ГоловнаКонтакти

Що приготувати смачненького на Новий рік 2017?

Рекламний блок

Новий 2017 рік за східним календарем пройде під знаком Вогняного Півня. Птах це на перший погляд начебто проста, але має задерикуватим і чванливим характером, і тому догодити господареві прийдешнього року буде непросто.новогоднее блюдо


Готуючись до новорічної ночі, важливо продумати все до дрібниць, щоб не потрапити в халепу і ненароком не розсердити Півня-фанфарона. Що приготувати на новорічний стіл 2017, щоб задовольнити вимогливу птицю, здивувати гостей незвичайними стравами, і які рецепти використовувати, щоб перетворити свято в кулінарну феєрію?

Завдання це не з простих, але немає нічого неможливого, якщо за справу братися з упевненістю в своїх силах і щирим бажанням порадувати близьких. Готуючи новорічний стіл у 2017 році, важливо враховувати деякі правила, знання яких вбереже від багатьох помилок. Отже,

  • Правило перше – готувати з м'яса курки в це свято - не можна. Відмовитися доведеться не тільки від цього, такого звичного і, безсумнівно, смачного продукту, але навіть і від яєць, правда сервируемых надто в явному вигляді – наприклад, фаршированих. А ось готувати, використовуючи яйця в якості інгредієнтів тих же салатів або випічки, - можна.
  • Правило друге – більше зелені, овочів і фруктів. Воно й зрозуміло, адже півень - птиця, що харчується рослинною їжею. Також вітаються на святковому столі рецепти зі злаків, бобових. Чим не гідна альтернатива приїлася картоплі? Рис, булгур, кукурудзяна крупа, квасоля при правильній кулінарній обробці і подачі зможуть стати справжнім цвяхом кулінарної програми! Готувати з овочів і фруктів можна салати, другі страви, десерти, нарізки. Словом, чим їх буде більше, тим краще.
  • Правило третє – просто, але зі смаком. Рецепти, повністю відповідають суворим настановам господаря року – легкі в приготуванні, не потребують екзотичних компонентів, сильного зажаривания, і в міру приправлені прянощами.
  • Взявши на озброєння ці корисні рекомендації, приступимо власне до найголовнішого – вибору страв на новорічний стіл. А що приготувати на новий 2017 рік підкажуть рецепти з фото, представлені нижче. Всі вони досить прості в приготуванні, не вимагають особливих матеріальних витрат і спеціальних навичок шеф-кухаря. Просто ознайомтеся з перерахованими стравами, і ви точно зрозумієте, що смачного приготувати на новий рік 2017.

    Новорічні страви – просто, але вишукано...

    Так як ми не хочемо, щоб майбутні 12 місяців минули під знаком образи на нас прискіпливого Півня, то перші гарячі страви будемо готувати з свинини, баранини і морепродуктів. Такий вибір дозволить запам'ятати його як торжество, на якому традиційні кулінарні уподобання заграли новими смаками.

    Свинина з чорносливом - незвично і красиво

    свинина с черносливом
    Отже, вирішуючи, що приготувати на новий 2017 рік Півня, зазначимо, що буде безпрограшним запекти найніжнішу свинину з чорносливом і червоним сухим вином (звучить чарівно, чи не правда?).

    На добре промиті і висушеному з допомогою рушники м'ясі(краще брати кострець) робляться надрізи через рівні проміжки в 1,5 див. Потім в місці надрізів свинина натирається сіллю, перцем, чебрецем, присипається гірчицею і заповнюється пампушками з часником, які попередньо були замаринованы протягом 30 хвилин в підігрітому червоному вині. Потім м'ясо загортається в фольгу і поміщається в духовку, розігріту до 200 °.

    Випікається страву протягом 40 хвилин, потім перевертається і підсмажується ще стільки ж. За 10 хвилин до готовності фольга розкривається, що дає можливість свинині підрум'янитися і покритися золотистою скоринкою.


    Соковита баранина на кістки – незрівнянні м'якість і аромат

    фото рецепта 2
    Також апетитно, як на фото виглядає й інша новорічна страва – баранина на кісточці. Шматочки баранячого м'яса на кістці відбиваються, присмачуються спеціями (сіль, перець, чебрець, базилік), цибулею, нарізаною кільцями, і маринуються деякий час в холоді. Потім відправляються на сковороду-гриль, де обсмажують з двох боків до напівготовності. Остаточну м'якість баранина отримує, запекаясь потім в духовці.

    Рулетики з копченої свинини і баранини – цікаве поєднання

    фото рецепта 3
    Цінуйте креатив? Тоді спробуйте здивувати гостей і самого Півня незвичайним поєднанням копченої баранини і ніжною свинини, приготувавши з них оригінальні рулетики. На оброблену квадратиками і посолену-поперченную свинину (850 гр) кладеться твердий сир (250 гр), порізаний пластинками.

    Зверху слід шар копченої баранини (250 гр). Потім все це згортається у вигляді рулету, і, перевязываясь ниткою, відправляється на 1-1,5 години в духовку. При подачі на новорічний стіл нитка знімається. Такі рулетики гарні і як самостійне блюдо і як закуску.

    Рибний бенкет – сьомга під скоринкою з горіхів

    семга и кунжут
    Справжня знахідка для господинь, які люблять прості рецепти, – сьомга під горіхами.

    Для початку робимо соус, яким буде заливатися риба. Для цього розтоплюємо вершкове масло, змішуємо з медом і гірчицею. Змішуємо посічену петрушку з сухарями і рубаними горіхами. Рибу нарізаємо на порційні шматки, видалити, якщо потрібно хребетні кістки, поливаємо соусом і посипаємо паніровкою. Викладаємо на змащену маслом форму і відправляємо в духовку, нагріту до 190 ° на 30 хвилин. Подаючи сьомгу на новорічний стіл, готуємо її часточками лимона.

    Данина традиціям - риба під соусом

    рыба под сливочным соусом
    Прекрасним сюрпризом для гостей та Півня в новий рік 2017 буде приготування риби під соусом з традиційного російського рецептом. Беремо філе риби (сьомга, форель, морський окунь) солимо, скроплюємо лимонним соком. Форму для запікання, змащену рослинним маслом, викладаємо порізаною цибулею, на який викладаємо шкіркою вниз порційні шматочки риби. Запікаємо до моменту, коли філе придбає білий колір (30 хвилин).

    Змішуємо сметану, цибулю, сіль і спеції і заливаємо рибу, доводячи її до готовності наступні 15 хвилин. Подавати на новорічний стіл, посипавши зеленню.

    Екзотика по-китайськи – креветки під соусом

    креветки в соусе (фото)
    Готувати на новорічний стіл 2017 і не використовувати дари моря – нонсенс. Виправляємо це непорозуміння, зайнявшись приготуванням наступного смачного й оригінального блюда - креветок під соусом, маючи під рукою наші рецепти з фото. Час готування займає близько півгодини, а сама страва радує не тільки вишуканим смаком, але і зменшеним вмістом калорій.

    Отже, масло, часник і вершки викладаються на розігріту сковороду і доводять до кипіння. Очищені креветки з дрібно покришеної петрушкою тушкуються в соусі 10 хвилин, потім викладаються на окреме блюдо, при цьому соус продовжує стояти на вогні. Коли він загусне, знову додаємо до нього креветки і тушкуємо ще кілька хвилин. Страва подається в теплому вигляді до рису або пасти.

    Овочева ярмарок – салат для всіх

    менажница

    Пропонуємо приготувати овочевий салат, від якого вимогливий Півень точно залишиться в захваті, а новорічний стіл тільки виграє! Головне, що ви можете самі регулювати склад цього цікавого страви. Родзинка цієї надзвичайно яскравою і простий у приготуванні закуски полягає в тому, що нарізаються будь-які (!) свіжі овочі не дуже тонкими скибочками і викладаються в менажницу, де по центру розміщується чашка з бужениною або шинкою.

    Для салату підійдуть огірки, помідори, болгарський перець, зелений салат, пекінська капуста, цибуля, часник, пряна зелень. Окремо до овочів подаються різні соуси: сметанний, вершковий, домашній майонез, заправка з натурального йогурту з різними спеціями або часником. Так, кожен з гостей зможе зібрати свій власний овочевий салат з улюблених інгредієнтів, і заправити знову ж таки по своєму смаку. І півневі приємно і гостям – смачно.

    Чудеса сервірування – салат з крабових паличок в апельсинових кошиках

    корзинка, вырезанная из апельсина

    Якщо хочеться оригінальності і яскравих фарб в новий рік 2017 – однозначно потрібно готувати на новорічний стіл салат з крабових паличок в апельсинових кошичках. А як це зробити, підкажуть наші рецепти. Змішавши в окремому посуді варені яйця, м'якоть апельсинів, крабові палички, консервовану кукурудзу, посоливши і заправивши все це майонезом, займаємося найцікавішим – сервіровкою. У попередньо очищені від м'якоті половинки апельсинів, з надрізаними по всій окружності у вигляді зубчиків краями, поміщаємо наш салат, – вуаля, дивовижне блюдо на новий рік 2017 готово!

    Теплий салат в булочках – смачно і ситно

    булочки с начинкой

    Витративши зовсім небагато часу, ви зможете створити ще один кулінарний шедевр, спираючись на наші рецепти з фото – теплий салат в несолодких булочках. Готувати його не так вже й важко: змішайте нарізане кубиками копчене м'ясо або ковбасу, варену картоплю, солоні огірки, натертий на тертці сир, солодкий перець і майонез. У булочок з кунжутом акуратно зріжте верхівку і видаліть м'якоть. Всередину покладіть отриманий салат і запечіть в духовці до моменту, коли сир почне плавитися. Перед подачею на стіл накрийте булочку зрізаним раніше верхи.

    Торжество ніжності – роли з сьомги

    рыбный ролы с сыром

    Чудову закуску на новий рік 2017 можна приготувати з слабосоленых шматочків сьомги, нарізаних тонкими скибочками. Всередину кожної рибної смужки поміщаємо будь сирний сир, змішаний з зеленню (петрушка, зелена цибуля) і акуратно скачуємо скибочки зразок ролів. Ставимо в холод на 1-2 години, а потім викладаємо на блюдо, попередньо покрите листям зеленого салату.

    Смачно і швидко – рулетики з лаваша з шинкою або рибою

    лаваш с начинкой

    Як варіант попередньої закуски можна приготувати рулетики з лаваша з шинкою або будь-копченої слабосоленої рибою. Для цього взяти лаваш, промазати його тонким шаром сирного сиру, покласти зверху нарізану тонкими пластинами шинку або рибу, скачати в рулет і прибрати на 10-15 хвилин у морозилку. Потім діставши з холодильника, нарізати шматочками і подати на стіл.


    Наші рецепти з фото допоможуть вам накрити приголомшливий стіл на новий рік 2017, який пройде під проводом Півня. Придивіться до описаних тут страв, і, може бути, внісши щось своє, створіть нові кулінарні шедеври. Удачі!

    Рекламний блок

    Рекомендуємо для перегляду

    Додати коментар
    Ваше ім'я:  



    -
    загрузка...