Страви на Новий 2018 рік Собаки – рецепти

Створюємо новорічну атмосферу за допомогою смакоти. Гарячі ексклюзивні страви на Новий 2018 рік, вибирайте, готуйте, насолоджуйтеся!

Якщо в минулому році господині намагалися уникати приготування страв з курки, то в 2018 році це ніжне дієтичне м\’ясо можна готувати в достатку. Символіка 2018 року земна, дуже добра – Собака любить все, тому нехай на вашому новорічному столі будуть гарячі страви на Новий 2018 рік з різних сортів м\’яса, нехай буде риба і, звичайно, птиця.

Починаємо з легких креветок

Оригінальний Рецепт, сподобається тим, хто із задоволенням вживає в їжу китайські страви

Для приготування гарячої закуски вам знадобляться:

Креветки 1 кг
Вершкове масло – 50 г
Часник – 4 зубчики
Вершки – 250 г
Салат свіжий
Спеції – сіль, перець, кріп в зернах

Вершкове масло розтопити, додати в нього дрібно нарізаний часник, злегка обсмажити, влити вершки, довести до кипіння. У гарячу масу покласти очищені креветки, і протримати близько 5-7 хвилин.

Зелень нашаткувати і додати в блюдо, трохи протомитися, залишити для загусання.

Сама гаряча закуска готова, в якості гарніру запропонуйте гостям локшину або рис, викладайте порційно на цілі листя салату.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Риба в сметані

Страву можна вважати істинно російським, адже що може бути смачніше філе риби, приготовленої в сметані?

Для приготування страви вам знадобляться:

Філе риби – 0.8 кг, беріть будь-яку
Ріпчаста цибуля – 2 штуки
Лимон – половинка
Спеції – сіль, перець
Борошно для загустіння
Олія
Зелень

Рибу нарізати на шматочки і натерти сіллю і перцем, полити лимонним соком, вичавленим вручну з половинки лимона. Нехай риба маринується близько двох годин.

Нарізати цибулю на півкільця, викласти дно форми і полити соняшниковою рафінованою олією. Зверху кладемо шматочки риби, ставимо в розігріту духовку (температура близько 185 градусів). Тримати в духовці близько півгодини, потім полити сметанним соусом, приготованим з сметани, солі, перцю, борошна. Поставити назад в духовку і чекати утворення золотої скоринки, посипати дрібно нарубаною зеленню.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Ніжна баранина з картоплею по-французьки

Неймовірно смачне і ситне блюдо, його варто подавати на стіл першим, адже охолола баранина втрачає свої смакові якості.

Для приготування страви вам знадобляться:

Картопля – 0.8 кг
Баранина – 0.6 кг
Ріпчаста цибуля – 3 головки
Томатна паста – 15 г
Олія
Спеції – сіль, перець, запашний перець, лаврушка
Часник – 4 дольки
Зелень для прикраси

Баранину нарізати шматками і додати спеції для маринування, витримати не менше години. Картоплю і цибулю очистити, нарізати тонкими пластинками. Викладати в листі – спочатку м\’ясо, потім цибулю і картоплю, шари варто чергувати, поки лист не буде заповненим. Посипати зеленню. Залити соусом, приготованим з томатної пасти: трохи обсмажити її в олії зі спеціями.

Деко поставити в жарову шафу на дві години, температура запікання близько 200 градусів. Перед подачею на стіл посипати подрібненою зеленню.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Рум\’яна качка, фарширована яблуками

Які страви приготувати на Новий 2018 рік – тільки національні, найулюбленіші. Чергове традиційне російське народне блюдо, кожна господиня готує качку з яблуками по-своєму, ми пропонуємо наш оригінальний рецепт.

Для приготування страви вам знадобляться:

Качка – 1 тушка
Зелені несолодкі яблука – 3 штуки
Лимон – половинка
Сметана – 80 г
Спеції – сіль, кориця, перець

Оброблену тушку качки натерти перцем і сіллю. Яблука від шкірки можна не очищати, тільки видалити серцевину, нарізати на кубики, половинку лимона – кільцями.

Всередину качки викласти яблука. Зубочистками закрити отвір. Зовні качку обмазати сметаною. Покласти на деко грудкою вниз і запікати пару годин, готовність м\’яса перевірятися протикання тушки — сік стане прозорим.

Коли вам здається, що качка готова, її потрібно «довести» ще хвилин п\’ятнадцять під фольгою до готовності. На стіл готову страву можна подавати цілком – так ефектніше, але зручніше розділити на порційні шматки і обкласти відварною картоплею, все посипати дрібно нарубаною зеленню.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Ароматна італійська карбонара на новорічному столі

Приготувати карбонару по силам і молодої господині, ви витратите всього годину на готування, так що це гаряче друге страву можна подавати в кінці застілля.

Вважається одним з найбільш популярних і поширених італійських гарячих страв, що дуже підійде в новорічну ніч 2018 року, а також тим, у кого залишилося мало часу на приготування, але дуже хочеться здивувати гостей смачним блюдом. Весь процес підготовки займе не більш півгодини.

Для приготування страви вам знадобляться:

Класичні спагетті – 100 г
Курячі яйця – 2 штуки
Твердий сир – 50 гр, можна використовувати залишки засохлого в холодильнику сиру
Бекон – 40 г
Спеції — сіль, перець
Зелень за смаком

Якщо ви ще не вирішили які страви приготувати на 2018 рік, то згадайте про карбонару. Це як службовий запасний рецепт – готується як до повсякденного, так і до святкового столу.

Відваріть спагетті – десять хвилин, відкинути на сито. Натріть сир на дрібній тертці, вбийте в нього яйця, перемішайте. На сковороді в рослинному маслі обсмажте шинку, влийте приготовану сирно-яєчну масу, покладіть в підготовлювану шинку спагетті і перемішайте. Через п\’ять хвилин це гаряче італійське блюдо готове, не порахуйте його занадто простим – легкі спагетті з шинкою, посипати пармезаном і дрібно нарубаної зеленню люблять всі. Можна прикрасити шматочками болгарського перцю.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Овочі по-французьки, класичний рататуй

Тушковані овочі потрібно ставити на кожен святковий стіл, велика кількість салатів і м\’яса позначиться через деякий час на вашому шлунку. Допоможіть собі, приготуйте рататуй з корисних овочів.

Для приготування страви вам знадобляться:

Помідори червоні – 1 кг
Баклажани – 0.3 кг
Кабачки – 0.3 кг
Болгарський перець – 0.3 кг
Часник – 4 зубчики
Ароматні трави – чебрець, розмарин, базилік
Спеції – сіль, перець
Рафінована олія

Кабачки нарізати кільцями, видалити серцевину і шкірку — товщина кілець близько 3 мм. Також нарізати баклажани, просолити і залишити на 10 хвилин. Промити в холодній воді.

Перець очистити, покласти на деко і запікати близько півгодини при температурі 200 градусів. Остудити, зняти шкірку.

Обшпарити помідори і зняти шкірку.

Ароматні трави дрібно нашаткувати і приправити розчавленим часником.

Цибулю нарізати півкільцями, злегка обсмажити в олії.

Нарізати помідори на шматочки, протушкувати, додати перець, продовжувати гасити.

Готуємо рататуй: на дно дека вилити томатно-перцевий соус, викласти шарами приготовані овочі: баклажани, кабачки. Закрити фольгою і запікати в духовці при температурі близько 180 градусів.

Посипати дрібно нарубаною зеленню і натертим на дрібній тертці сиром.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Оригінальний курча з грибами і яловичим язиком

Це блюдо неймовірно смачне і соковите, обов\’язково приготуйте його, якщо ще не придумали які страви приготувати на Новий 2018 рік.

Для приготування страви вам знадобляться:

Курча – 1 тушка
Яловичий язик – 1 штука
Цибуля ріпчаста – 2 штуки
Печериці – 300 г
Часник – 4 зубчики
Коньяк – 45 7
Біле сухе вино – 400 г
Рафінована олія
Соєвий соус
Вершкове масло
Борошно – 50 г
Цукровий пісок – 10 г
Спеції – сіль, перець, чебрець

Відварити яловичий язик до готовності, очистити від шкірки, промити і варити ще 10 хвилин, остудити, нарізати тонкими смужками.

Тушку курчати нарізати на порційні шматки, обсипати спеціями і додати соєвий соус, обсмажити на рослинному маслі до утворення скоринки.

Очистити цибулю від лушпиння, нарізати півкільцями, обсмажити.

Нарізані скибочками шампіньйони додати до цибулі.

На деко викласти приготований цибулю з грибами, мову, роздавлений часник, зверху – шматки курки, трохи присипати борошном, полити коньяком і поставити у жарову шафу на 15 хвилин.

На гарячі шматки курки вилити біле вино, посипати цукром.

Поставити тушкуватися на 40 хвилин, вийняти з духовки, викласти все на сервірувальне блюдо, рідина в деко поставити на вогонь, довести до загустіння. Вийде смачний соус, яким варто полити м\’ясо. Прикрасити гілочками петрушки або кропу.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Свинина в соусі з сиру і ананаса

Неймовірно смачне блюдо, аромат ананаса всьому може надати унікальний смак, так і свинина в цьому соусі перетворюється на шедевр кулінарного мистецтва.

Для приготування страви вам знадобляться:

Свинина м\’якоть – 0.5 кг
Консервовані ананаси – 1 банка
Твердий сир – 200 г
Спеції – сіль, перець
Рафінована соняшникова олія

М\’ясо нарізати на невеликі шматочки, відбити, посолити і поперчити.

Сир натерти на тертці з великим ланкою.

Свинину викласти на деко, заздалегідь акуратно змащений маслом. Поверх укладається ананас, поставити в жарову шафу, розігрітий до 180 градусів. Випікати близько 40 хвилин. Проткнути шматочок свинини шпажкою, якщо воно готове, вийняти деко і обсипати м\’ясо сиром. Як гарнір підійде відварний картопля, цвітна капуста, рис, гречка. Залишається тільки прикрасити блюдо і подавати на стіл.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Рулет «Вівця» — з яловичого фаршу з сиром

Цей рецепт знайомий всім, хто робить м\’ясні рулети, приготування займає близько двох годин, готовий рулет розміщується в центрі блюда і обкладається відварною картоплею.

Для приготування страви вам знадобляться:

Яловичий фарш – 300 г
Курячі яйця – 5 штук
Ріпчаста цибуля – 1 штука
Часник — 4 зубчики
Спеції – сіль, перець
Твердий сир – 100 г

Подрібнити в блендері часник і цибулю, додати два курячих яйця. Інші три яйця відварити.

До яєчної маси додати фарш, можна додавати оригінальні спеції – паприку, коріандр, томатну пасту.

На змащеному олією деку формується плоский шар фаршу, на нього укладаються очищені від шкаралупи яйця – одне буде вказувати на голову, два – для тулуба. Далі просто сформувати рулет у вигляді тулуба вівці, посипаємо тертим на крупній тертці сиром. Якщо є бажання ще прикрасити рулет — два горішки арахісу можуть послужити оченятами.

Випікати в жаровій шафі близько півгодини, готовий рулет на голівку «вівці» помістіть дві гілочки кучерявою петрушки.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

«Копчені» свинячі реберця для новорічного столу

Зовсім не потрібно їхати на дачу, де стоїть коптильня, щоб приготувати це чудове блюдо, купіть рідкий дим і «закоптите» свинячі реберця прямо вдома, в духовці.

Для приготування страви вам знадобляться:

Свинячі реберця – 800 г
Приправи – сіль і перець
Рідкий дим – 1 неповна столова ложка

Щоб реберця «прокоптились» рівномірно, нарізати їх на рівні шматочки. Змастити кожну частину сіллю і перцем.

Викласти реберця в рукав, залити всередину рідкий дим, закрити, зробити кілька отворів.

Укласти рукав на деко і запікати в жаровій шафі при температурі 180 градусів. Ця страва може бути як гарячою закускою, так і окремим гарячим – тільки приготуйте до нього гарнір за смаком.

Не потрібно їхати до Норвегії, щоб спробувати риббе

Це блюдо вам подадуть в будь-якому ресторані Норвегії, є і традиційні різдвяні гуси, але гурмани віддають перевагу ароматні свинячі реберця.

Для приготування страви вам знадобляться:

Свиняча грудинка на реберцях – 3 кг
Спеції – сіль, перець, лавровий лист, запашний перець

Разрубите реберця так, щоб не зіпсувати шкірку. Хочете отримати красиві ромбики на шкірці – проріжте її за допомогою гострого ножа, але не глибоко, після запікання вам буде легше розрізати риббе на порційні шматочки. Втираємо в м\’ясо перець і сіль. Залишаємо на ніч у холодному місці.

Випікається риббе на звичайній вигнутої тарілці як на підставці або на вигнутої спеціальній решітці. Укладаємо грати або тарілку в деко, заливаємо 300 г води. Загортаємо м\’ясо у фольгу. Відправляємо у жарову шафу, розігрітий до 220 градусів, час запікання – близько 50 хвилин.

Зняти фольгу і продовжувати запікати свинину ще пару годин. Протикаємо шпажкою, щоб перевірити готовність м\’яса. Як гарнір подається тушкована квашена капуста, варена картопля, варення з брусниці.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Дуже смачна «солодка» свинина з курагою

Такі смачні відбивні — гордість господині будинку, готується страва близько двох годин. Спосіб досить складний, дотримуйтеся рецепта точно, щоб смак вразив ваших гостей.

Для приготування страви вам знадобляться:

Свинина – 1 кг
Консервований горошок – 200 г
Ріпчаста цибуля – 2 штуки
Курага – 80 г
Сливове пюре – 100 г
Апельсиновий сік – 150 г
Мед – 30 г
Соус бешамель – 100 г
Спеції – сіль, перець, мускатний горіх, кріп, кінза
Діжонська гірчиця – дві столові ложки
Вершкове масло – 100 г
Яловичий бульйон – 150 г

Щоб свинина була ніжною і дуже м\’якою на ніч покладіть її в холодну підсолену воду – в холодне місце.

Нарізати свинину на довгі смужки, відбити.

Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в соняшниковій олії, додати дрібно нарізану курагу. Рубаємо дрібно зелень, додаємо натертий мускатний горіх (половинку). Додаємо в підготовлюваний на сковорідці фарш, перчимо і солимо.

На пласти м\’яса кладуть фарш, краї прищіпують, загортаються в рулет. Використовуйте дерев\’яні зубочистки, щоб рулетики не розкрилися.

Обсмажуємо з обох сторін на сковороді.

Готуємо соус з сливового пюре, викладаємо на сковороду, доливаємо яловичий бульйон, апельсиновий сік. Нагріваємо і розтоплюємо в соусі мед.

У форму для запікання викладаються рулетики, заливаються готовим соусом і відправляються в жарову шафу на годину, температура запікання – 140 градусів.

Забираємо пару столових ложок соусу з дека, змішуємо з соусом бешамель, доводимо до температури кипіння.

На порційну тарілку кладеться рулетик і поливається готовим соусом, в якості гарніру використовується зелений горошок.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Рубаний лосось – ніжні биточки

Рибні страви на новорічному столі завжди зникають першими, такі тануть у роті биточки – щось неймовірно смачне, приготувати їх можна швидко, ніяких небезпечних кісточок, можна подавати як гарячу закуску або основну страву, якщо ви віддаєте перевагу рибу – з картоплею, відвареною або фрі.

Для приготування страви вам знадобляться:

Лосось – філе, 650 г
Курячі яйця – 2 штуки
Лайм – половинка
Кріп, зелена цибуля – пучок
Спеції – сіль, перець

Не подрібнюйте філе лосося в м\’ясорубці або блендері, краще нарізати його невеликими шматочками.

Дрібно нашаткувати зелень, додати в неї курячі яйця, шматочки риби, сік половинки лайма і трохи рослинного масла, посолити і додати мелений чорний перець.

Сформувати красиві биточки і обсмажити з обох сторін на сковороді в рослинному маслі. Подавайте з картопляним порі, фрі або відварною картоплею. Посипте дрібно нарубаної зеленню.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Смажена курка зі смаком ананаса

Дивовижне поєднання смаків, курку можна додавати в різні приправи і спеції. Але з ананасом – страва виходить ефектним як за зовнішнім виглядом, так і за смаком. Готується довго – близько шести годин, але ви не пошкодуєте про витрачений час.

Для приготування страви вам знадобляться:

Курка (куряче м\’ясо, стегенця, філе) – 1 кг
Ананас – 1 штука
Часник – 4 зубчики
Паприка – 10 г
Імбир свіжий – 1 штука
Соєвий соус – 60 г
Сіль

Почніть з оброблення ананаса, яким би не був плід, його потрібно акуратно очистити від шкірки, нарізати спочатку на кільця, потім на шматочки. Залиште стільки великих шматочків свіжого ананаса, скільки у вас шматочків курки, решту дрібно нарубати.

За допомогою блендера измельчить дрібні шматочки і влити соєвий соус, додати часник, імбир, перець, паприку, сіль (не переборщіть з сіллю – курка повинна бути ніжною).

У посуд з кришкою покласти шматочки курки, ананас, залити приготовленим соусом, щільно закрити і поставити в холодне місце. Чим довше маринується м\’ясо, тим ефектніше буде смак страви.

Змастити форму олією, акуратно покласти шматочки курки, на кожний по шматочку ананаса, відправити у жарову шафу. Під час приготування вам доведеться не відходити від жарочного шафи, тому що приготоване блюдо потрібно через кожні 20 хвилин поливати ананасовим соусом. Подавайте готову страву з улюбленим гарніром – курка завжди виходить смачно, але з ананасом вона просто незрівнянна.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Смачна баранина для романтичної вечері

Давайте вразимо гостей і приготуємо для новорічного застілля чергове оригінальне французьке блюдо – баранину з яблуками. Готується він швидко, смак – приголомшливий, можна подавати гостям в горщиках – порційно.

Для приготування страви вам знадобляться:

Баранина на кісточці або філе 300 г
Морква – 100 г
Зелене яблуко – 2 штуки
Цибуля – порей – 250 г
Сидр – 300 г
Бульйон – 300 г
Вершкове масло – 50 г
Борошно – 60 г
Спеції – сіль, перець

Цей рецепт для романтичної вечері розрахований на двох, так що, якщо ви чекаєте гостей, просто збільшіть кількість інгредієнтів, перерахувати вам не складе праці.

Розріжте м\’ясо на шматочки, реберця порубаєте. Обсмажте на сковороді до рум\’яної скоринки, вкладайте в приготовані формочки.

На жирі, що залишився на сковороді смажимо цибулю, посипаємо борошном, обсмажуємо.

Додаємо на сковороду дрібно порізану моркву, заливаємо сидром і бульйоном, готуємо на повільному вогні.

Очищаємо яблука від шкірки і насіння, ріжемо на шматочки, відправляємо на сковорідку.

Заливаємо шматочки баранини приготованим соусом і готуємо в жаровій шафі до готовності, горщики можна прикрити фольгою, щоб смачний бульйон не выпаривался.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Фарширована курка – неймовірно важко, клопітно, але дуже вже смачно

Курка делікатесна без кісток – що може бути красивіше і смачніше для новорічного столу? Готується вона швидко, хіба що підготовка трохи клопітна, адже потрібно видалити з тушки всі кісточки. До речі, урізноманітнити смак м\’яса можна різними наповнювачами, тут фантазії господині немає межі.

Для приготування страви вам знадобляться:

Курка – одна тушка
Свинина м\’якоть, 300 г
Ріпчаста цибуля – 2 штуки
Твердий сир – 50 г
Масло вершкове – 50 г
Батон – 3 шматочки
Курячі яйця — 1 штука
Кріп, петрушка пучок
Спеції – сіль і перець

Звільнити тушку курки від кісточок складно, не поранивши шкірку. В деяких місцях можна робити надрізи, якщо ви вмієте відокремлювати кісточки, то зробіть довгий надріз вздовж хребта, потім його можна буде зашити або закріпити шпажками.

Витягайте все м\’ясо, відокремлюйте по місцях суглобів. Не обов\’язково очищати до шкіри, тонкі шматочки м\’яса можуть залишитися всередині. Кісточки відправимо варитися – замість води будемо використовувати бульйон.

Страви на Новий 2018 рік Собаки - рецепти

Обмазати м\’ясо спеціями покласти в холодне місце на кілька годин. Готуйте зелень і сир: натираємо на крупній тертці і дрібно рубаємо. Свинину нарізаємо на дрібні шматочки, цибулю на півкільця, пропускаємо через м\’ясорубку, додаємо натертий на дрібній тертці сир, куряче яйце, білий хліб, все акуратно перемішуємо, філе курки дрібно рубаємо, додаємо у фарш. Зашити розріз на курці і заповнити приготованим фаршем. Потім варто зашити і черевце, щоб начинка не випадали.

Викладіть курку на деко, додайте кілька ложок бульйону, обкладіть помідорами, картоплею і запікайте. До готовності потрібно всього близько години – овочі і курка будуть готові одночасно. Якщо бульйон під час приготування випаровується, додавайте його і поливайте курку – утворюється дуже гарна золотава скоринка.

На тарілку можна викласти курку цілком або нарізати на шматочки – так буде зручніше гостям. Картоплю покладіть навколо курки, прикрасьте гілочками петрушки або кропу, «віялами» з тонко нарізаних огірків.

Залишити відповідь

Все про Новий рік 2024