Канапе – яскрава святкова закуска у вигляді невеликих бутербродів, основою для якої можуть стати підсмажений хліб, крекери, скибочки овочів або фруктів, різноманітні ковбасні вироби, копчене м\’ясо, риба, морепродукти і сир.
Існують 2 варіанти подачі канапе. У першому варіанті на тверду основу різної форми красиво розташовують паштети, суміші з вершкових або сирних сирів і прикрашають. Але самі красиві і яскраві виходять багатошарові канапе, які для стійкості закріплюють спеціальними шпажками або зубочистками. Готуємо 3 види багатошарової закуски з мисливських ковбасок, крабових паличок, овочів, твердого сиру і тостерного хліба. Такі канапе стануть прикрасою Новорічного столу.
Порції: 5 Час приготування: 40 хвилин
Інгредієнти:
мисливські ковбаски – 3 штуки;крабові палички – 2 штуки;солоні огірки (невеликі) – 5 штук;солодкий перець – 0,5 штуки;свіжий огірок (середній) – 1 штука;оливки без кісточок – 10 штук;твердий сир (Голландський) – 250-300 грамів;торстерный хліб – 4 скибочки;часник – 1 великий зубчик;майонез – 2 столові ложки;петрушка.Приготування:
Всі продукти надано на 3 види закусок по 10 штук. Зібрати канапе дуже просто, тільки треба правильно розрахувати розміри шматочків і скибочок інгредієнтів, щоб вийшла гарна та рівна закуска. Для першого виду твердий сир нарізаємо на кубики (2 см х 2 см х 1 см), солоний огірок – кружальцями (діаметр 2-2,5 см), очищений перець – квадратами (2 см х 2 см), мисливські ковбаски – брусочками (3 см). Отримуємо всіх інгредієнтів по 10 штук.Основою для канапе буде сир, потім розмістимо зверху перець, солоний огірок і завершенням буде ковбаска. Ковбаску для закуски вибираємо невеликого діаметру.Починаючи з брусочки ковбаски, пронизуємо всі інгредієнти посередині зубочисткою (відмінно підходять бамбукові) і отримуємо красиву і дуже смачну закуску. За таким принципом збираємо всі продукти.Для другого виду закуски сир нарізаємо кубиками (розмір, як для першого виду), розморожені крабові палички – брусочками (довжина близько 2 см), свіжий огірок діаметром близько 3 см розрізаємо вздовж на 2 частини і нарізаємо на не дуже тонкі скибочки.петрушки відриваємо невеликі листочки (10 шт.), оливки без кісточок виймаємо з банки. Для приготування відмінно підійдуть фаршировані оливки.Основою, як і для 1 виду, сир, на ньому будемо розташовувати брусочок крабових паличок, потім листочок петрушки, скибочка сиру і оливку.Починаючи з оливки, пронизуємо всі інгредієнти зубочисткою. Листочок петрушки повинен трохи виступати, огірок розміщуємо яскравою шкіркою вперед. Отримуємо рівне і дуже красиве канапе. Інгредієнти за смаком відмінно поєднуються між собою. За таким принципом збираємо всі продукти.Для 3 види канапе у скибочок тостерного хліба відрізаємо скоринки з усіх сторін і розкочуємо качалкою. Якщо підібрати рівні солоні огірочки, то буде достатньо і 3 скибочки хліба.Твердий сир (близько 70 гр.) дрібно натираємо, доповнюємо подрібненим через прес зубчиком часнику, майонезом і добре перемішуємо ароматну густу суміш. Змащуємо тонкі скибочки хліба сумішшю і викладаємо на один край цілий солоний огірок (діаметр менше 2 см).Скручуємо огірочок з хлібом в рулетик, обертаємо фольгою і охолоджуємо мінімум 30 хвилин. Сирна суміш стане ще густіше і рулетики буде зручніше нарізати.Мисливські ковбаски нарізаємо на брусочки (довжина 1,5 см) і у петрушки відриваємо невеликі листочки. Охолоджені рулети з солоними огірками нарізаємо на невеликі шматочки. Починаючи з брусків ковбаски, пронизуємо зубочистками і отримуємо оригінальні і дуже смачне канапе.Всі підготовлені яскраві канапе розміщуємо на декількох тарілках і відразу подаємо на святковий стіл.