Дитячі Новорічні ігри та конкурси 2015

Новогодние конкурсы для детей

Який же Новорічний ранок обходиться без веселих розваг. Якщо дітвору не розважати, то їм стає нудно. Насправді дітей, які здатні самі себе розважити, не так багато. І природно, вони не проявляють себе у велике, часом різношерстої компанії. Тут без батьків не обійтися!

Тому мамам і татам перед ранком краще продумати Новорічні ігри та конкурси для своїх дітей. Ось приблизний перелік різноманітних ігор, які викликають захоплення малюків.

Детские Новогодние конкурсы

Чого бажаєте своїм дітям?

  • Дитячі загадки, і шаради
  • Трохи побігати!
  • Новорічні ігри-пригоди
  • Конкурси на швидкість і влучність

Новорічні загадки, і шаради

Посадіть дітей і прочитайте кілька новорічних загадок.

Детские Новогодние игры

Шукати їх ніде не треба. Можна самим придумати, відштовхуючись від особливостей відгадки. Наприклад, кого сьогодні діти чекають в гості? Діда мороза! Головне святкове дерево? Ялинка. І так далі. Головне, щоб питання було логічним і зрозумілим для даного віку.

Якщо діти знайомі з казками, то питання можна ускладнити. Наприклад, загадати героїв однієї казки і описувати їх самих або їх дії, а малюки нехай називають того, про кого ви говорите. Все залежить від публіки. Можна поговорити (у формі питання – відповідь) про героїв мультиків, фільмів, книг.

Рухливі конкурси для дітей

Діток, звичайно, не змусиш сидіти на місці. Тому рухливі ігри – саме той, коли дітвора почне «киснути».

Проста гра «Стільчики».

Цю гру проводять практично на всіх святах, до речі, в неї з задоволенням грають і дорослі! Ставлять кілька стільців в гурток, кількість гравців на одного більше. Включають веселу музику. Потім її раптово зупиняють. Як тільки звуки замовкли, кожен дитина повинна встигнути зайняти стілець. Кому не дісталося, той вибуває. Кількість стільців зменшується на одну одиницю. І так далі, поки не залишиться переможець Новорічного конкурсу!
Ще швидко можна підготувати сніговий «біатлон».

Веселые Новогодние игры для детей

Необхідно підібрати дві ємності однакового діаметру, наприклад, дитячі відерця. Потім роздати гравцям серветки (порівну). Один з членів команди бере відерце, інші шикуються на деякій відстані (залежить від віку). Їм пропонується «ліпити сніжки» з серветок і кидати у відерце. Хто більше набере – той переміг. А підрахунок так само проводите разом, хай дітвора цифри повторить.

Дуже весело проходить конкурс «Буратіно».

Його потрібно підготувати. Для проведення необхідно придбати плакат з великим особою, наприклад, улюбленого мультиплікаційного героя. З пластиліну робиться великий ніс. Дитині зав\’язують очі, вручають в руки ніс, ставлять на відстані три метри від плаката. Завдання: приліпити ніс герою. Побачите, глядачі будуть реготати до упаду!

Дитячі Новорічні ігри-пригоди

Гру в Скарб люблять всі діти.

Але її необхідно ретельно продумати і підготувати. Для кожної команди розробляють підказки, які складаються із загадок. Перша вручається в руки. В ній описано завдання, виконавши яке можна знайти іншу. І так далі. А от Новорічний скарб можна зробити один! І він дістанеться тому, хто першим пройде всі етапи конкурсу, знайде всі записки. Не забудьте дати втішні призи всім учасникам конкурсу.

Хоровод вокруг елки

Скарб, природно, повинен бути в кінцевому пункті. Хоча гра більше підходить для відкритих просторів, її цілком можна організувати в невеликому приміщенні. Тільки розподіляйте завдання таким чином, щоб команди не заважали один одному під час пошуків!

У країнах Латинської Америки для самих маленьких готують спеціальний, чарівний конкурс. Для його проведення роблять фігурки з пап\’є-маше, наповнені солодощами і мішурою. Фігурку вішають на мотузку так, щоб дитина могла її дістати. Гравцеві зав\’язують очі, вручають палицю і розкручують. А він повинен розбити «ворога», щоб добути «багатство».

Попередження: гра трохи небезпечна. Так як палицею малюк може вдарити як себе, так і глядачів. Проводити необхідно з обережністю. А найменшим запропонуйте розбити фігурку голими рученятами.

Новорічні конкурси для дітей на швидкість

Новорічні естафети.

Наприклад, ставите два стільці, дітей ділите на команди. Побудуйте їх на певній відстані від перешкоди. По команді кожен повинен оббігти навколо стільця і передати естафету наступному. Гру можна ускладнити. Наприклад, підбігши до перешкоди дитина повинна голосно прочитати написане на аркуші слово або фразу, а потім бігти далі (для першокласників). Можна запропонувати гравцям бігати з м\’ячем, затиснутим між стегнами (для старших дітей).

Непростий хоровод.

Конкурсы и игры для деток

А коли дітвора раззадорится, для заспокоєння хоровод поводите навколо ялинки. Тільки не простий, а з умовами. Для цього ви повинні продиктувати їм певні слова, при звучанні яких вони стануть вчиняти певні дії. Наприклад, ялинка – підняти руки вгору, Дід Мороз – присісти, мороз – підстрибнути і так далі. Починайте водити хоровод і вимовляти команди, намагаючись заплутати дітей!

Новорічні ігри та конкурси – це дуже весело і цікаво для дітей. Особливо добре вийде, якщо до підготовки заходу ви залучите самих учасників. Так вони стануть більше цінувати ваші зусилля по підготовці свята, так і буйна фантазія, нарешті, знайде свою реалізацію!

Залишити відповідь

Все про Новий рік 2024