ГоловнаКонтакти

Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний

Рекламний блок

Господині на Новорічний стіл намагаються готувати різноманітні і нові страви. Особливо це стосується салатів. Але жоден святковий стіл не обходиться без всіма улюблених традиційних салатів.

Одним з таких страв є листковий салат Мімоза. Ніжний і дуже смачний салатик з рибних консервів, варених моркви, курячих яєць, картоплі і цибулі стане прикрасою столу. Щоб додати страві новий смак, доповнюємо натертим твердим сиром. Цибулю попередньо замочуємо в гарячій воді, щоб видалити гіркоту і зробити його ніжним.

Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний

Порції: 5 Час приготування: 1 година 10 хвилин

Інгредієнти:

  • рибні консерви (скумбрія) – 1 банка;
  • картопля (середній) – 2 штуки;
  • морква (менше за середній) – 2 штуки;
  • курячі яйця – 3 штуки;
  • цибуля ріпчаста (середній) – 1 штука;
  • твердий сир – 50 г;
  • майонез – 100 грам;
  • сіль.
  • Приготування:

  • Картопля з морквою промиваємо з губкою і, не очищаючи, відправляємо в воду. Варимо овочі на середній температурі 20-25 хвилин, на готовність перевіряємо кінчиком ножа. Для прискорення процесу приготування гарячі овочі заливаємо холодною водою і витримуємо 10-15 хвилин. Очищаємо.Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
  • Якщо курячі яйця з невеликими забрудненнями, то промиваємо їх під прохолодною водою. Відварюємо у воді 7-8 хвилин, охолодити в холодній воді і очищаємо.Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
  • Очищений ріпчасту цибулю дуже дрібно нарізаємо, заливаємо окропом і залишаємо на пару хвилин. Окидываем на друшляк. Текстура у цибулі стане більш м'якою і піде гіркоту. Салатик з таким цибулею вийде дуже ніжним.Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
  • Консервовану скумбрію (можна брати будь-які консерви за смаком) відкриваємо та разом з рідиною відправляємо в миску. Поділяємо з допомогою виделки на невеликі шматочки, доповнюємо майонезом (1 ст. л.) і перемішуємо. Якщо рідини в банку багато, додаємо не більше 2 столових ложок.Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
  • Щоб красиво зібрати салатик і показати шари, викладаємо підготовлену рибну масу на середину тарілки (діаметр 22-23 см) і формуємо коло. Змащуємо Майонезом не.Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
  • Підготовлений ніжний цибулю розподіляємо на шарі з консервів. Майонез не додаємо.Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
  • Очищену картоплю натираємо крупно, розподіляємо на луці, трохи солимо і робимо часту сіточку з майонезу. Так, простіше наносити соус. Шари салату добре просочаться. Всі шари робимо однаковими по діаметру і суворо друг над іншому. Так, у салатику буде видно шари, і він вийде гарним і святковим.Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
  • Твердий сир натираємо дрібно і додаємо рівним шаром на картоплю. Майонез не додаємо.Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
  • Для прикраси у підготовленій морквини відрізаємо однакові по діаметру кружечки (3 шт.). Натираємо моркву крупно, викладаємо на сир і формуємо часту сіточку з майонезу.Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
  • Варені білки відділяємо від жовтків. Підготовлені білки подрібнюємо на тертці крупно, додаємо на моркву, трохи солимо, формуємо часту сіточку з майонезу і розподіляємо ложкою. Відправляємо в холодильник на 1 годину, щоб всі верстви просочилися.Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
  • Через 1 годину жовтки дрібно натираємо на поверхню салату, розподіляємо рівним шаром. Посипаємо навколо салату. Якщо нанести подрібнені жовтки відразу і настояти салат, то жовтки трохи підсохнуть і верхній шар втратить привабливість.Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
  • Притискаємо ножем жовтки до салату і витираємо краю тарілки. Так, закриємо шар з консервів.Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
  • З морквяних кружечків вирізаємо трикутники, викладаємо у вигляді квітів на жовтки і ніжний ароматний салатик готовий. Відразу подаємо на святковий стіл.

  • Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
    Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний
    Салат «Мімоза» на Новий рік 2019. Класичний

    Поради у приготуванні:

  • Прикрасить салат можна тільки жовтками і гілочкою петрушки. Прибираємо всі листочки у петрушки, викладаємо гілочку ближче до краю на змащені білки і дрібно натираємо жовтки в ті місця, де розташовуються гілочки петрушки. Таким чином виходять яскраві округлі квіти, які будуть імітувати мімозу.
  • цибуля Ріпчаста можна замінити на зелений.
  • Картоплю з рецепту можна виключити і замінити його на варений рис, який першим шаром викладаємо.
  • Рекламний блок

    Рекомендуємо для перегляду

    Додати коментар
    Ваше ім'я:  



    -
    загрузка...