукурудзи 100 г




Сметана або майонез за смаком — три столові ложки



Приготування салату займе 15 хвилин, поки ви чистите і ріжете на кубики апельсин (мандарини) і крабове м'ясо, поставте варити яйця. Відкриваємо кукурудзу і зливаємо рідину, часник краще розчавити ножем або часникодушилкою. Яйця очищаємо від шкаралупи і дрібно рубаємо. Всі продукти укладаємо в миску шарами, перший шар — крабове м'ясо, потім кукурудза, апельсини і яйця, заливаємо сметаною, в яку вже доданий роздавлений часник. Прикраса страви залежить тільки від вашої фантазії.

Для святкового столу підійде і блюдо, на приготування якого ви витратите не менше двох годин, але у результаті виходить смакота! Так що цей салат стане «цвяхом» ваших закусок, повірте.


Салат «Смакота»



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Продукти для приготування салату:





Язик телячий 300 г




Одна велика морквина




Ріпчасту цибулю білий, не гіркий, 2 штуки




Оливкова або рослинне рафінована олія




Огірки мариновані або солоні — 4 штуки




Майонез




Зелена цибуля — чотири пір'їнки



Мова буде варитися близько години, готовність перевірте за допомогою шпажки. Очистіть від плівки і покришіть в соломку. Моркву і цибулю готуємо, як піджарку до борщу, цибуля наріжте півкільцями, а не кришити.

Огірки дрібно кришимо і укладаємо на соломку з телячого мови. Обсмажені овочі викладаємо на пергамент, щоб масло не потрапило в салат. Поверх огірків викладаємо обсмажені овочі, заливаємо все майонезом і прикрашаємо пір'ям лука. Постарайтеся зробити з лука гілочки ялинки — салат-то новорічний!


Нарізка з курячого м'яса — дуже красиво і смачно



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Красива смачна нарізка — курячий рулет, в який можна покласти сир, гриби, шинку — за вашим смаком, таке блюдо варто включити в меню на 2018 Новий рік.


Курячий рулет з начинкою



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Продукти для приготування рулету:





Гудки курячі — 300 г (2 штуки)




Сир 150 г




Желатин 1 столова ложка




Пряні трави (петрушка, кріп, кінза, орегано)




Для начинки — за смаком (ложка кукурудзи, рубана шинка, гриби)



Сам процес приготування закуски займе 20 хвилин. Грудку розрізати по волокнах і відбити, щоб вийшла рівна поверхня. Змішати начинку, можна зробити різні наповнювачі, наприклад, грудинку з зеленню, гриби з сиром. З приготовленої маси сформувати циліндр і укласти його на грудинку, згорнути в рулетик. Готовий напівфабрикат укладається на фольгу і перекладається на деко. Духовку розігріваємо до 200 градусів, запікаємо близько 40 хвилин — півгодини. Для любителів чогось яскравого і незвичайного — покладіть паралельно начинці кілька шматочків чорносливу, на зрізі буде красиво виглядати темна солодка начинка. Шикарна закуска до 2018 Новому році, ось так тонко нарізані скибочки апетитного м'яса з яскравою начинкою.

Рулет нарізають красивими скибочками і укладають на тарілку, прикрашати зеленню петрушки або кропу, можна зверху посипати товченими горіхами або кунжутом.


Булочки з жульєном — смачно і апетитно!



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Апетитні булочки з жульєном, ось що потрібно поставити на новорічний стіл 2018.

Що може бути приємніше невеликий булочки, наповненої смачними грибами з сиром. такий жульєн сподобається абсолютно всім, а хрустка скоринка булочки доповнить смак святкової закуски.

Продукти для приготування закуски:





Гриби (печериці, гливи або заготовлені з літа лисички, обсмажені в олії) — 500 г




Цибуля ріпчаста не гіркий 2 штуки




Борошно пшенична вищий сорт — 40 г (столова ложка з гіркою)




Олія рафінована оливкова або рослинне для обсмажування




Сир голландський, російський — твердий для натирання




Сметана 300 г




Булочки з хрусткою скоринкою — 8 штук



Нарізати цибулю соломкою і злегка обсмажити, додати нарізані гриби і смажити до готовності, посипати борошном і потім повільно ввести сметану. Виходить дуже смачний жульєн. Якщо використовуються заготовлені з літа лисички, то треба тільки підсмажити цибулю, гриби вже готові.

З булочок знімається «шапочка», м'якуш виймається, порожнеча заповнюється жульєном, зверху посипається сир, накривається шапочкою.

Готові булочки викладаються на деко, і заготівля відправляється у жарову шафу, температура запікання 200 градусів, всього протримати в духовій шафі не довше 5-7 хвилин, сир встигне розтанути, закуска готова!


«Солоний» торт



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


«Солоний» торт — гордість будь-якої господині, чому б його не включити в меню новорічного столу 2018. Які тільки солоні торти не придумують майстрині — з чорного і білого хліба, з м'ясною, рибною начинкою. Пропонуємо оригінальний варіант торта з креветками. На приготування цієї страви у вас піде всього годину часу, але результат — сама досконалість!

Готуємо тісто, продукти для приготування торта:





Курячі яйця — 4 штуки




Пшеничне борошно вищого сорту — 500 г




Масло вершкове 50 г




Цукровий пісок — 30 г




Розпушувач




Сіль — чверть чайної ложки



Начинка:





Креветки — 150 г




Вершки — 100 г




Сіль — чверть чайної ложки




Сік лимона або лимонна кислота половина чайної ложки




Сир сирний — 100 г




Сметана — 120 г




Слабосолона форель




Салат листовий




Кунжут для посипання



Розділити яйця на білки і жовтки, білки збити в круту піну, жовтки змішати з цукром і маслом, розтерти дочиста. Ввести в жовткову масу половину збитих білків, додати борошно, додати білки, акуратно перемішати. Тісто викласти у форму, заздалегідь укутану зсередини фольгою або папером для випічки. Поставити в духову шафу, розігрітий до температури 170 градусів, випікати близько півгодини. Готовий бісквіт викласти на велику тарілку, звільнити від паперу, дати охолонути.

Готуємо начинку: креветки відварюємо протягом 5 хвилин, охолодити, знімаємо панцир, дістаємо м'ясо. Подрібнити м'ясо креветок в блендері, додати вершки, лимонний сік і сіль за смаком. Збиваємо до пишноти. Готуємо сирну масу з сиру, сметани, солі. Викладаємо креветочную масу на бісквіт, готовий сирний крем наноситься у вигляді прикраси, для цього краще всього використовувати кондитерський шприц. Центр торта прикрашаємо шматочками форелі, листям салату, посипаємо кунжутом.


Гарячі страви на святковий стіл



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Гарячі страви повинні відповідати тому, що ви вже подали своїм гостям в якості закуски. Будемо використовувати як рибу, яку Жовта Собака дуже поважає, так і птицю, яку в минулому році подавати на стіл не рекомендувалося.


Решті (картопляні оладки) — така страва готується рідко



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Продукти для приготування страви можуть бути найпростішими, подумайте, як цікаво буде виглядати на новорічному столі смачна страва з картоплі і оселедця.

Пропонуємо рідкісні рецепти новорічного меню 2018 які не готуються щодня





Картопля — бажано білий, всього один кг




Куряче яйце — 1 штука




Пшеничне борошно вищого сорту — 60 г




Сіль — 10 р




Оселедець слабосолона — дві штуки




Цибуля ріпчаста не гіркий — 1 штука




Олія рафінована рослинна




Сметана



Оселедець розбирається до кісточок, нарізати тонкими скибочками, обмазується маслом.

Очистити картоплю і натерти на крупній тертці, віджати сік, вбити в масу яйце, додати борошно, зробити картопляне тісто. Викладати суміш на сковороду, на якій растоплено масло, обсмажуємо коржі з двох сторін — готові решті викладаємо на тарілку. Подається це дуже смачне блюдо з оселедцем і сметаною. Можна також посипати цибулею — зеленим або ріпчастою, дрібно нарубаним.


Запечена в духовці картопля з копченої або свіжої грудинкою



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Готується друге ароматне блюдо близько години, подається гарячим, так що просто розрахуйте час, коли ставити деко в духовку, щоб подати його до столу гарячим.

Продукти для приготування страви:





Картопля — по числу гостей, даний рецепт розрахований на 8 осіб




Олія соняшникова, рафінована — 50 мл




Копчена або свіжа грудинка — 100 г




Спеції за смаком — сіль, перець, приправи.



Інші інгредієнти призначені для соусу:





Сметана — 150 г




Зелена цибуля




Часник — зубчик




Рослинна олія — 30 мл



Очистити картоплю, акуратно вирізати очі, щоб вийшли гарні бульби круглі. Кожну картоплину змастити рослинним маслом. Нарізати підготовлену картоплю скибочками товщиною до 5 мм Розстелити на деку фольгу, перекласти шарами з грудинкою, залити рештою олією. Духовку розігріти до 200 градусів, випікати протягом півгодини.

Поки запікається картоплю, приготувати соус — у сметану викласти дрібно нарізану цибулю, додати видавлений часник, додати рослинного масла, спеції за смаком. Готову страву полити соусом і подати до столу.


Пікантна свинина — окіст запечений



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Продукти для приготування страви:





Карбонат свинячий краще купувати зі шкіркою — нарізати його красивим ромбиками — 1-15 кг




Майонез — пару столових ложок




Гірчиця діжонська, садкая — 1 столова ложка




Два зубчики часнику




Мелений імбир




Розмарин мелений




Пряні трави




Рослинна олія — 30 мл



Свинину промити, обсушити, шкірку нарізати акуратними ромбиками. Обсипати приправами, обмазати свинину часником і майонезом. Залишити на годину в холодному місці для маринування. Перекласти свинину у вогнетривку форму, долити 100-200 мл води і запікають у жаровій шафі близько години, регулярно поливаючи її виділяється соком. Проткнути шпажкою, якщо на проколі немає червоної рідини — м'ясо готове. Нарізати на рівні шматки і подавати до столу. Як гарнір подати відварну картоплю і тушковану кислу капусту, варення з брусниці.


Качка запечена — делікатес до новорічного столу



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Подайте на стіл дичину — запечену качку. М'ясо птиці подається з червоним вином, але, щоб приготувати цю качку, вам знадобиться біле солодке вино.

Продукти для приготування страви:





Качка, бажано, домашня




Яблука дрібні, кислі — штук п'ять




Цибуля ріпчаста — 4 штуки




Картопля — 8 штук




Спеції і приправи за смаку




Біле солодке вино — 100 мл




Перець і сіль за смаком




Розмарин, імбир



Соєвий соус використовувати тільки якщо ваші гості люблять таку приправу.

М'ясо качки все одно трохи пахне тванню, навіть якщо качка домашня, так що збити специфічний запах і повинні спеції.

Перев'язати качку кулінарним шпагатом, притягнути крильця до бочок, ніжки стягнути разом. В качку засунути яблука, качку покласти на деко, навколо красиво розкласти картоплю. Тепер визначитеся — у чому ви будете готувати качку. Якщо є гусятниця, то фольга вам не знадобиться, але на деку варто укутати качку в фольгу, інакше вона у вас вийде сухою.

Всю тушку обкласти пряними травами, влити в гусятницю вино, щоб вона тушкувалась в цьому соусі. Готувати качку потрібно більше години при температурі 200 градусів. Але це ще повністю готову страву, переверніть качку і поставте на півгодини в жарову шафу. Перед тим як другий раз ставити качку в шафу, вже можна зняти картопля — він повністю готовий. Ще один маленький секрет — перед тим, як ставити другий раз в шафу качку, зніміть фольгу, нехай скоринка теж підсмажиться.


Стегенця з часником, ароматно і дуже смачно



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Для приготування такого ароматного другої страви знадобиться порційні ніжки, стегенця, можна купити курку і розібрати її на порції. Розкладіть порційний шматки на деку, перекладіть шматочками часнику, додайте перець горошком, лавровий лист, посоліть зверху. Залийте водою так, щоб м'ясо курка наполовину виявилося у воді. Готується курка хвилин сорок, регулярно поливайте соком, який утворюється на деку, щоб курка не пересохла.

Продукти для приготування страви:





Стегенця або стегенця порційно — один на людину




Часник — головка




Перець горошок чорний




Лавровий лист




Сіль



І солодке обов'язково!


Апофеоз будь-якого свята — солодке. Можна купити готовий торт, щоб не возитися з борошном і духовкою, можна приготувати кілька десертних страв — вони робляться порційно, все залежить від вміння і старання господарки будинку. Зробіть легкий десерт, він відмінно впишеться в новорічне меню 2018 року, солодкі страви потрібні обов'язково, на приготування десерту у вас піде всього півгодини.


Легкий десерт



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Продукти для приготування десерту:





Пісочне печиво 200 г




Вершкове масло 100 г




Банани — 2 штуки




Згущене молоко — 4 столові ложки




Желатин швидкорозчинний — пачка




Сирна маса без наповнювачів — 200 г




Солодкий йогурт — 0.5 літра




Ківі або маракуйя — 1 штука




Повітряні рисові кульки — 400 г




Какао



Розкришити печиво, змішати з розм'якшеним маслом, викласти на дно рознімної форми. Залити згущеним молоком, зверху покласти кружечки або половинки бананів. Желатин розвести, влити його в йогурт, додати шматочки ківі або маракуї. Все ретельно переміщати, з'єднати зі збитою сирною масою і акуратно ввести в склад солодкого страви рисові повітряні кульки. Поки рідина не застигла, розлити її по формочках або влити в єдину роз'ємну форму. Тепер поставити готове солодке легке блюдо в холодильник, після застигання посипати какао.


Солодкий лікер з бананів на Новий рік



Новорічне меню 2018: кращі рецепти


Час приготування розкішного новорічного напою — всього 15 хвилин.

Продукти для приготування страви:





Стиглі банани — 3 штуки




Розведений медичний спирт або горілка — 300 мл




Молоко — 150 мл




Молоко згущене — 100 г




Яйця курячі — 2 штуки



Очистити банани від шкірки і зрізати все коричневі цятки, подрібнити. Відокремити жовтки яєць від білків (робіть це ретельно, нам потрібні тільки білки). За допомогою блендера або міксера збиваємо білки, шматочки бананів і згущене молоко. В отриману масу поступово вливаємо алкоголь. Ставимо на «дозрівання» в холодне місце, через півгодини фільтруємо. Після розливаємо готовий лікер з шоколадним чарочка — їх зробити простіше-простого самостійно!





Очищаємо банани і нарізаємо їх дрібними шматочками.




Відокремлюємо в яйцях білки від жовтків (ми будемо використовувати тільки білки).




У міксері збиваємо свіже і згущене молоко, банани і білки до однорідної маси.




Перемішуючи інгредієнти, поступово додаємо алкоголь.




Отриману масу ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.




Далі через марлю фільтруємо напій.
Рекламний блок

Рекомендуємо для перегляду

Додати коментар
Ваше ім'я:  



-
загрузка...