ГоловнаКонтакти

Гарячі страви на Новий рік Кози

Рекламний блок

Яким має бути меню гарячих страв на новорічному столі 2015, щоб воно сподобалося всім гостям?



Купуючи подарунки близьким або збираючись в гості до друзів, ми так чи інакше повертаємося в думках до святкового новорічного столу, на якому, за традицією, має бути повно всього: і улюблені делікатеси, і вишукані гарячі страви, і яскраві і незвичайні солодощі для самих маленьких. Загалом, все, чим господиня намагається не тільки здивувати своїх гостей, але і заманити добробут у дім на цілий рік.






  • Гарячі страви на Новий рік Кози




Новорічне меню 2015 може бути як традиційним, так і складеним за певними правилами, адже наступний рік Синьої Дерев'яної Кози вимагає від нас дотримання традицій.



Коза буде рада побачити на столі багато фруктів і овочів - вона їх дуже любить! Крім того, обов'язково подбайте про молочних продуктах і різних видах сиру, які також повинні бути присутніми на столі, щоб задобрити козу і принести бажану удачу в будинок у новому році.



А які гарячі страви приготувати для святкового новорічного столу 2015 року?





Жульєн класичний


Вам знадобиться:

масло вершкове - 60 г;

молоко - 500 мл;

цибуля ріпчаста - 1 шт.;

гриби (свіжі) - 300 г;

лимон - 1 шт.;

борошно (вищого гатунку) - 2 ст. л.;

сир твердий - 200 р.






  • Гарячі страви на Новий рік Кози




Цибулю білий наріжте смужками і обсмажте на вершковому маслі. Гриби так само наріжте тонкими великими шматочками і додайте до цибулі. Після чого влийте сік половини лимона, але не соліть, а додайте спеції, накрийте кришкою і тушкуйте все.



30 г вершкового масла розтопіть в каструлі з товстим дном і всипте туди 2 ст. ложки борошна. Муку для соусу краще використовувати саму білу і самого тонкого помелу. Потім тонкою цівкою влийте 500 мл молока, постійно розмішуючи борошно лопаткою. Зменшіть вогонь і залиште кипіти 30-40 хвилин.

В кінці додайте трохи мускатного горіха.



У формочки для жульєна розкладіть гриби з цибулею, всипте сир і трохи перемішайте, після чого залийте туди соус, а зверху посипте сиром.



Жульєн класичний запікайте в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів. Для більшого смаку до грибів можна додати сир дорблю.





Пастрома з грудки індички


Вам знадобиться:

сіль за смаком;

олія рослинна;

часник - 1-2 зубчики;

грудка індички - 300-350 м;

паприка солодка на смак.






  • Гарячі страви на Новий рік Кози




Замочіть підготовлену грудинку в солоній воді на 2 години, але зверніть увагу на воду: вона повинна бути максимально солоною, але не гіркого!



Змішати солодку паприку, сіль за смаком, перець, додайте пару крапель олії до стану кашки.



Через 2 години вийміть м'ясо, витріть і нашпигуйте часником, після чого обмажте підготовленою сумішшю і викладіть в чашку для запікання на фольгу - завдяки фользі блюдо і після випічки зможе зберегти свій аромат.



Прогрійте Духовку до максимальної температури 250 ? і випікайте страву протягом 15 хвилин. Після 15 хвилин духовка вимкнеться, але індичка залишається «доходити» в духовці ще 2 години. Запам'ятайте, духовку відкривати не можна.



Подавати страву на новорічний стіл 2015 можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.





Кошики з картоплі зі свининою в білому соусі


Вам знадобиться:

картопля - 0,5 кг;

крохмаль кукурудзяний - 1 ст. л.;

масло рослинне (2 ст. л. для фритюру 1 ст. л. для соусу) - 3 ст. л.;

свинина (нарізана брусочками) - 1 кг;

цибуля (нарізаний півкільцями) - 2 шт.;

приправа (для свинини) - за смаком;

борошно - 1 ст. л.;

бульйон - 1,5 ст.;

яйце (маленьке, тільки жовток) - 1 шт.;

сіль - за смаком;

кислота лимонна - за смаком.







  • Гарячі страви на Новий рік Кози




Очищений картопля натираєте на крупній тертці з натиском, роблячи руху тільки зверху-вниз, щоб картопля натирався товстіший і достовірніше. Відіжміть його і промокніть паперовими рушниками, після чого посипте 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Перемішайте.



Візьміть ситечко. Розмір вибирайте в залежності від кількості страви: якщо воно розраховане на великий стіл, візьміть ситечко побільше. Занурте його в масло, заздалегідь підготовлене для фритюру.



Викладіть картоплю в ситечко, притискаючи до країв, і опустіть в розігріте масло «кошичок».



Щоб вийняти «кошичок» з ситечка, переверніть його і постукайте 2-3 рази по поверхні з попередньо розстелений паперовим рушником. «Корзиночка» повинна легко вискочити з ситечка.



Для соусу потрібно злегка спасерувати борошно і розвести її м'ясним бульйоном. Варіть соус 7-10 хвилин на слабкому вогні.



В окремій мисочці збийте жовток з невеликою кількістю соусу, сіллю, маслом і лимонною кислотою. Додайте в соус і перемішайте. Нарізане м'ясо обсмажте разом з цибулею, спеціями та сіллю, після чого додайте підготовлений соус і заповніть «кошики».






Горбуша, запечена з грибами в сметані


Вам знадобиться:

філе горбуші - 500 г;

гриби свіжі - 400-500 г;

сметана - 350 г;

твердий сир - 250 г;

вершкове масло - 60 г;

цибуля - 1 шт.;

лимон - 1 шт.;

пучок свіжої зелені;

приправа до смаку - імбир мелений, коріандр, орегано та ін., перець, сіль.







  • Гарячі страви на Новий рік Кози




Гриби - печериці, опеньки, лисички, печериці або будь-які інші, які ви вибрали, - відваріть і дрібно наріжте. Після чого обсмажте на олії протягом 10 хвилин, додайте цибулю і тушкуйте до напівготовності.



Саму горбушу промийте, розріжте на порційні шматки, полити соком лимона, оливковою олією і приберіть в холод на 40 хвилин для маринування.



Візьміть форму для запікання, викладіть в неї гриби з цибулею, а зверху полийте 150 г сметани. Сметану розподіліть рівномірно і покладіть зверху шматочки вершкового масла і замариноване філе горбуші.



Поперчіть, посоліть і посипте спеціями. Решту сметану перемішати з рубаною зеленню, обмажте рибу і посипте зверху тертим сиром.



Запікайте горбушу 30-40 хвилин в розігрітій до 180 ?духовці.





Телятина з апельсинами і перцем


Вам знадобиться:

перець солодкий червоний - 1 шт.;

перець солодкий жовтий - 1 шт.;

соєвий соус - 2 ст. л.;

крохмаль кукурудзяний - щіпка;

імбир свіжий тертий - 1,5 ч. л.;

апельсин - 2 шт.;

зелена цибуля - 1 пучок;

сік апельсиновий - 125 мл;

телятина - 500 г;

цедра 1 апельсина - 1 ст. л.;

масло рослинне - 2 ст. л.







  • Гарячі страви на Новий рік Кози




Наріжте м'ясо тонкими смужками довжиною до 2 см, викладіть в миску і полити соєвим соусом, після чого ретельно перемішайте.



Промийте перці, видаліть насіння і наріжте їх смужками шириною 0,5 см. Вимийте зелену цибулю і наріжте його шматочками завдовжки 5 см.



У великій сковороді розігрійте 1 ст. л. олії, покладіть нарізаний перець і обсмажуйте, часто помішуючи, протягом 4 хвилин, після чого перекладіть консистенцію в миску. У тій же сковороді обсмажте цибулю (3-5 хвилин) і перекладіть в миску з перцями.



Влийте масло в сковороду викладіть м'ясо і смажте 8 хвилин до утворення золотистої скоринки, після чого додайте в миску до овочів.



На сковороді змішайте апельсинову цедру і сік, імбир, кукурудзяний крохмаль - консистенцію прогрівайте 2-3 хвилини, потім поверніть в сковороду овочі і м'ясо.



Почистіть і наріжте тонкими скибочками апельсини, після чого додайте їх на сковороду і готуйте, постійно помішуючи, протягом 2 хвилин.



Щоб надати страві кислинку і соковитість, додайте апельсиновий соус 50 г журавлини - вона підкреслить смак цієї страви.



Що ж, ваше новорічне гаряче меню 2015 готово!

Приємного новорічного апетиту!

Рекламний блок

Рекомендуємо для перегляду

Додати коментар
Ваше ім'я:  



-
загрузка...