Вибори президента США в 2016 році

Ці вибори можуть принести якісь зміни в політичну обстановку США. Чинний президент США, Барак Обама, який не буде брати участі у виборах, так як зараз підходить до завершення його другий термін.

Найбільше шансів стати новим президентом Америки зараз у Хілларі Клінтон, яка є екс-держсекретарем. Опитування, яке було проведено компанією CNN, показує, що Мітт Ромні (кандидат від Республіканської партії) не має шансів виграти у Хілларі Клінтон, якби вибори проводили найближчим часом.

Можливі кандидати в президенти

президент сша 2016

Хоча поки немає офіційних даних про те, хто буде брати участь у передвиборній гонці, так як до дати виборів залишається достатньо часу і жодна з політичних сил ще не називала своїх кандидатів.

Незважаючи на це, телевізійна компанія CNN чомусь зробила висновки, що основні кандидати на виборах президента США в 2016 році буде два: Хілларі Клінтон від демократів і Мітт Ромні від республіканців.

Їх дослідження підтвердило невтішні факти про те, що у республіканців, так і не з\’явився інший ймовірний кандидат на пост президента США. За результатами опитування стало відомо, що якби Ромні був суперником Обами, то у першого було б більше шансів не перемогу. Він набрав 53 відсотки голосів виборців, а Обама – всього лише 44 відсотки.

Хоча така ситуація в 2016 році є суто гіпотетичною – адже Обама не може приймати участь у майбутніх виборах. А от якщо б Ромні змагався з Клінтон, то програв би. Його шанси оцінюються в 42 відсотки голосів виборців, а Клінтон б при цьому набрала аж 55 відсотків голосів.

Голоси за Хілларі готові віддати представники всіх верств населення США. У Ромні є невеликий відрив у голосах серед чоловічого, а також білого населення США. А за Клінтон готові віддати свої голоси близько 79 % темношкірого населення Америки. Та й представниць прекрасної статі, що проголосували б за жінку, в 2 рази більше, ніж у її передбачуваного опонента.

Немає інформації про те, що Хілларі Клінтон збирається взяти участь у президентських виборах США 2016 року. Її чоловік теж не дає відповіді на це питання.

Залишити відповідь

Все про Новий рік 2024