ГоловнаКонтакти

Солодкі подарунки на Новий рік

Рекламний блок

christmas_pictar.ru__576_.jpg

Що подарувати близьким, численним друзям і знайомим на Новий рік? Це питання задає напередодні свята собі кожен. Багато часу йде на пошук індивідуального подарунка - хочеться всіх дійсно порадувати, оточити увагою і доставити максимум позитивних емоцій. Один з безпрограшних варіантів як зробити це - приготувати подарунок своїми руками.

Святкова вечеря не обходиться без фруктів і десерту, тому солодкий подарунок, тим більше приготований своїми руками буде як не можна до речі. До того ж, він може стати прикрасою столу.

Головні умови вашого кондитерського шедевра – він повинен бути яскравим, апетитно виглядати і відповідати новорічної тематики. Звичайно, можна поекспериментувати і зробити смачні, симпатичні на вигляд, тістечка, але тоді ваш подарунок буде складним у зберіганні, транспортуванні і його потрібно буде якомога швидше з'їсти, поки він ще свіжий.

457398_(www.GdeFon.com).jpgТому краще звернути свою дизайнерську думку на печиво або, ще краще, на пряники. Тут велике поле діяльності для створення всіляких площинних і об'ємних форм, а також для ідей з оформлення випічки. Можна звернутися до нескладних форм – наприклад, фігурок тварин, сніговика, контурного зображення ялини. А можна створити пряниковий будиночок, а то й цілу новорічну композицію. Всі площинні фігурки потрібно буде вирізати з рівномірно розкатаного тіста спеціальними формочками, або по своєму паперового трафарету.

Конструкцію пряникового будиночка необхідно вирізати з тіста за попередньо створеним паперовим викрійками. Для самого простого будиночка потрібно 6 деталей (2 горизонтальні стіни, 2 вертикальні і 2 деталі даху). Вікна і двері, а також додаткові елементи промальовуються айсингом (білково-цукрова маса), або спеціальною кольоровою мастикою. Ними ж наноситься солодкий сніг, сніжинки, бурульки. При бажанні пряниковий будиночок можна наповнити цукерками, тоді вікна та двері будиночка краще попередньо вирізати, щоб створити ефект оригінально оформленої подарунка.

walls.com.ua_40370.jpgСамий головний і відповідальний момент кулінарної майстерності – правильно замішане тісто. Існує чимало рецептів для приготування тіста для пряників, але є класичні способи, які вважаються традиційними. Тому зупинимось на одному з таких, який називається «заварний»:

У каструлю кладемо мед, цукор, наливають воду і нагріваємо до 70 градусів. Додаємо половину борошна і дрібно розтерті прянощі, і відразу ретельно перемішуємо. Тісто охолоджуємо до кімнатної температури, додаємо яйця, сметану (краще жирну), розпушувачі, залишки борошна, прянощі і добре вимішуємо тісто, поки воно не вийде м'яким і однорідним. Відразу ж його розбираємо і готові формочки випікаємо. Коли фігурні коржі охолонуть, в хід йдуть художні засоби. Завдяки промальовуванні їстівними фарбами, пряники стають яскравими, подібно святковій листівці. Вам знадобиться (на 24 порції пряників): 500 г борошна; 125 г цукру; 250 г меду, 100 г вершкового масла, 10 г розпушувача; 2 яйця; 50-100 г сметани; 0,3 ч. л. солі; 3 ч. л. коріандру; 1 ч. л. меленої кориці; 50 шт. гвоздики.

Створення солодкого подарунка зажадає від вас максимум творчості та фантазії, що, звичайно ж, оцінять ваші близькі та друзі. Красиво упаковані, ручної роботи пряники, порадують і ваших колег, яким буде дуже приємно отримати такий незвичайний презент. Вирушаючи на кухню, не забудьте зарядитися по-новорічному чарівним настроєм, щоб ваш солодкий подарунок вийшов по-справжньому казково смачним!
Рекламний блок

Рекомендуємо для перегляду

Додати коментар
Ваше ім'я:  



-
загрузка...