Веселий новорічний сценарій

Веселый новогодний сценарий
Настання Нового року – самий радісний момент. Ми за тижні, а то й місяці готуємося до його святкування. Але для того, щоб він вийшов просто чудовим, недостатньо тільки майстерно приготованого столу, шикарного наряду і святково причепуреної приміщення. Потрібно, щоб ще було і весело.

Для цього використовуйте невеликий сценарій святкування Нового року, який підійде як для дорослих, так і для дітей.

Ви повинні заздалегідь підготувати: 10 паличок і 10 мітелочок (невеликі аплікації, як емблемки), 20 невеликих саморобних конвертів (ви заготовлює стільки аплікацій і конвертів, скільки буде учасників), снігові кульки 50-100 штук (їх просто написати з вати), 10 ялинок (аплікації, які ми будемо давати за переможне очко), газети, повітряні кульки, конфеті, призи.

Для святкування і проведення конкурсів ведучий повинен підготуватися заздалегідь. А тепер почнемо.

Треба всіх гостей розділити на 2 команди, щоб нікому не було образливо ділитися таким чином: в шапці лежать конвертики, в яких знаходяться аплікації палиць і мітелок (порівну ялинок і палиць, а конвертів стільки, скільки людей). По черзі виймаємо з шапки конвертик. Якщо дісталася палиця, то ви в команді “Ялинки-палиці”, якщо дісталася волоть, то ви в команді “Ялинки-мітелки”. Можна шпилькою прикріпити аплікацію на кофтину.

Конкурс 1. “Сніжний ком”

У цьому конкурсі беруть участь всі присутні. Ведучий включає веселу музику і всі починають кидатися один в одного сніжками, які зробили з вати. Але як провідний вимкне музику, всі починають збирати сніжки. Чия команда назбирає більше, той і отримає 1 “ялинку”. Дайте дітям і дорослим трохи побешкетувати, не поспішайте вимикати магнітофон.

А ось тепер треба трохи відпочити. Для цього у другому конкурсі ми будемо співати. Цей конкурс всі знають. Він так і називається “переспів”. Починає команда-переможець. Вони співають кілька рядків з пісні, в якій йдеться про Новий рік або ялинці або просто про зиму. Наприклад: 1 команда: “зима – холоду, самотні будинки”, 2 команда: “в лісі народилася ялиночка”, знову перша: “Новий рік до нас іде, що він нам принесе”. Так по черзі, поки не вичерпаються всі пісні.

Яка команда не зможе на протязі 30 секунд здивувати своїм співом, та й програла. А хто виграв – отримує “ялинку”.

Конкурс 2

Ну звичайно ж, жодна ялинка не обходиться без загадок і шарад. Ведучий по черзі задає питання і загадки командам на будь-які теми, не обов\’язково за темою Нового року. Хто відповість більше, той і переможе.

1. Часом ношу на голові дві пари чудових вух.
Одну з цих пар ношу завжди, іншу рідше – тільки в холоди. (шапка – вушанка)
2. Білими-білими нитками шитий, він спочатку йде і лежить,
Ну а потім він тече, щоб потім слідом безслідно зникнути зовсім. (сніг)
3. Щоб побачити ці киночудеса, потрібно з вечора влягтися на ліжко –
І, закривши слипающиеся очі, їх – до самого ранку – не розкривати… (сни)
4. Він всередині – морозний, він всередині – моторний.
Може в ньому зберігатися безліч речей.
Для каструльок, банок, мисок – він просторий.
Тісний – для костюмів, парасольок, плащів.

Питання на кмітливість:

1. Курка стоїть на двох ногах і важить 3 кг, якщо вона стане на одну ногу, скільки вона буде важити. (3 кг).
2. Як звуть батька Тетяни Михайлівни Ларіної? (Михайло).
3. Летіли качки; одна попереду і дві позаду, одна позаду і дві попереду, одна між двома і три в ряд. Скільки летіло качок? (Всього летіло 3 качки, одна за одною.)
4. Чи може страус назвати себе птахом? (Не може, він не вміє говорити.)

Конкурс 3

Ну що, відпочили? Може, потанцюємо? А танцювати будуть всі. Просто треба розділитися по парам, природно, кожна пара складається з 2 осіб однієї і тієї ж команди. Але танець буде не простий. Ведучий кладе під ноги кожної пари газету. А тепер музика. Всі мають танцювати, не виходячи за краї газети.

А тепер ускладнимо завдання, звернемо газетку навпіл і нехай всі пари продовжують танцювати, стоячи на своїх газетах. Ускладнюємо завдання кожен раз, складаючи газету, поки не залишиться 1 пара, яка зможе утриматися на вже малюсінькому клаптику газети.

Конкурс 4

Цей конкурс дуже простий. Треба тільки придумати продовження рядка, звичайно ж, щоб було смішно і в риму. Наприклад: Стоїть в кутку пухнаста красуня…, ви повинні придумати закінчення. Це легко – Стоїть в кутку пухнаста красуня…дивись, зараз завалиться.

Пропозиції командам дати однакові, подивимося, у кого вийде цікавіше. Можна продовжити не одним рядком, а придумати віршик. А також до одному рядку можна придумати кілька закінчень. Головне – початок.

1. Після Новорічної ночі… (ранок було дуже тяжким)
2. До нас приїхав Дід Мороз….(і закуску всю відвіз)
3. Ми подарунків чекали…(зі Снігуронькою побилися)
4. Куранти б\’ють 12 разів…
5. Ми ялинку дружно нарядили…
6. Від снігу все білим – біло…

Ведучий дає командам аркуші з написаними рядками і 10 хвилин часу. Команди дружно придумують продовження. Після представники команд по черзі зачитують текст, щоб можна було порівняти. У кого вийшло веселіше, той і отримує “ялинку”.

Конкурс 5. “Сюрприз”

Це, мабуть, самий веселий і радісний конкурс. Він готується заздалегідь. Беремо звичайні повітряні кульки. На папірцях пишемо завдання. Завдання можуть бути різні.
Наприклад:
1. Відтворіть бій Курантів в Новорічну ніч.
2. Встаньте на стілець і повідомте весь білий світ про те, що до нас їде Дід Мороз.
3. Заспівайте Пісеньку “У лісі народилася ялиночка”.
4. Станцюйте рок-н-рол.
5. Відгадайте загадку.
6. З\’їжте кілька часточок лимона без цукру.

Кладемо завдання і конфетті в кульки і надуваємо їх. Підвішуємо кульки так, щоб їх можна було дістати.

А тепер перейдемо до самого конкурсу. Від кожної команди по три учасника. Спочатку перший лопає кулька, на нього висипаються конфетті і папірець із завданням. Учасник виконує завдання. Потім наступний. Якщо хтось відмовиться виконувати, значить – мінус всій його команді. Ведучий визначає, хто виконав завдання краще і віддає “ялинку”.

У висновку підрахуємо “ялинки” у кожної команди. І як завжди – перемогла дружба.

Залишити відповідь

Все про Новий рік 2024