Топ-5 десертів до Дня Валентина

Топ 5 десертов ко Дню Валентина
Десерти до романтичної вечері в День Святого Валентина готують, як правило, з шоколаду і полуниці. Шоколадний десерт – відмінна можливість створити романтичний настрій у свято всіх закоханих. Рецепти, які наведено нижче, готуються дуже швидко і просто. Вам не доведеться витрачати дорогоцінний час на довгі приготування, приділіть його собі і своїй коханій!
Шоколадні трюфелі
Топ-5 десертів до Дня Валентина
Інгредієнти:
1,5 склянки цукру
0,5 склянки води
100г масла вершкового
5 ст. л. какао
400г сухого молока
100г грецького горіха
Приготування: цукор залити водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння і, помішуючи варити 2-3 хв. Зняти з вогню і розтопити в гарячому сиропі масло і какао. Ретельно перемішати. Поступово вмішати сухе молоко. Додати подрібнені горіхи. Вимісити масу і поставити на годину в холодильник. Потім виліпити цукерки у формі грибних капелюшків або кульок, обваляти в какао і подавати до кави або чаю.
Швидкий шоколадний мус
Топ-5 десертів до Дня Валентина
Інгредієнти:
3/4 чашки води
150 г гіркого шоколаду
лід
збиті вершки для прикраси
Приготування: вилийте воду в каструлю і поставте на середній вогонь. Коли вода нагрілася, додати поламаний на шматочки шоколад. У результаті виходить однорідний соус. Поставте каструлю з приготованим соусом в миску, наповнену льодом. Виделкою або міксером збийте субстанцію для того, щоб зробити майбутній мус більш повітряним. Поставте мус в холодильник на 1 годину. Подавайте, прикрасивши збитими вершками.
Мандаринове морозиво
Топ-5 десертів до Дня Валентина
Інгредієнти:
мандарини – 8 шт.
сметана 20% – 400 г
молоко згущене – 1 банка
Приготування: мандарини очистити, розділити на часточки і подрібнити у блендері. Протерти мандаринове пюре через сито, щоб позбутися від шкірки. У блендері змішати сметану, згущене молоко і мандариновий сік-пюре. Вилити в пластиковий контейнер і відправити у морозильну камеру. Кожен годину-дві діставати і перемішувати, щоб морозиво насищалося киснем і в ньому не утворювалися крижані кристалики. Заважати потрібно дуже інтенсивно. За допомогою спеціальної ложки розкласти кульки морозива по креманкам. Сервірувати з мандариновим сиропом. Для цього потрібно вичавити сік з пари мандарин і прогріти з 1 ч. л. цукру.
ЧИТАЙ ТАКОЖ – Топ 5 коктейлів-афродизіаків
Фруктова складова цього морозива може бути якої завгодно (апельсини, ананаси, персики, манго, малина тощо).
Малиновий десерт
Топ-5 десертів до Дня Валентина
Інгредієнти:
ванільне печиво 300 г (яке легко кришиться)
дрібно порубаний мигдаль – 3 ст. л.
70 г вершкового масла або маргарину
банку згущеного молока
3 ст. л. лимонного соку
3 ст. л. апельсинового лікеру
300 г замороженої малини (дати розтанути)
1 склянка збитих вершків
фігурки з шоколаду та вершки для прикраси
Приготування: для основи десерту потрібно змішати крихти печива, мигдаль і масло. Викласти у форму. У великій мисці смешьать згущене молоко, малину, лікер, лимонний сік і вершки. Вилити в форму. Прибрати на два-три години в холодильник. Перед вживанням дати десерту постояти при кімнатній температурі 15 хвилин. Прикрасити вершками і фігурками з шоколаду.
Панна котта на День святого Валентина
Топ-5 десертів до Дня Валентина
Інгредієнти:
вершки – 1 стакан
молоко – 1 стакан
цукор – 1/2 склянки
ванільний цукор – 1 пакетик
желатин – 15 г
лимон -1 шт.
полуниця заморожена – 200 г
цукор за смаком для соусу
шоколадна глазур для прикраси
Приготування: замочити желатин в холодній воді. Коли він набубнявіє, розчинити його на водяній бані. Вершки перемішати з молоком, 2 столовими ложками цукру, ванільним цукром і цедрою лимона, нагріти майже до кипіння. Масу зняти з вогню і додати желатин, перемішати. Вершкову масу розлити по формочках і прибрати в холодильник мінімум на 3 години. Для соусу полуницю розморозити, подрібнити з цукром за допомогою блендера. Вийняти десерт з формочок, перевернувши їх на тарілку. Полити соусом і прикрасити шоколадною глазур\’ю, намалювавши на тарілці сердечка.

Залишити відповідь

Все про Новий рік 2024