Меню на Новий рік 2018 — нові і цікаві рецепти. Символ наступаючого року Жовта Земляний Собака, який не потерпить на святковому столі страви з курки. Приміром, запечену або смажену курку подавати до столу не можна, однак куряче м\’ясо та яйця можна використовувати для приготування салатів і закусок. Крім цього курку можна замінити будь-яким іншим м\’ясом — яловичиною, свининою, качкою, гусаком або ж рибою. Ми з великим задоволенням прикрашаємо будинок, наряджаємо ялинку, а також готуємо святковий стіл.
Що стосується останнього, то до приготування страв на святковий стіл та складання меню до Нового року кожна господиня ставиться з особливим ентузіазмом. Адже кожна з нас бажає скласти меню на Новий рік таке, щоб кожна страва гості і рідні їли просто з величезним задоволенням. Складаючи меню новорічного столу, майте на увазі, що страви повинні бути максимально корисними, смачними, апетитними і красиво поданими. Подача і прикраса новорічних страв має велике значення. Такі страви додатково створюють певну атмосферу свята. Тому в даній категорії ви зможете знайти рецепти новорічного меню, яке оцінить кожен присутній за святковим столом.
Яловичина з грибами на Новий рік 2018
Делікатесна нежирна яловичина повинна бути на кожному столі. Єдиний мінус у цього блюда – досить тривале приготування. Вам знадобиться для приготування страви:
філе яловичини – 800 г;
копчений шпик – 100 г;
гриби свіжі або консервовані – 200 г;
спаржа – 400 г;
вершкове масло – 1 столова ложка;
коньяк – 4 столових ложки;
вершки – 100 мл;
яловичий бульйон (можна розчинити 1 кубик);
спеції: сіль, чорний перець.
Гриби нарізати досить дрібно, спаржу порізати на шматочки і відварити. Філе яловичини розрізати на порційні шматки по 200 г, обернути шпиком, сколоти. Готові рулетики м\’яса обсмажити на вершковому маслі. Після обжарювання покласти в каструлю і закрити, щоб настоялися. На сковороді, де смажилося м\’ясо, прокип\’ятити бульйон, додати коньяк, трохи уварити, додати вершки і теж уварити. Готовим гарячим соусом залити м\’ясо. Гриби і спаржу смажити на вершковому маслі, на блюдо викласти рулетики і навколо прикрасити готовими грибами, за бажанням додати зелень.
Смажений лаваш з начинкою на закуску на Новий рік 2018
Смажений лаваш з начинкою – це дуже просте і смачне блюдо на Новий рік 2018. Це чудова закуска на святковий стіл. Начинка у цього блюда може бути сама різна, ми опишемо процес приготування з начинкою з курки, ковбаси і солодкого перцю. Для приготування страви вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
Лаваш – 1-2 штуки.
Куряче філе – 300 грам.
Ковбаса – 100 грам.
Болгарський перець – 1 штука.
Ріпчаста цибуля – 1 штука.
Свіжий помідор – 1 штука.
Часник – 1 зубчик.
Сіль, спеції – за смаком.
Олія.
Майонез.
Процес приготування:
Нарізати куряче філе на невеликі шматочки. Посоліть і поперчіть за смаком. Обсмажте на олії протягом 5-7 хвилин. Додайте порізану цибулю і обсмажте разом з куркою протягом 3-4 хвилин. Після цього додайте в сковороду ковбасу і болгарський перець. Потім додайте в сковороду помідори і тушкуйте протягом 10 хвилин на слабкому вогні. В кінці додайте подрібнений часник. Поріжте лаваш на прямокутники. Розміри приблизно 15×20 сантиметрів. На край лаваша укладіть 1-15 столові ложки начинки. Зверху полийте майонезом за смаком. Підігніть краю лаваша і згорніть у формі рулету. Тепер обсмажте лаваш з начинкою на сковороді до рум\’яного кольору на слабкому вогні. Вийшла дуже апетитна закуска на Новий рік 2018. Подавати в гарячому вигляді. Всі закуски на Новий рік 2018.
Грибочки в олії на Новий рік 2018
Крім риби, практично всі рецепти новорічного меню на 2018 рік можуть містити гриби – це і додатковий білок, і дивовижний аромат. Конкретно це блюдо спробує кожен, адже в рік Жовтої Собаки м\’ясо птиці краще не готувати. Вам знадобляться для приготування страви:
печериці – 250 г;
молода картопля;
сметана – 200 г;
олія рафінована – 200 г;
масло вершкове – 20 г;
головка солодкої цибулі (тільки не синього);
трохи мускатного горіха;
перець духмяний (горошок);
лавровий лист.
Це блюдо краще приготувати заздалегідь, ви завжди встигнете його розігріти до приходу гостей. Нарізаний шматочками картоплю обсмажується до готовності, гриби трохи обсмажити у вершковому маслі на сильному вогні. Все викласти в сотейник шарами, залити сметаною, покласти приготовані спеції, цибулю і тушкувати до готовності. Готову страву викласти в глибоку тарілку, посипати кропом або зеленою цибулею.
Фаршировані яйця на Новий рік 2018
Ця проста закуска – справжня знахідка для будь-якого святкового застілля. Смак приголомшливий, а готуються «Фаршировані яйця» дуже просто.
Необхідні інгредієнти:
Яйця – 10 шт.
Сир – 100 г
Гриби шампіньйони – 5 шт.
Майонез – 2 ст. ложки
Зелена цибуля
Процес приготування:
Для початку, потрібно відварити яйця, остудити і очистити від шкаралупи.
Гриби слід дрібно нарізати і обсмажити на сковороді протягом 15 хвилин. На останніх хвилинах потрібно додати дрібно посічену зелену цибулю.
Сир треба натерти на дрібній тертці і перемішати з майонезом.
Яйця слід розрізати на дві частини і жовтки натерти на дрібній тертці.
Жовтки, гриби і сир потрібно ретельно перемішати і наповнити білки начинкою з гіркою.
Залишилося лише посипати яйця зеленню і можна подавати на стіл закуску.
Царські млинці з начинкою на Новий рік 2018
Вам знадобиться для приготування страви:
печериці – 200 г;
одна головка ріпчастої цибулі;
соняшникова рафінована олія;
морепродукти за смаком – 300 г;
спеції.
Морепродукти до новорічного столу 2018 варто приготувати першими. Тепер готуємо гриби дрібно ріжемо і їх, і цибулю, обсмажуємо у вершковому маслі. Смажимо млинці пісними – на воді, вони повинні бути такими тонкими, щоб можна було спокійно згорнути в рулетик. На готові млинці начинку, можна згортати трикутниками, тоді порція складе: два з грибами, два з морепродуктів. Але набагато цікавіше скласти гірку з рулетиків з різною начинкою. І не забудьте в один млинець загорнути неготовий боб – на щастя!
Баранина по-англійськи на Новий рік 2018
В якості основного гарячого блюда бездоганно підійде баранина, приготована по британському рецептом.
Необхідні інгредієнти:
Баранина – 500 г
Картопля – 700 г
Цибуля ріпчаста – 300 г
Томатна паста – 10 р
Кмин – 4 г
Лавровий лист – 2 шт.
Часник
Жир – 60 г
Сіль, перець
Процес приготування:
М\’ясо необхідно розрізати на невеликі шматочки, посолити, поперчити і посипати кмином, який слід попередньо потовкти.
На дно посуду потрібно рівномірно викласти перший шар порізаної баранини, потім посипати помельченным цибулею і зверху рівне викласти кільця картоплі. Шари необхідно повторити.
На останній шар м\’яса можна викласти пару часточок часнику і нашатковану зелень, що дасть приголомшливий аромат і смак.
У склянці гарячої води треба розвести томатну пасту і залити соком м\’ясо.
Залишилося лише дві години протушкувати баранину на повільному вогні і страву можна подавати на стіл.
Пельмені завжди популярні на Новий рік 2018
Не варто думати, що пельмені – це негарне і нецікаве блюдо. Важливо, як його приготувати. Вам знадобиться для приготування страви:
листкове тісто – 50 г;
15 готових пельменів;
сметана – 150 г;
яйце – 1 штука;
вершкове масло – 2 чайні ложки;
щіпка солі;
горщик для запікання.
Одне з найсмачніших і найпопулярніших страв – класичні пельмені, але не відварні, а запечені у горщику в жаровій шафі. Відварити їх до напівготовності, покласти в горщик, залити масою з сметани, яйця і масла, прикрити невеликий «кришечкою» з тіста. Таких горщиків має бути рівно стільки, скільки у вас збереться гостей. До речі, кришечка – смачне доповнення до основної страви.
Кращі рецепти на Новий рік 2018
Новорічне меню 2018 повинно бути особливим. Символ наступаючого року є Жовта Земляний Собака. За своїм темпераментом, цей птах дуже горда, красива, весела, задерикувата, але добра. Підходити до формування новорічного меню потрібно з особливою відповідальністю. Собака – птах дуже весела, тому просто не потерпить сірість і нудьгу за новорічним столом. Новорічне меню 2018 повинно бути яскравим, смачним, але легким. Їжа на столі повинна бути корисна. До складання новорічного меню потрібно поставитися з особливою відповідальністю.