ГоловнаКонтакти

Основні страви до Дня Валентина

Рекламний блок

Основные блюда ко Дню Валентина
Святкові страви, як правило, відрізняються великою кількістю інгредієнтів і складністю приготування. Однак День Валентина припадає на робочий день - п'ятницю. Тому, щоб не витрачати багато часу на приготування, Сайт вибрав нескладні, але вишукані рецепти основних страв.
Свинина з імбиром

Інгредієнти:
100 мл рослинного масла
цибуля ріпчаста - 1 цибулина
4 шматки свинячої корейки шириною 3 см на кісточці
75 г свіжого кореня імбиру
150 мл білого сухого вина
1 ч. л. хмелі-сунелі
перець солодкий
Приготування: цибулю і корінь імбиру очистити, дуже дрібно порубати. Перець вимити, видалити серцевину, м'якоть нарізати маленькими кубиками. Перемішати цибулю, імбир і перець. Свинину вимити, обсушити. Надрізати збоку м'якоть так, щоб вийшов "кишеньку". Вкласти овочеву начинку, притиснути краю.
Для маринаду очистити і нарізати цибулю, змішати його з маслом, вином
і 1 ч. л. хмелі-сунелі. Залити маринадом м'ясо і залишити на 6 ч. Розігріти сковороду, смажити свинину по 4 хв. з кожного боку, поливаючи маринадом.
Шніцель з курячої грудки "Кордон блю"

Інгредієнти:
філе курячих грудок - 4 шт.
шинка - 4 шматочка
сир - 4 шматочка
сир пармезан - 2 ст. л.
сіль і перець - за смаком
орегано сушений - 0,5 ч. л.
сухарі панірувальні - 0,5 склянки
часник - 2 зубчик
паприка - 1,5 ч. л.
вершкове масло - на смак
Приготування: філе розрізати на дві половинки не розрізаючи до кінця. Розкрити книжку. Викласти на харчову плівку і злегка відбити. Підготувати сир і шинку. Змішати сіль, перець і орегано. Відбите філе викласти суміш солі і спецій. На один край викласти сир і шинку. Згорнути рулетиком так, щоб не було дірочок. Скріпити рулетики з допомогою зубочисток. Пармезан натерти на дрібній тертці. Поєднати в мисці пармезан, часник, панірувальні сухарі і паприку. Добре перемішати. Вершкове масло розтопити на водяній бані (потрібно всього 2-3 ст. ложки розтопленого масла). Кожен рулетик змастити вершковим маслом і обваляти в суміші з панірувальними сухарями. Викласти у термостійку посуд. Духовку розігріти до 200 градусів, запікати рулетики 20-30 хвилин до готовності.
Креветки під вершково-часниковим соусом

Інгредієнти:
500 г креветок (очищених)
250 мл вершків
50 мл білого вина
50 г вершкового масла
6-7 зубчиків часнику
1 лимон (сік)
петрушка
Приготування: розтопити масло на сковороді, викласти часник, нарізаний пластиками, влити сік лимона, обсмажити часник до золотистого кольору, влити вино і вершки, перемішати, довести все до кипіння. Викласти креветки, тушкувати 10 хв, дістати креветки, соус ще потомити на слабкому вогні до зменшення об'єму вдвічі, потім нагрівання плити вимкнути, креветки викласти назад в сковороду.
Перед подачею креветки під вершково-часниковим соусом, посипати рубаною петрушкою.

Лосось із чилі та авокадо

Інгредієнти:
Для крему:
Авокадо, очищеного від шкірки і кісточки
2 ст. л. сметани
2 ст. л. свіжовичавленого соку лайма (сік 1 лайма)
1 зубчик часнику
Ст. свіжої петрушки
Ч. л. солі
Для лосося:
2 ст. л. коричневого цукру
1 с. л. порошку чілі
Ч. л. солі
щіпка кайенского перцю
400-500 г філе лосося (всього 2 шматка)
2 ст. л. оливкової олії
1 лайм, тонко нарізаний
Приготування: у блендері змішати авокадо, сметану, лимонний сік, часник, зелень, сіль до тих пір, поки крем не стане однорідним. Консистенція повинна бути схожа на густе і текуче тісто. Якщо необхідно, додайте ложку або дві води. У невеликій мисці змішайте коричневий цукор, порошок чилі, сіль і кайенский перець. Покладіть лосось на робочу поверхню і рівномірно посипте отриманою сумішшю, втираючи її з усіх сторін.
У великому сотейнику на середньому вогні розігрійте 1 столову ложку масла. Додайте філе лосося і готуйте до тих пір, поки воно не почне чорніти, близько 4 хвилин. Переверніть філе і готуйте ще 4 хвилини. Викладіть на тарілку. Додайте другу ложку масла і приготуйте точно так само другий шматок лосося, готову рибу знову приберіть на тарілку.
Те ж саме виконайте з часточками лайма, тільки час приготування - по 30 секунд з кожної сторони. На кожну порцію лосося покладіть 2 столові ложки крему і карамелезированую часточку лайма.
М'ясні рулетики під горіхово - сметанним соусом

Інгредієнти:
філе свинини - 700 г
будь-якого сорту сир - 150 г
печериці (можна і інші гриби) - 500 г
два варених яйця
ріпчаста цибулина
сметана (вершки) 200 г
подрібнені волоські горіхи - 50 г
масло для смаження, спеції, сіль
Приготування: свинину промийте, потім наріжте на середні шматки. Кожен шматок відбийте молоточком і натріть спеціями, сіллю.
Для начинки: гриби наріжте пластинами і обсмажте разом з цибулею до випаровування рідини. Яйця відваріть, очистіть і наріжте кубиками, сир натріть. Дані інгредієнти, а саме гриби, яйця і сир подрібніть в блендері. Після цього начинку викладіть на свинячі шматки і акуратно скрутіть рулетиком. Краї закріпіть зубочистками і обсмажте рулетики на олії з усіх боків до рум'яності.
Для соусу: змішати сметану, подрібнені горіхи та спеції із сіллю. Рум'яні рулетики перекладіть у форму для запікання і залийте полученнымсоусом. Також влийте трохи води і запікайте в духовці приблизно сорок хвилин до готовності. Готові свинячі рулетики подайте до столу з будь-яким гарніром на вибір.
Рекламний блок

Рекомендуємо для перегляду

Додати коментар
Ваше ім'я:  



-
загрузка...