ГоловнаКонтакти

Смачні рецепти гарячих страв на Новий рік Червоного Півня 2017

Рекламний блок

Наступаючий 2017 рік за східним гороскопом буде роком Червоного Півня. Для того, щоб господаря майбутнього року не образився, пропонуємо вам рецепти гарячих страв на Новий рік 2017 (з фото і описами) для новорічного столу без курки.праздничные блюда на новогоднем столе


Незважаючи на те, що курка традиційно використовується в різноманітних святкових рецепти салатів, холодних закусок, а також гарячих страв, на новорічний стіл 2017 можна знайти їй гідну заміну і приготувати страви, які безсумнівно порадують вас і ваших близьких.

Рецепти на новий рік 2017 із кролятини

«Кролик – це не тільки цінне хутро, але й 3-4 кг дієтичного легкозасвоюваного м'яса...»

Хто не знає цього гумористичного діалогу? Дійсно, кролик є дуже цінною їжею, недарма його називають їжею аристократів. Крім загальновідомих поживних властивостей, встановлено, що молода кролятина, на відміну від м'яса інших тварин, не накопичує солі важких металів і різних шкідливих речовин, що потрапляють всередину з кормом.

запеченная крольчатина

Кролик, запечений цілком (3 рецепта в одному)

Запікання дозволяє максимально зберегти цінні властивості кролячого м'яса. Блюдо естетично привабливо і займе центральне місце на святковому столі в Новий рік.

Основний склад рецепта з трьома варіаціями:

  • Тушка кролика - 1,5-2 кг
  • Майонез / оливкове масло/ гірчиця з медом – на вибір для маринування
  • Різні спеції і прянощі: чорний перець, коріандр, базилік, суха петрушка, орегано.
  • Начинка для фарширування (на вибір)
  • Зелень петрушки
  • Сіль
  • Для того щоб м'ясо стало ароматним, м'яким і ніжним, необхідно замочити тушку на 8-12 годин в холодній воді з оцтом, потім промити, обсушити і натерти всередині і зовні сіллю. Замаринувати одним з видів маринаду:


  • суміш перцю, прянощів, майонезу або оливкової олії і петрушки.
  • гірчиця, оливкова олія, мед, спеції і прянощі.
  • Кролика покласти в ємність, закрити харчовою плівкою і залишити в холодильнику не менше ніж на 8 годин для хорошої просочення.

    Приготувати начинку. Так як до кролику підходять практично всі традиційні види фаршу для м'яса: гриби, овочі, яблука, рис, родзинки тощо, можна вибрати один з варіантів. Розглянемо три з них.

  • Гриби печериці промити, порізати пластинками, додати ріпчасту цибулю, моркву кубиками і зелень петрушки. Перемішати все з бульйонним кубиком.
  • Яблука порізати кубиками, змішати з сирим луком, родзинками і майонезом.
  • Потрухи промити, нарізати шматочками і обсмажити з цибулею на вершковому маслі. Рис відварити до розсипчастого стану, змішати з вареними і порізаними на брусочки яйцями і підсмаженою потрошками, посолити за смаком.
  • Один з видів фаршу закласти в черевце замаринованого кролика, зашити ниткою і викласти на змащене олією деко. Запікати кролика в духовці при температурі 180-200°С приблизно півтори-дві години, поливаючи через кожні 15 хвилин утворюється соком або водою.

    Після того, як кролик буде готовий, розрізати черевце, витягнути нитку, начинку розкласти на блюді разом зі свіжими або печеними овочами червоного кольору.

    кроль, тушеный в вине

    Тушкований у вині по-французьки

  • Кролик вагою до 1,5 кг
  • Червоне сухе вино – 300-350 мл
  • Цибулю і помідор – 1 шт. (помідори або томатна паста)
  • Часник – кілька зубців
  • Вершкове і оливкове масло для смаження
  • Борошно – 4 стіл. л.
  • Сіль, спеції і прянощі - чорний перець, кориця, лавровий лист, суміш пряних трав (коріандр, базилік, чебрець).
  • Вимоченого як у попередньому рецепті кролика промити, обсушити і порізати на порційні шматки.

    Ріпчасту цибулю почистити і порізати соломкою, помідори опустити в окріп, зняти шкірку і дрібно нарізати. Почистити часник подрібнити.

    Шматочки кролика обваляти в борошні, покласти в глибокий сотейник і обсмажити в суміші жирів (50 гр. слив. масла 50 мл оливкової) з обох сторін до зарум'янювання (приблизно 10 хв).

    Додати цибулю, помідори або томатну пасту, рубаний часник і пахучі трави, Трохи посолити і смажити, помішуючи, ще близько 10 хв.

    Сухе або напівсухе натуральне червоне вино вилити до кролику і дати закипіти. Для більш яскравого акценту додати трохи кориці або мускатного горіха.

    Після випаровування алкоголю, накрити сотейник кришкою і тушкувати на маленькому вогні періодично помішуючи близько півтора годин. Під час гасіння при необхідності додати в соус воду або вино. Через годину спробувати блюдо, досолити і приправити перцем.

    Розкласти шматочки на блюдо, прикрасити зеленню, а соус, що залишився після тушкування, подати на стіл окремо.

    Святкові рибні страви

    Святкові гарячі страви з риби виглядають на новорічному столі дуже красиво і володіють вишуканим смаком. Пропонуємо вам кілька таких рецептів.фото рулета из семги

    Рулети з сьомги з полуницею

    Незважаючи на незвичайне поєднання риби і ягід, це блюдо виходить незвичайно смачним і дуже ефектним.

  • Сьомга – 50 гр.
  • Полуниця (заморожена) – 400 гр.
  • Вершкове масло (примороженное) – 50 гр.
  • Сіль, перець
  • Взяти тонку черевну частину філе сьомги, видалити плівки і нарізати на шматочки шириною близько 3 див. Товсті шматки риби розрізати впоперек: необхідно отримати тонкі смужки товщиною близько одного см, які можна загорнути ягоди.

    Фольгу порізати на фрагменти, щоб можна було запакувати рулетик. На кожен шматок фольги натерти вершкове масло і покласти смужку сьомги, попередньо посоливши і поперчив її.

    На край рибної пластинки покласти ягоду, загорнути і покласти наступну, укладати, поки смужка не закінчитися. Повинні вийти рибні роли з ягодами всередині, як показано на фото. Для надійності їх можна закріпити зубочистками.

    Рулети упакувати в фольгу і залишити в холодильнику на три години, після чого викласти на деко і запекти в духовці при температурі 180°С протягом 30 хвилин.

    Готові рулети з сьомги подати на стіл з прикрасою з ягід і зелені.

    Цей рецепт подарує вам на новий 2017 рік екстравагантне гаряче блюдо до столу.

    Сьомга в апельсиновому соусі

  • Сьомга (філе) -1-1,5 кг
  • Апельсини – 3 штуки
  • Корінь імбиру – 3 см
  • Олія слив. – 100 гр.
  • Білий винний оцет і соєвий соус 2 стіл. ложки
  • Сіль, мелений чорний перець
  • Сьомгу розрізати на порційні шматки, намазати соєвим соусом, присипати сіллю, перцем і відкласти.

    Цедру з трьох апельсинів дрібно порубати і змішати з апельсиновим соком, додати винний оцет і залишився соєвий соус. Корінь імбиру почистити, натерти на тертці, додати апельсинову суміш, посолити і поперчити. Варити на малому вогні, помішуючи 4 хв., після чого зняти з вогню і додати злив. масло шматочками.

    Викласти сьомгу в намазала маслом форму для запікання і залити соусом. Запікати під грилем по 5 хв. на кожній стороні. Подавати на стіл з зеленою квасолею і соусом.

    У новий 2017 рік це гаряче блюдо на столі буде виглядати дуже гармонійно. Рецепт простий, а результат вище всіх похвал.фото рыбного жульена

    Рибний жульєн

  • Печериці – 100 гр.
  • Філе морської риби (білої) – 200 гр.
  • Цибуля репчаиый – 1 шт.
  • Олія слив. – 100 гр.
  • Молоко – 2 стіл. л. вершки (10%) - 100 мл
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Борошно – 2 стіл. л.
  • Паніру. сухарі – 1 стіл.л.
  • Зубець часнику
  • Перець, сіль, мускатний горіх
  • У сотейнику розігріти олію, покласти нарізану цибулю, підсмажити, через 4 хв. додати промиті і нарізані на шматочки печериці. Смажити до випаровування всієї рідини.

    Борошно підсушити на сковороді, додати молоко і вершки, розмішати, додати шматочки рибного філе, готувати близько двох хвилин. У рибну суміш покласти печериці з цибулею, посолити, поперчити, додати мускатний горіх і перемішати.

    Кокотниці змастити часником і викласти отриману суміш. Зверху посипати пармезаном з панірувальними сухарями і поставити в духовку при 180°С на 7 хвилин.

    Гарячі рецепти з овочами

    Заміною курці в рецептах гарячих страв на Новий рік 2017 може стати індичка, з якої легко приготувати дуже смачні і недорогі страви.

    Шашлички з індички з картоплею

  • М'якоть індички – 1 кг
  • Картопля середнього розміру – 10 штук
  • Цибуля – 1 штук
  • Соєвий соус
  • Сіль, мелений чорний перець
  • М'ясо індички нарізати на шматочки, замаринувати в соєвому соусі на півгодини. Картоплю нарізати широкими кружками (1-1,5 см), посолити, поперчити. Цибулю порізати кільцями. Нанизати на шпажку по черзі гуртки картоплі і м'яса, а між ними цибулю. Викласти шпажки на лист і випікати на 180°С приблизно 1 годину.

    З допомогою цих рецептів без курки вам, напевно, вдасться задобрити господаря нового 2017 року і отримати здоров'я, достаток та благополуччя в домі.картофель, фаршированный грибочками

    Картопля, фарширована печерицями

    Нам буде потрібно:

  • 6 бульб картоплі.
  • Печериці 300 гр.
  • Сир тертий 100 гр.
  • Цибулина 1 шт.
  • Спеції.
  • Картопляні бульби помити, вирізати верхівку, видалити серцевину.

    На сковороді обсмажити поросяти, ягняти цибулю та печериці.

    Кожен бульба заповнити грибами і цибулею, зверху посипати сиром, закрутити у фольгу і поставити на деко для запікання. Випікати при 190 градусах 30 хвилин.лодочки из кабачков

    Човники з кабачків з фаршем

    Нам буде потрібно:

  • Кабачки молоді 4 шт.
  • яловичий або свинячий фарш 400 гр.
  • Сир тертий 100 гр.
  • Жирна сметана 100 мл..
  • Цибулина 1 шт.
  • Часник
  • Спеції, зелень.
  • Підготуємо човники: кабачки помити, обсушити і нарізати уздовж на рівні 2 частини. Вирізати серцевину.

    Підготуємо начинку: обсмажити поросяти, ягняти м'якоть кабачка і цибулю, додати фарш. Готувати хвилин 10-15 під закритою кришкою, щоб добре потушились. Коли охолоне, додати сметану з часником, поросяти, ягняти помідори.

    Викласти човники в блюдо для запікання, наповнити їх начинкою з фаршу і сметани і поставити в розігріту до 180-190 градусів духовку. Випікати 40 хвилин. За кілька хвилин до готовності посипати сиром.баклажаны под сыром

    Баклажани, запечені з сиром і помідорами

    Нам буде потрібно:

  • Баклажани 4 шт.
  • Томати 2 шт.
  • Твердий сир 100 гр.
  • Спеції, зелень.
  • Баклажани помити, нарізати пластинками за 4 шт уздовж. Помідори нарізати кружечками по 1 см, сир нарізати пластинками. Скласти один на одного – платівка баклажана, помідор, сир. Викласти отриману стопку на деко і помістити в гарячу духовку, випікати при 190 градусах 20 хвилин.

    Своїми рецептами ми хочемо показати, як перетворити готування на новий рік в легке і приємне заняття.


    Нехай новий 2017 рік Півня принесе вам ще більше доброти, терпіння та нових кулінарних звершень! З новим роком!

    Рекламний блок

    Рекомендуємо для перегляду

    Додати коментар
    Ваше ім'я:  



    -
    загрузка...