Рецепти бутербродів на святковий стіл 2017 року Червоного Півня

Особливістю нового 2017 року є зміна покровителя за східним календарем. Ми прощаємося з Вогненної Мавпою і вітаємо прихід Червоного Півня. Для того щоб майбутній рік склався вдало, потрібно зустріти його правильно, враховуючи певний характер нового господаря. На новорічному святі бажано створити спеціальну атмосферу, яка сподобається Півнику і викличе його прихильне ставлення.вкусные новогодние бутерброды на 2017 год

Велике значення має меню святкового столу, яке на цей раз не повинно включати страви з курки. Для того щоб ваш святковий стіл був складений у дусі стихії і покровителя року, ми пропонуємо вам кілька рецептів новорічних бутербродів-2017 з фото та описом приготування.

Бутерброди на новорічний стіл 2017 року Червоного Півня

Однієї з різновидів холодних закусок є бутерброди на святковий стіл, які зазвичай подаються до початку трапези під час аперитиву. Крім того, вони можуть використовуватися паралельно з іншими основними стравами, якщо меню представлено у вигляді «фуршетного столу» та святкування Нового року відбувається, наприклад, в офісі.

Бутерброди на святковий стіл може мати вигляд канапе, рулетиків, тарталеток і навіть оригінальної закуски на чіпсах. Головною особливістю новорічних бутербродів-2017 є відсутність м\’яса курки, так як наступний рік буде роком Червоного Півня.

Апетитні бутерброди з рибою

фото к рецепту №1

Рибні закуски дуже вітаються на святковому столі, так як це легка і корисна їжа, якої приємно закушувати аперитиви. Крім того, використання червоної риби буде відповідати кольору стихії настає 2017 року – Вогню.

Вишукані «Червоні маки»

Для страви з 12-ти бутербродів вам знадобиться: шматочки білого батона (12 штук), 200 г копченої сьомги або форелі, 100 р слив. масла, 6 зелених оливок, чорна ікра – 6 чайн. ложок, 3 невеликих маринованих огірочка, червона смородина або журавлина, зелений лук.

Масло розм\’якшити, перемішати з невеликою частиною ікри. Цією сумішшю акуратно намазати скибочки хліба. На один край бутерброда розкласти тонкі шматочки сьомги або форелі у вигляді пелюсток маку, посередині «квітки» капнути трохи червоної ікри, покласти зверху половинки оливок. З допомогою пір\’їнки зеленої цибулі викласти «стебло». Огірки розрізати вздовж на пластини товщиною 2 мм, надрізати їх по краю. Викласти поруч зі стеблом» у вигляді макової «листа» (як на фото). Залишилося поле бутерброда прикрасити червоними ягодами смородини або журавлини у вигляді нерозкритих «бутонів».

Бутерброди з червоною ікрою і сирним салатом

фото к рецепту №2

Ну який же Новий рік 2017 без бутербродів з червоною ікрою! Пропонуємо вам адаптований рецепт знайомої закуски.

Для приготування бутербродів потрібен щільний багет, 50 г червоної ікри, твердий сир не менше 50% жирності (типу Гауді або Сметанкового) – 50 г, одне яйце, майонез, сіль-перець, листя салату і петрушка для прикраси.

Багет ріжемо на шматочки по 1 см завтовшки, злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Важливе зауваження: шматочки хліба повинні бути лише злегка присушенными зверху, залишаючись м\’якими всередині.

Готуємо сирний салат: тертий сир змішати з відварним яйцем, майонезом, сіллю і перцем, все ретельно перемішати виделкою до однорідної маси.

Шматочки багета намазати сирним салатом, по центру покласти по чайній ложці ікри. Блюдо застелити листям зеленого салату, викласти бутерброди, прикрасити все петрушкою.

Закусочні тістечка з сьомгою та ікрою

фото к рецепту №11

Ці бутерброди мають дуже ефектний вигляд тістечок і володіють незвичайним вишуканим смаком.

Для приготування закусочних тістечок знадобиться: 300 г вершкового сиру, 220 г копченої сьомги, 50 г червоної ікри, чорний (житній) хліб, 1 чайн. ложка лимонної цедри, 2 чайн. ложки лимонного соку, зелений лук, перець, сіль.

Рецепт «крему»: вершковий сир, лимонний сік і цедру лимона збити віночком, додати дрібно порізану зелену цибулю, посолити, поперчити, добре вимішати.

Шматочки житнього хліба намазати першим шаром сирної суміші, покласти тонко нарізану сьомгу, намазати другий шар суміші, знову покласти сьомгу, намазати третій шар «крему» і все прибрати в холодильник на одну годину. Після цього бутерброди нарізати на порції по формі тістечок, поклавши зверху на кожен шматочок червону ікру.

Італійські брускетті з тунцем

фото бутерброда с тунцом

Цей рецепт запозичений з італійської кухні і буде прекрасним доповненням новорічного аперитиву.

Для приготування знадобиться: білий хліб, банку салатного тунця, банка консервованої квасолі (можна замінити вареною 150 г), будь-вершковий сир типу Філадельфії 100 р, половина цибулини, перець, сіль.

Приготувати фасольно-тунцовое пюре: змішати в блендері тунець, попередньо злив масло, квасолю і цибулю. Додати вершковий сир, перець, все як слід перемішати. Шматочки білого хліба злегка підсмажити на сухій сковороді. Кожен шматочок намазати вершково-тунцової намазкой. Подавати на блюді, всіяно листям салату.

Святкові рецепти бутербродів з грибами

Гриби також є популярним інгредієнтом багатьох новорічних рецептів, в тому числі канапе, тарталеток і бутербродів.

Бутерброди з сирно-грибний пастою

бутерброд с грибной пастой

Для приготування знадобиться: білий батон (12 шматочків), 300 г печериць, 150-200 г твердого сиру 50% жирності, 2 цибулини, зубець часнику, полстручка червоного пекучого перцю, олія для смаження, зелень для прикраси.

У сковороді з маслом посмажити подрібнену цибулю, додати перець, смажити близько 4 хвилин, покласти порізані печериці, смажити до готовності. Гриби відкинути на друшляк для того, щоб скло масло. У ємність для блендера викласти гриби, зубець часнику, сіль, збити все до однорідної маси.

Сир потерти на дрібній тертці. Намазати отриманою грибний пастою шматочки батона, присипати сиром, викласти на деко і запікати до розплавлення сиру (приблизно 5 -7 хвилин). Альтернативою духовці може бути мікрохвильовка. Прикрасити бутерброди зеленню.

Тарталетки з смаженими грибами і сирним салатом

фото к рецепту №6

Для приготування необхідно: покупні тарталетки з пісочного тіста, півкіло печериць, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 100 г твердого сиру, сіль, перець, майонез маслини для прикраси, рослинна олія.

Цибулю почистити, порізати, викласти на сковороду з олією, обсмажити до золотистого кольору на середньому вогні приблизно 4 хв.), викласти до нього помиті і порізані на дрібні шматочки печериці, смажити, помішуючи, до готовності (близько 5 хвилин), додати сіль-перець, перемішати. Відставити гриби для охолодження. Сир і часник натерти на дрібній терці, додати майонез і все добре вимісити. На кожну тарталетку викласти по ложці сирної суміші, зверху смажені гриби, прикрасити маслинкой.

Оригінальні закуски бутербродні

Якщо хочете здивувати гостей незвичайними рецептом бутерброда, приготуйте оригінальні закуски бутербродні.

Ананасные кільця під сиром

фото к рецепту №7

Для приготування візьміть: банку консервованих ананасів кільцями, батон або тостовий хліб, 300 г твердого сиру, 100 г вершкового масла і стиглий гранат.

Вершкове масло намазати на шматочки хліба і покласти їх маслом вниз на розігріту сковороду. Зверху на кожен шматочок покласти по кільцю ананаса, накрити платівкою сиру, а в центр розмістити кілька зерен граната. Накрити всю композицію кришкою, смажити на маленькому вогні до розплавлення, зернятка граната повинні провалиться в поглиблення.

Оригінальна закуска на чіпсах

фото к рецепту №8

В якості основи для бутербродів можна використовувати не тільки хліб, але й інші продукти, наприклад, крекер або чіпси. Така закуска виглядає свіжо, не банально і володіє вишуканим смаком.

В рецепті закуски на чіпсах візьмемо наступні інгредієнти: 10 штук картопляних чіпсів Pringles або подібних великих, однакових і щільних чіпсів, 100 г твердого сиру, 1 помідор, 3 зубці часнику, майонез, пучок свіжого кропу, майонез, маслини.

Готуємо бутербродную намазки: сир натерти на тертці, помідор і кріп дрібно нарізати. Додати роздавлений часник і майонез. Все ретельно перемішати і викласти на чіпси. Прикрасити маслинами і відразу подавати на стіл, поки чіпси не розмокли.

Апетитні канапе з оселедцем (бюджетний варіант)

фото канапе №9

Картопля і сіледка – класика жанру, але сьогодні інший рецепт – у вигляді апетитних канапе на святковий стіл.

Для приготування необхідно: філе оселедця (пресерви) – 200 г, одне яйце, 3-4 середніх картоплини, 2 стіл. ложки борошна, зелений лук, рослинне масло для смаження, сіль, перець.

Основою наших канапе будуть міні-деруни. Для їх приготування картоплю очистити, потерти на дрібній тертці, покласти яйце, борошно, посолити, злегка поперчити, добре вимішати. Викладати на сковороду з маслом чайною ложкою і смажити до готовності. На рум\’яні картопляні канапе розкласти шматочки оселедця, посипати зеленою цибулею і закріпити шпажками.

Таким чином, за допомогою цих смачних і красивих святкових бутербродів ви зробите новорічний стіл-2017 більш різноманітним і апетитним.

Залишити відповідь

Все про Новий рік 2024