Стадіон «Фішт» буде зданий після реконструкції до 2016 року

Стадіон «Фішт», який є головною визначною пам\’яткою міста Сочі, а також мав честь приймати у себе найбільша подія в історії Росії – Олімпіаду 2014, стане однією з найголовніших арен ЧС-2018.

Міністр спорту РФ Віталій Мутко заявив, що сочинський стадіон «Фішт», який взяв на себе честь прийняти Чемпіонат Світу з футболу 2018, здадуть після капітального ремонту вже в 2016 році.

Міністр зазначив, що реконструкція цього стадіону є головним завданням у підготовці до ЧС-2018. Цей майданчик має декілька призначень, крім футбольного поля вона також виступає і концертної ареною, тому зробити ремонт необхідно швидко і якісно. Мутко зауважив, що безпосередній контроль за дотриманням строків, а також за правильністю виконання реконструкції, ведуть фахівці з Краснодарського краю, адже даний об\’єкт знаходиться в їх безпосередньому віданні.

Віталій Мутко упевнений, що вже до осені 2016 року на арені можна буде проводити футбольні матчі. Міністр підкреслив, що уряд не має наміру перевищувати витрати, пов\’язані з ремонтними роботами, більше 3 млрд. рублів. Незважаючи на це, лише 150 мільйонів рублів вже виділено на розробку проектно-кошторисної документації.

«Собівартість виконаних робіт вийде визначити тільки по закінченню реконструкції стадіону Фішт» – зазначив міністр спорту.

В ході проведеної реконструкції особливу увагу приділять даху олімпійської арени. Будівельники будуть змушені повністю прибрати покрівельну конструкцію, а навіси, зроблені у вигляді бумерангів, залишать тільки над двома трибунами: східної і західної.

Як заявили в крайової адміністрації, здійснити такий вимушений хід вимагає Міжнародна асоціація футболу (ФІФА) – в місцях, де проводяться подібні матчі даху бути не повинно. Незважаючи на те, що гості будуть стежити за подіями дією на полі, практично, під відкритим небом, особливого дискомфорту вони не відчують. VIP-уболівальники зможуть розміститися в ложах, які заздалегідь обладнали кондиціонерами.

сочи стадион фишт 2016

Також планується дещо розширити можливість стадіону, зокрема збільшити його місткість до 45 тис. глядачів.

На даному етапі робіт, будівельники почали розбирати складські приміщення, де лежали масивні декорації для Олімпіади-2014, а також закулісся для артистів. Окрім будівельних робіт у будівлі стадіону, планується обладнати територію навколо олімпійської арени, щоб організувати зручну роботу всіх служб.

Будівництво стадіону «Фішт»

стадион фишт реконструкцияЗведення цього масштабного будови почалося відразу ж після підтвердження права на проведення в Сочі Олімпійських зимових ігор 2014 року. Вже на початку 2012 року, будівельники повідомили, що закінчили створення залізобетонної конструкції каркаса будівлі, висота якого складала 36 метрів. Назва стадіону, перекладається як «біла голова» і обрано на честь гірської вершини Великого Кавказу. Зверху арена схожа на морську мушлю і одночасно на гону хребет. Саме тому творці зупинилися на назві «Фішт».

Перед початком ЧС з футболу 2018, на цьому стадіоні, рівно як і на пітерському, московському та казанському, пройдуть ігри Кубка конфедерацій, намічені 2017 рік. Цей турнір проводиться обов\’язково в країнах, що приймають ЧС, рівно за рік до знаменної події. У цьому турнірі візьмуть участь 8 світових команд, а збірна Росії стане учасницею автоматично – на правах країни-господині.

Нагадаємо, що ЧС-2018 проведуть на 12 спортивних аренах в 11 найбільших містах Росії. Міста, які візьмуть на себе честь приймати знамениті збірні з футболу – Москва, Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Калінінград, Волгоград, Нижній Новгород, Казань, Саранськ, Самара, Сочі, Ростов-на-Дону. Це грандіозна подія пройде рівно місяць: з 08.06.2018 р. по 08.07.2018 р.

Залишити відповідь

Все про Новий рік 2024