Мініатюрний ПК MK802

ПК 802-бюджетная модель компьютера, который помещается на ладони.

ПК 802-бюджетна модель комп\’ютера, який поміщається на долоні.

Міні ПК MK802 на вигляд дуже схожий на велику флешку, але не варто помилятися – в ньому є все, що необхідно для комп\’ютера. Всередині є процесор, оперативна пам\’ять, диск для зберігання даних, порти введення/виведення. Операційною системою є Google Android 4.0. І коштує це пристрій орієнтовно $74. У цей комп\’ютер, який вміщується на долоні, вбудований 1.5 GHz процесор Allwinner A10 ARM Cortex-A8, 4 ГБ місця для зберігання файлів і 512 МБ оперативної пам\’яті. Також для розширення пам\’яті можна використовувати microSD. На девайсі також є роз\’єм міні HDMI для підключення дисплея, стандартний USB порт міні USB, який можна використовувати для живлення MK802 через звичайний комп\’ютер або безпосередньо через розетку.

Важить девайс всього 25,5 грам. Комплект складається з самого міні комп\’ютера MK802, кабелю HDMI для міні HDMI, USB-mini USB, USB адаптера для міні USB і адаптера для підзарядки. USB адаптер дозволяє збільшити кількість стандартних роз\’ємів USB до двох штук. На жаль, в MK802 не вбудований автономний акумулятор. І щоб комп\’ютер запрацював потрібно обов\’язково підключити його до стаціонарного джерела живлення: будь то через звичайний шнур живлення, або ж через мікро USB до вашого комп\’ютера або розетки.

У стандартну збірку не входить ніяких додаткових опцій щодо сплячого режиму або чогось на зразок цього, але будемо сподіватися, що є спеціальний додаток для цього. Міні ПК дуже зручний, можна легко приєднати до нього клавіатуру і мишу, наприклад, через приймач Logitech, комп\’ютер відразу ж знаходить всі периферійні пристрої. Але якщо ви можете під\’єднати лише одну мишу, то ОС Android надає можливість вводити текст на екранній клавіатурі. Тому можна без проблем під\’єднати MK802 до телевізора і використовувати бездротову мишу як дистанційний пульт управління. Після підключення до мережі Інтернет, усі додатки автоматично оновлюються.

Так як MK802 є бюджетною моделлю, то і швидкість роботи в нього відповідна, але він ідеально підійде для тих, кому не потрібна швидкість виконання всіх завдань. Ще одним недоліком є те, що міні ПК починає грітися вже через кілька хвилин роботи. Але в цілому це відмінна річ для тих, кому потрібно постійно мати під рукою всі свої дані в компактному вигляді.

Залишити відповідь

Все про Новий рік 2024