Цікаве новорічне меню 2018 – рецепти і фото – Новий рік 2018

Меню на Новий рік 2018 — нові і цікаві рецепти. Символ наступаючого року Жовта Земляний Собака, який не потерпить на святковому столі страви з курки. Приміром, запечену або смажену курку подавати до столу не можна, однак куряче м\’ясо та яйця можна використовувати для приготування салатів і закусок. Крім цього курку можна замінити будь-яким іншим м\’ясом — яловичиною, свининою, качкою, гусаком або ж рибою. Ми з великим задоволенням прикрашаємо будинок, наряджаємо ялинку, а також готуємо святковий стіл.

Цікаве новорічне меню 2018 - рецепти і фото - Новий рік 2018

Що стосується останнього, то до приготування страв на святковий стіл та складання меню до Нового року кожна господиня ставиться з особливим ентузіазмом. Адже кожна з нас бажає скласти меню на Новий рік таке, щоб кожна страва гості і рідні їли просто з величезним задоволенням. Складаючи меню новорічного столу, майте на увазі, що страви повинні бути максимально корисними, смачними, апетитними і красиво поданими. Подача і прикраса новорічних страв має велике значення. Такі страви додатково створюють певну атмосферу свята. Тому в даній категорії ви зможете знайти рецепти новорічного меню, яке оцінить кожен присутній за святковим столом.

Цікаве новорічне меню 2018 - рецепти і фото - Новий рік 2018

Яловичина з грибами на Новий рік 2018

Делікатесна нежирна яловичина повинна бути на кожному столі. Єдиний мінус у цього блюда – досить тривале приготування. Вам знадобиться для приготування страви:

філе яловичини – 800 г;

копчений шпик – 100 г;

гриби свіжі або консервовані – 200 г;

спаржа – 400 г;

вершкове масло – 1 столова ложка;

коньяк – 4 столових ложки;

вершки – 100 мл;

яловичий бульйон (можна розчинити 1 кубик);

спеції: сіль, чорний перець.

Гриби нарізати досить дрібно, спаржу порізати на шматочки і відварити. Філе яловичини розрізати на порційні шматки по 200 г, обернути шпиком, сколоти. Готові рулетики м\’яса обсмажити на вершковому маслі. Після обжарювання покласти в каструлю і закрити, щоб настоялися. На сковороді, де смажилося м\’ясо, прокип\’ятити бульйон, додати коньяк, трохи уварити, додати вершки і теж уварити. Готовим гарячим соусом залити м\’ясо. Гриби і спаржу смажити на вершковому маслі, на блюдо викласти рулетики і навколо прикрасити готовими грибами, за бажанням додати зелень.

Цікаве новорічне меню 2018 - рецепти і фото - Новий рік 2018

Смажений лаваш з начинкою на закуску на Новий рік 2018

Смажений лаваш з начинкою – це дуже просте і смачне блюдо на Новий рік 2018. Це чудова закуска на святковий стіл. Начинка у цього блюда може бути сама різна, ми опишемо процес приготування з начинкою з курки, ковбаси і солодкого перцю. Для приготування страви вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

Лаваш – 1-2 штуки.

Куряче філе – 300 грам.

Ковбаса – 100 грам.

Болгарський перець – 1 штука.

Ріпчаста цибуля – 1 штука.

Свіжий помідор – 1 штука.

Часник – 1 зубчик.

Сіль, спеції – за смаком.

Олія.

Майонез.

Процес приготування:

Нарізати куряче філе на невеликі шматочки. Посоліть і поперчіть за смаком. Обсмажте на олії протягом 5-7 хвилин. Додайте порізану цибулю і обсмажте разом з куркою протягом 3-4 хвилин. Після цього додайте в сковороду ковбасу і болгарський перець. Потім додайте в сковороду помідори і тушкуйте протягом 10 хвилин на слабкому вогні. В кінці додайте подрібнений часник. Поріжте лаваш на прямокутники. Розміри приблизно 15×20 сантиметрів. На край лаваша укладіть 1-15 столові ложки начинки. Зверху полийте майонезом за смаком. Підігніть краю лаваша і згорніть у формі рулету. Тепер обсмажте лаваш з начинкою на сковороді до рум\’яного кольору на слабкому вогні. Вийшла дуже апетитна закуска на Новий рік 2018. Подавати в гарячому вигляді. Всі закуски на Новий рік 2018.

Цікаве новорічне меню 2018 - рецепти і фото

Грибочки в олії на Новий рік 2018

Крім риби, практично всі рецепти новорічного меню на 2018 рік можуть містити гриби – це і додатковий білок, і дивовижний аромат. Конкретно це блюдо спробує кожен, адже в рік Жовтої Собаки м\’ясо птиці краще не готувати. Вам знадобляться для приготування страви:

печериці – 250 г;

молода картопля;

сметана – 200 г;

олія рафінована – 200 г;

масло вершкове – 20 г;

головка солодкої цибулі (тільки не синього);

трохи мускатного горіха;

перець духмяний (горошок);

лавровий лист.

Це блюдо краще приготувати заздалегідь, ви завжди встигнете його розігріти до приходу гостей. Нарізаний шматочками картоплю обсмажується до готовності, гриби трохи обсмажити у вершковому маслі на сильному вогні. Все викласти в сотейник шарами, залити сметаною, покласти приготовані спеції, цибулю і тушкувати до готовності. Готову страву викласти в глибоку тарілку, посипати кропом або зеленою цибулею.

Цікаве новорічне меню 2018 - рецепти і фото - Новий рік 2018

Фаршировані яйця на Новий рік 2018

Ця проста закуска – справжня знахідка для будь-якого святкового застілля. Смак приголомшливий, а готуються «Фаршировані яйця» дуже просто.

Необхідні інгредієнти:

Яйця – 10 шт.

Сир – 100 г

Гриби шампіньйони – 5 шт.

Майонез – 2 ст. ложки

Зелена цибуля

Процес приготування:

Для початку, потрібно відварити яйця, остудити і очистити від шкаралупи.

Гриби слід дрібно нарізати і обсмажити на сковороді протягом 15 хвилин. На останніх хвилинах потрібно додати дрібно посічену зелену цибулю.

Сир треба натерти на дрібній тертці і перемішати з майонезом.

Яйця слід розрізати на дві частини і жовтки натерти на дрібній тертці.

Жовтки, гриби і сир потрібно ретельно перемішати і наповнити білки начинкою з гіркою.

Залишилося лише посипати яйця зеленню і можна подавати на стіл закуску.

Цікаве новорічне меню 2018 - рецепти і фото - Новий рік 2018

Царські млинці з начинкою на Новий рік 2018

Вам знадобиться для приготування страви:

печериці – 200 г;

одна головка ріпчастої цибулі;

соняшникова рафінована олія;

морепродукти за смаком – 300 г;

спеції.

Морепродукти до новорічного столу 2018 варто приготувати першими. Тепер готуємо гриби дрібно ріжемо і їх, і цибулю, обсмажуємо у вершковому маслі. Смажимо млинці пісними – на воді, вони повинні бути такими тонкими, щоб можна було спокійно згорнути в рулетик. На готові млинці начинку, можна згортати трикутниками, тоді порція складе: два з грибами, два з морепродуктів. Але набагато цікавіше скласти гірку з рулетиків з різною начинкою. І не забудьте в один млинець загорнути неготовий боб – на щастя!

Цікаве новорічне меню 2018 - рецепти і фото - Новий рік 2018

Баранина по-англійськи на Новий рік 2018

В якості основного гарячого блюда бездоганно підійде баранина, приготована по британському рецептом.

Необхідні інгредієнти:

Баранина – 500 г

Картопля – 700 г

Цибуля ріпчаста – 300 г

Томатна паста – 10 р

Кмин – 4 г

Лавровий лист – 2 шт.

Часник

Жир – 60 г

Сіль, перець

Процес приготування:

М\’ясо необхідно розрізати на невеликі шматочки, посолити, поперчити і посипати кмином, який слід попередньо потовкти.

На дно посуду потрібно рівномірно викласти перший шар порізаної баранини, потім посипати помельченным цибулею і зверху рівне викласти кільця картоплі. Шари необхідно повторити.

На останній шар м\’яса можна викласти пару часточок часнику і нашатковану зелень, що дасть приголомшливий аромат і смак.

У склянці гарячої води треба розвести томатну пасту і залити соком м\’ясо.

Залишилося лише дві години протушкувати баранину на повільному вогні і страву можна подавати на стіл.

Цікаве новорічне меню 2018 - рецепти і фото

Пельмені завжди популярні на Новий рік 2018

Не варто думати, що пельмені – це негарне і нецікаве блюдо. Важливо, як його приготувати. Вам знадобиться для приготування страви:

листкове тісто – 50 г;

15 готових пельменів;

сметана – 150 г;

яйце – 1 штука;

вершкове масло – 2 чайні ложки;

щіпка солі;

горщик для запікання.

Одне з найсмачніших і найпопулярніших страв – класичні пельмені, але не відварні, а запечені у горщику в жаровій шафі. Відварити їх до напівготовності, покласти в горщик, залити масою з сметани, яйця і масла, прикрити невеликий «кришечкою» з тіста. Таких горщиків має бути рівно стільки, скільки у вас збереться гостей. До речі, кришечка – смачне доповнення до основної страви.

Цікаве новорічне меню 2018 - рецепти і фото - Новий рік 2018

Кращі рецепти на Новий рік 2018

Новорічне меню 2018 повинно бути особливим. Символ наступаючого року є Жовта Земляний Собака. За своїм темпераментом, цей птах дуже горда, красива, весела, задерикувата, але добра. Підходити до формування новорічного меню потрібно з особливою відповідальністю. Собака – птах дуже весела, тому просто не потерпить сірість і нудьгу за новорічним столом. Новорічне меню 2018 повинно бути яскравим, смачним, але легким. Їжа на столі повинна бути корисна. До складання новорічного меню потрібно поставитися з особливою відповідальністю.

Цікаве новорічне меню 2018 - рецепти і фото - Новий рік 2018

Залишити відповідь

Все про Новий рік 2024