ГоловнаКонтакти

Великий піст 2019. Меню на кожен день

Рекламний блок

В нашій країні з кожним роком все більше людей повертається до традицій предків. Вони починають вірити в Бога, ходити в церкву і дотримуватися православних канонів. Тому їм буде дуже цікаво дізнатися про Великий піст 2019 — меню на кожен день. Адже давно відомо, що раціон харчування перед Великоднем особливий і містить ряд обмежень.

ЗМІСТ

  • Загальні положення
  • Харчування по днях тижня
  • Календар харчування для мирян
  • Пісні рецепти
  • Загальні положення

    Великий піст є найважливішим і суворим по відношенню до інших обмежень православної релігії.

    Великий піст 2019. Меню на кожен день

    В 2019 році це буде проміжок часу з 11.03.19 за 27.04.19. Він призначений для того, щоб кожен мирянин зміг очиститися перед головною подією християнського року – Великоднем. У дні посту накладається заборона на скоромну їжу. Правда, в деякі дні посту дозволяється вживання риби та ікри:

  • Вербну Неділю
  • Благовіщення.
  • Харчування по днях тижня

    Церковний статут передбачає наступний режим харчування протягом посту:

    У перший і останній тижні посту найсуворіший. У цей період не дозволяється вживання скоромної їжі, а також накладаються обмеження на спосіб приготування пісних страв. Їсти дозволяється тільки у вечірній час, за винятком вихідних днів. Протягом їх виключається тільки сніданки. Загалом це виглядає так:

  • щопонеділка, щосереди і щоп'ятниці дозволяється тільки сира їжа без олії;
  • по вівторках і четвергах дозволяється тепла їжа, однак, без олії;
  • у суботні та недільні дні дозволяється тепла їжа з олією. Дозволяється вживання невеликої кількості вина, за винятком суботнього дня останнього тижня;
  • також у п'ятницю останнього тижня забороняється вживання будь-якої їжі;
  • деякі миряни, починаючи з п'ятниці останнього тижня, взагалі відмовляються від їжі до самої Пасхи.
  • Як відбувається живлення в інші дні посту, дає уявлення таблиця наступного розділу.

    Календар харчування для мирян

    11.03.19 відсутність їжі 12-15.03.19 пісні сирі продукти 16,17.03.19 теплі пісні продукти і вино 18,20,22.03.19 сироїдіння 19,21.03.19 теплі пісні продукти 23,24.03.19 теплі пісні продукти з вином 25,27,29.03.19 сироїдіння 26,28.03.19 теплі пісні продукти без масла 30,31.03.19 теплі пісні продукти з маслом і вином 01,03,05.04.19 сироїдіння 02,04.04.19 теплі пісні продукти з маслом 06,07.04.19 теплі пісні продукти з маслом і вином На Благовіщення (07.04.19) можна спробувати рибу. 08,10,12.04.19 сироїдіння 09,11.04.19 теплі пісні продукти з маслом 13,14.04. теплі пісні продукти з маслом і вином 15,17,19.04.19 сироїдіння 16,18.04.19 теплі пісні продукти з маслом 20.04.19 теплі пісні продукти з маслом ікра і вино. 21.04.19 теплі пісні продукти з маслом і вином 22,25.04.19 сироїдіння 26.04.19 відмова від їжі 27.04.19 сироїдіння

    Пісні рецепти

    Одним з найпоширеніших продуктів під час посту є картопля. З нього можна зробити масу пісних страв:

  • картопляний суп;
  • деруни;
  • зрази;
  • рагу з іншими овочами;
  • картопляні коржі;
  • запіканку і т. п.
  • «Картопляний суп»

    Великий піст 2019. Меню на кожен день

    Продукти:

  • капуста – 500гр.;
  • картопля – 1 кг.;
  • гриби – 250 гр.;
  • цибуля – одна цибулина;
  • часник – 2 зубки;
  • соняшникова олія – 100 гр.;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • лимонна кислота;
  • перець, сіль та інші спеції за смаком.
  • Приготування:

  • Відварюємо картоплю.
  • Смажимо гриби на соняшниковій олії з додаванням цибулі.
  • Обсмажуємо борошно з додаванням грибного соусу, олії, спецій і лимонної кислоти.
  • Крупно режим капусту і обдаємо окропом.
  • В глибоку жаровню викладаємо шарами послідовно: капусту, картоплю, гриби.
  • Заливаємо все соусом, що залишився.
  • Запікаємо в духовці протягом 30 хв.
  • Перед подачею додаємо подрібнений часник.
  • «Пісні голубці»

    Великий піст 2019. Меню на кожен день

    Продукти:

  • квашена капуста – 1 качан;
  • рис — 1 стакан;
  • морква – 1шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • томатний сік – 200 мл;
  • рослинна олія – 3 ст. л.
  • кріп, петрушка, лавровий лист;
  • сіль, спеції за смаком.
  • Приготування:

  • Замочити качан кислої капусти у воді.
  • Відокремити листя і промити.
  • Нарізати цибулю кубиками.
  • Натерти моркву на крупній тертці.
  • Змішати з цибулею і томатною пастою і пасерувати на рослинній олії.
  • Додати рис, воду і тушкувати 10 хвилин.
  • Дати начинці охолонути.
  • Розрізаємо капустяне листя навпіл, і загортаємо в них охолоджену начинку.
  • Беремо глиняні горщики і вкладаємо їх дно капустяним листям.
  • Додаємо туди голубці, лавровий лист, перець і знову накриваємо все капустяним листям.
  • Поміщаємо горщики в духовку з температурою 200 градусів і запікаємо три години.
  • «Мамалига»

    Великий піст 2019. Меню на кожен день

    Продукти:

  • кукурудзяна крупа -200 гр.;
  • оливкова олія – ст. л.;
  • сіль, перець, спеції за смаком.
  • Приготування:

  • Засипаємо крупу в казан.
  • Заливаємо кип'яченою водою.
  • Додає масло, сіль, спеції.
  • Ставимо в духовку на годину.
  • «Салат з авокадо»

    Великий піст 2019. Меню на кожен день

    Продукти:

  • авокадо – 3 шт.;
  • шпинат – пучок;
  • апельсин – 1шт.;
  • червоний ріпчаста цибуля – половинка цибулини;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • насіння гарбуза – одна жменя.
  • Приготування:

  • Нарізати авокадо і апельсин кубиками.
  • Крупно порвати шпинат.
  • Нарізати дрібно цибулю.
  • Змішати всі інгредієнти і заправити оливковою олією. Сіль і перець за смаком.
  • Рекламний блок

    Рекомендуємо для перегляду

    Додати коментар
    Ваше ім'я:  



    -
    загрузка...