Гарний Новорічний сувенір своїми руками

Простой новогодний сувенир своими руками из дерева

Наближення Нового року означає, що пора задуматися про те, як ви прикрасьте свою святкову ялинку і як привітаєте своїх друзів. Прикраси та сувеніри, зроблені в стилі Hand-Made (ручна робота), стають все більш популярні в нашій країні, адже це не фабричне виробництво, а річ, зроблена з душею. Тому ми пропонуємо вашій увазі невеликий майстер-клас по виготовленню новорічного сувеніра своїми руками. Ви зможете здивувати своїх колег по роботі або друзів, а також прикрасити новорічну ялинку.

Для роботи вам знадобиться:

  • Гілка дерева;
  • Нитка золотого кольору — шпагат(можете взяти облямівку);
  • Прозорий клей;
  • Клей пва;
  • Ножиці;
  • Наждачний папір;
  • Будь-який мотив (як правило, береться тришарова серветка);
  • невелика кріплення-петелька( металеве).

Процес виготовлення

Для початку необхідно отримати зріз дерева. Для цього просто розпиляєте гілку на частини, товщину вироби вибирайте самі. Звичайно, краще якщо виріб буде тонким (ширина 2-3 см, не більше) Так воно не буде виглядати громіздким і неакуратним. Занадто маленьким його теж не варто робити – вам буде незручно працювати на ньому.

Зріз дерева як слід, відполіруйте наждачним папером. Потрібно це для того, щоб вибране вами зображення не смялось, не порвалося.

Тепер покрийте зріз тонким шаром клею ПВА. Після чого акуратно виріжте мотив із серветки і накладіть на виріб (ця техніка називається декупаж). Працювати потрібно дуже акуратно, щоб папір не порвалася і не склалася гармошкою. Використовуйте для цього м\’яку ганчірку або губку. Пам\’ятайте, що матеріал, з яким ви працюєте, дуже крихкий (папір), так що не варто розтягувати її і робити занадто різких рухів.

Как сделать сувенир на Новый год

Після того як виріб просохне, можете прикрасити мотиви блискітками або іншими декоративними елементами. Не перевантажуйте виріб стразами, блискітками та іншим, адже багато – не значить добре.

Візьміть кріплення і акуратно закріпіть його на сувенірі. Це необхідно для того, щоб надалі його можна було повісити на ялинку або, приміром, дверну ручку. Робиться це наступним чином: акуратно зробіть у дереві невелике поглиблення, заповніть його прозорим клеєм і занурте петельку. Дайте, як слід просохнути.

Тепер візьміть шпагат і закріпіть його по краю заготовки, за допомогою прозорого клею. В петельку просуньте тонку стрічку і зав\’яжіть її. От і все. Наш новорічний сувенір готовий!

Крепим шпагат

Варіантів виготовлення такої прикраси може бути безліч, необхідно лише проявити трішки фантазії. Зріз може бути круглим, у формі серця або квадрата, все залежить тільки від ваших можливостей і переваг. Наприклад, можна обійтися лише блискітками і шпагатом. Просто закріпіть його на зрізі у формі зірки, а порожній простір заповніть блискітками. Не так просто? Ось так, витративши пів години свого часу ви зможете піднести своїм друзям сувенір ручної роботи, а можете просто прикрасити їм новорічну ялинку.

Подарок в технике декупаж

Сувенир на елку, сделанный своими руками

Залишити відповідь

Все про Новий рік 2024