Сервірування новорічного столу в 2017 роціоформлення і прикраси

Не встигнемо озирнутися, як настане всіма улюблене свято – Новий рік, і яскравий та епатажний Червоний Вогняний Півень опиниться на порозі наших будинків. Щоб заручитися розташуванням господаря майбутнього року, слід ретельно продумати до найменших подробиць святкове меню та сервірування новорічного столу 2017, фото красивого оформлення якого ми і пропонуємо вашій увазі.

сервировка новогоднего стола

Як накрити новорічний стіл 2017

Святкова трапеза повинні включати в себе всілякі оригінальні страви, солодощі та ласощі, адже, згідно з відомим висловом, як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш, а провести його в достатку і достатку прагнуть всі.

Червоний Півник відрізняється егоцентричністю, тягою до всього прекрасного і незвичайного і, в теж час, простому, натурального. Якщо ви проявіть фантазію і оформите стіл в сільському стилі, він оцінить ваші старання. Наприклад, використовуйте лляні серветки, засушені квіти, глиняний посуд, пшеничні колоски і навіть в'язки з перцю і цибулі, ці милі деталі сільського побуту прекрасно впишуться в новорічну обстановку.

сервировка новогоднего стола

Посуд потрібно використовувати святкову, ту, яка приготована для особливих випадків. Відмінним варіантом стане гжельських фарфор.

Без алкоголю в цей день не обійтися, але крім традиційних спиртних напоїв обов'язкові коктейлі, які в перекладі означають не що інше, як «півнячий хвіст».

І найважливіше – на столі повинно стояти невелике блюдечко з зерном.

сервировка новогоднего стола

Оформлення новорічного столу 2017 в червоних тонах, фото сервірування

Так як наступний рік пройде під знаком Червоного Вогняного Півня, то цілком логічно, якщо на скатертини, серветки і посуді будуть присутні червоні відтінки. Така сервіровка виглядає розкішно і елегантно.

сервировка новогоднего стола

Ось досить простий, але дуже стильний і ошатний варіант сервірування новорічного столу. Стіл накривається червоною скатертиною, розставляються біла посуд, бажано, біла. У центр столу ставляться ялинові гілки, прикрашені червоними та золотими кулями, фрукти. Біля тарілки кожного гостя можна поставити маленьку ялинку з теплим новорічним побажанням або сніговичка в червоному ковпачку.

Дуже симпатично виглядають спеціальні новорічні шкарпетки, рукавиці для столових приладів, кільця для серветок, мішура і ялинкові іграшки.

сервировка новогоднего стола

Свічки – незмінний елемент новорічної атрибутики. Їх полум'я створює чудову, теплу і добру святкову атмосферу, змушує забути про всі печалі і негаразди, створює позитивний, радісний настрій. Прикраса новорічного столу 2017 свічками дивіться на фото.

Можна прикрасити стіл звичайними товстими свічками, прикрашеною новорічними візерунками, а можна придбати готові набори, що включають в себе снігуроньок, сніговичків, дідів морозів, різноманітних за формою сніжинок і зірочок. Як підсвічників не обов'язково використовувати спеціальні. Проявіть фантазію і наповніть невеликі блюдця шишками і дрібними ялинковими іграшками, поставте в них свічки, святковий стіл буде виглядати оригінально і стильно. Вдалим рішенням стане використання канделябрів, особливо в тому випадку, якщо стіл заставлений. Вони не займають багато місця, так як більша частина декоративної підставки знаходиться в повітрі.

сервировка новогоднего стола

Якщо немає червоній скатертині, то можна скористатися класичним варіантом. Білосніжна накрохмалена скатертина з жорсткою складкою завжди виглядає святково і урочисто. Серветки також використовуються білі.

сервировка новогоднего стола

Як правильно сервірувати стіл

Головним предметом сервірування є не скатертину, що, втім, не звільняє її від обов'язку бути бездоганно чистою і отутюженной, а посуд і столові прилади.

Щоб стіл виглядав ідеально, потрібно дотримуватися правила сервіровки:

  • Спочатку розставляють тарілки, потім - столові прилади, чарки і фужери – в останню чергу.
  • Допустимо використовувати як тканинні, так і паперові серветки, а краще і ті, і інші. Ефектно виглядають паперові серветки, виконані у святковій тематиці. Тканинні кладуть під тарілку, паперові – закручують в трубочки складають у спеціальну салфетницу.
  • Столові прибори кладуть опуклою стороною вниз, ложки праворуч, вилки ліворуч, ножі – гострою частиною до тарілці.
  • Для кожного гостя ставиться дрібна столова тарілка, зверху неї – закусочна. Прилади не повинні стояти дуже близько один до одного. Відстань між ними - не менше 60 сантиметрів.
  • Фрукти прийнято подавати в спеціальних вазах. Для зручності краще нарізати їх на кружальця і шматочки.
  • Алкоголь, соки і води розставляються на обох кінцях столу.
  • сервировка новогоднего стола

    Важливо дотримуватися єдиної стилістики, почуття міри в оформленні. Дотримуйтесь правилом золотої середини, якщо ви не хочете, щоб святковий стіл багатством декору та прикрас притягував до себе увагу, відволікаючи від справжніх героїв новорічної ночі – гордовитого Півня і красуні-ялинки.


    Рекомендуємо для перегляду

    Додати коментар
    Ваше ім'я: