Бетмен (фільм 2018 року): актори, дата виходу, сюжет і фото

Бетмен, Брюс Уейн, Темний лицар Готема — цього героя знають навіть ті, хто нескінченно далекий від комікс-індустрії. Самий популярний і відомий персонаж коміксів після Супермена, Бетмен ставав об\’єктом екранізацій незліченну кількість разів — його представляють мультфільми і мультсеріали, чарівно-іронічний «Лего Бетмен» і, зрозуміло, безліч фільмів з самими яскравими акторами і різними підходами до персонажа. Прийдешній рік несе нам чергову версію історії Бетмена — цікаво, яким він стане!

Прем\’єра: весна 2018 року

Бетмен (фільм 2018 року): актори, дата виходу, сюжет і фото
Черговий перезапуск «Бетмена» побачить світ навесні 2018 року

Трохи про героя

Перша поява Бетмена в коміксах відбулося в далекому 1939 році. Історія його досить відома: втратив у дитинстві батьків, які були вбиті у нього на очах, маленький Брюс Уейн отримав важку психологічну травму, вынудившую його встати на шлях непримиренної боротьби з злочинністю. Завдяки спадок батьків і власній наполегливій роботі, Брюс перетворюється в мільйонера і успішного підприємця днем героя, вистежує злочинців, вночі.

Особливий інтерес серед плеяди супергероїв Бетмен заслуговує тим, що не має здібностей. Фізіологічно Уейн є звичайною людиною, всі особливості якого вичерпуються відмінною фізичною підготовкою і суперсучасним спорядженням. Це робить Бетмена більш близьким багатьом читачам і викликає певне до нього повагу. Також Бетмен був, мабуть, першим героєм, який обзавівся помічником — хлопчиком по кличці Робін («Малинівка»), що грає свого роду роль «зброєносця».

Бетмен (фільм 2018 року): актори, дата виходу, сюжет і фото
Бет-сім\’я із знаменитих коміксів студії DC

Але героя, як відомо, роблять лиходії — без них образ Бетмена ніколи не зміг би розкритися. Саме Бетмен відрізняється найефектнішими супротивниками, придуманими з великою фантазією. Зрозуміло, найвідомішим з них є Джокер, часом затьмарює свого «доброго» опонента — божевільний клоун, історії з участю якого варіюються від майже гумористичних до відверто страшні. Але не менше заслуговують на увагу й інші — такі як Пугало, Харлі Квінн, Кілер Фрост, Загадочник і багато інших.

Про екранізаціях

Перша спроба перенести образ Бетмена на екрани сталася через чотири роки після його появи у коміксах — в 1943 році. Телесеріал на 15 серій заклав ті деталі образу Бетмена, які збереглися донині, такі як Бэтпещера і вигляд дворецького Альфреда. Кілька різних серіалів згодом закріплювали популярність персонажа, і в 1966 році Адам Вест зняв як продовження до свого ж ТВ-шоу перший повнометражний фільм.

Бетмен (фільм 2018 року): актори, дата виходу, сюжет і фото
Спроби перезняти Бетмена робилися регулярно з 1943 року

Ще одна важлива поява Бетмена в кіно забезпечив Тім Бертон у 1989 році. Роль Брюса Уейна виконав Майкл Кітон, а Джокера — Джек Ніколсон. Якщо Бетмена зразка 1989 року зараз мало хто пам\’ятає, то Джокер досі зберігає певну популярність. Фільм мав ефект вибуху бомби, збори перевершили бюджет майже в десять разів — і він закономірно отримав продовження, ставши першою серією фільмів про персонажа. Завершив її найбільш невдалий фільм про Бетмена в історії — «Бетмен і Робін» 1997 року з Джорджем Клуні та Умою Турман.

Після провалу 1997 року історія Бетмена довгий час залишалася в опалі — поки в 2005 році на екрани вийшов перший фільм трилогії Крістофера Нолана «Темний лицар» з Крістіаном Бейлом у головній ролі. Шалений успіх цього фільму як у прихильників, так і критиків вдихнув у персонажа нове життя, а Джокер у виконанні Хіта Леджера, який з\’явився в наступному фільмі, донині вважається зразковим. «Темний лицар», виконаний в похмурих тонах, став свого роду ідеалом фільму за коміксами DC, досягти якого повторно не вдається досі.

Бетмен (фільм 2018 року): актори, дата виходу, сюжет і фото
Крістіан Бейл — один з найуспішніших виконавців ролі Темного Лицаря

Перезапуск

2013 рік став роком старту розширеної всесвіту DC, яка почалася з фільму про Супермена «Людина зі сталі», а 2016 рік доповнив її фільмом «Супермен проти Бетмена: На зорі справедливості». Цей фільм — перший, представив публіці нового Бетмена. Крістіан Бейл відмовився від повернення до цього образу. Його «наступником» став Бен Аффлек — талановитий актор, гра якого, незважаючи на низькі оцінки фільму, була прийнята дуже добре.

Аффлек повернувся до образу Бетмена в якості камео (у фільмі «Загін самогубців»), і повноцінно знову виконає цю роль у двох частинах «Ліги справедливості» в 2017 і 2019 роках відповідно. Там також очікується поява багатьох інших супергероїв — Диво-жінки, Аквамена, Супермена, Флеша, — і суперлиходіїв — Лекса Лютора, Дефстроука. 2018 рік стане роком виходу нової сольної картини, присвяченої Бетмену. Бен Аффлек виступить також і режисером нової стрічки.

Бетмен (фільм 2018 року): актори, дата виходу, сюжет і фото
Бен Аффлек — сценарист, режисер і виконавець головної ролі в проекті

Це можна вважати відмінним придбанням — обидва свої Оскара Аффлек отримав за режисерську і сценаристскую роботу. Сценарієм займається також він, ділячи цю роботу креативним директором студії DC Джеффом Джонсом. Творці намагаються зробити історію гранично об\’ємною, а також ввести багатьох класичних опонентів Бетмена. Ходять чутки, що сценарій може спиратися на історію лікарні Аркхем — місця ув\’язнення всіх психічно нестабільних ворогів Уейна.

Актори і персонажі

Повернеться до своєї ролі у фільмі прекрасний англійський актор Джеремі Айронс , виконав у «Бетмені проти Супермена» роль Альфреда Пенниуорта, дворецького і довіреної особи Брюса Уейна. Передбачається поява і головного супутника Бетмена — Робіна. Виконавцем цієї ролі може стати Елі Снайдер син режисера, який вже мав раніше ролі у фільмах батька («300 спартанців», «Хранителі»). Доповнюючи список товаришів Бетмена в його нелегкій боротьбі, у фільмі з\’явиться і комісар Гордон у виконанні лауреата «Оскара» Дж.До. Сіммонса .

Бетмен (фільм 2018 року): актори, дата виходу, сюжет і фото
Бен Аффлек в образі Брюса Уейна

Фанати припускають появу ще одного персонажа — якого, мабуть, чекають куди більше будь-якого іншого. У «Бетмені проти Супермена» порадували шанувальників цікавою «пасхалкой» — зіпсованим костюмом Робіна, який списаний глузуванням від Джокера. Цей фрагмент може стати передвісником появи вкрай цікавого героя — Джейсона Тодда, Червоного Ковпака, самого невдачливого і складного з екс-Робинов, який у підсумку став антигероєм.

Поки що поява Джокера (у новій киновселенной його грає Джаред Лето ) не була анонсована офіційно, але вважається, що він нарівні з Харлі Квінн ( Марго Роббі ) стане учасником фільму. Зате на стрічку вже однозначно заявлено інший цікавий антагоніст — найманець Слейд Вілсон на прізвисько Дефстроук. Його роль виконає актор Джо Манганьєлло , вже брав участь у фільмах за коміксами — він був Флешем Томпсоном в історії про Людину-павука. Також він має великий перелік ролей в різних серіалах.

Бетмен (фільм 2018 року): актори, дата виходу, сюжет і фото
Чи зможе «Бетмен» повторити успіх «Темного Лицаря», поки невідомо

Дата виходу

Поки що офіційної дати прем\’єри не було оголошено. Старт запланований на 2018 рік і має відбутися після виходу «Ліги справедливості». В поточний момент фільм знаходиться на стадії підготовки до зйомок. На цей же період анонсовані ще дві картини з коміксів DC — «Флеш» та «Аквамен», так що графік виходить досить щільний. Тим не менш, фільм про Бетмена, природно, пріоритетний для Warner Brothers перед іншими супергеройскими картинами, тому є ймовірність його виходу до інших «сольників».

Залишити відповідь

Все про Новий рік 2024