Лотерея Грін Кард (Green Card Lottery) 2019 року: офіційні вимоги і правила

Лотерея Грін Кард (Green Card Lottery) 2019 року: офіційні вимоги і правила

Отримати Green Card (Грін Карту») – це мета кожного, хто хоче жити і працювати в США. Стати володарем цього документа не так вже просто, адже американська імміграційна політика досить жорстка. Але для тих, хто має намір виїхати за океан, є хороша новина – таку можливість можна виграти в лотерею. Це цілком законно і доступно практично кожному.

Щоб випробувати удачу і виграти green card, для початку варто розібратися, коли відбудеться лотерея, в 2019 році і що потрібно для участі в ній.

Під Green Card слід розуміти документ, який дозволяє його власникові на постійній основі жити і працювати в США. Володар документа може повністю легально займатися будь-якою діяльністю в Америці, а також подорожувати, купувати майно, здобувати освіту, відпочивати і т. д. Коротше кажучи, людина стає практично повноправним громадянином США.

Вимог до власників green card мінімальні: головне-перебувати на території США не менше 6 місяців за рік. Документ є безстроковим, тому якщо не порушувати американські закони і дотримуватися вимог, що стосуються перебування в країні, то через 5 років можна претендувати на громадянство США.

Підставою для її отримання є:

  • шлюб з американським громадянином;
  • статус біженця;
  • наявність родичів в США;
  • робота в одній з американських компаній.
  • Окремо варто виділити отримання green card за допомогою лотереї. Це здається неймовірним, але США дійсно кожен рік розігрує 50 тис. документів серед бажаючих поповнити ряди американців.


    Зміст:
  • Чому Америка проводить лотерею
  • Дата подання документів на лотерею 2019 року
  • Як проходить лотерея
  • Що потрібно для участі в розіграші
  • Вимоги до учасників
  • Є заборони?
  • Відео-новину

  • Чому Америка проводить лотерею

    Лотерея Грін Кард (Green Card Lottery) 2019 року: офіційні вимоги і правила

    Розіграш «грін карт» офіційно є спеціальною візової програмою, а лотереєю її називають, оскільки щасливчики визначаються методом випадкового вибору. Шанси виграти не впливає ні знання мови, ні професійних навичок, ні вік, головне – трохи везіння.

    Основне призначення програми – залучити представників з країн, громадян яких найменше в США. Взагалі, Америка є унікальною державою, заснованим повністю на емігрантів. Саме багатонаціональність дає цій країні можливість стрімко розвиватися і займати лідируючі позиції в світі. Час від часу державі потрібен приплив «свіжої крові» для чого і потрібна лотерея.

    Оскільки для участі у розіграші green card не обов\’язково знати мову або мати якісь особливі навички, то це самий простий і доступний спосіб виїхати в США. Але варто враховувати, що переможець отримує тільки сам дозвіл, а всі інші турботи про облаштування на новому місці лягають виключно на його плечі. Це означає, що ніхто не буде допомагати шукати роботу або житло.

    Дата подання документів на лотерею 2019 року

    Початок онлайн-реєстрації учасників Green Card 2019 почнеться 03.10.2017 о 12:00 за східним часом. Термін прийому анкет закінчується 22.11.2017 в 12:00. Заповнити анкету можна на офіційному сайті www.dvlottery.state.gov.

    Як проходить лотерея

    Лотерея Грін Кард (Green Card Lottery) 2019 року: офіційні вимоги і правила

    Проходить розіграш green card досить просто: Служба громадянства та імміграції США призначає терміни, в які кожен бажаючий може заповнити анкету на участь.

    По закінченню цього періоду комп\’ютер випадковим чином вибирає переможців. Список щасливчиків служба публікує на своєму офіційному сайті, а також розсилає відповідні повідомлення по електронній пошті.

    Далі переможці повинні заповнити спеціальну візову анкету, зібрати затверджений пакет документів та пройти співбесіду. Після успішного проходження інтерв\’ю, щасливі володарі «грін карт» отримують півроку для виїзду в США.

    Варто відзначити, що детальну інформацію про те, як саме проходить відбір учасників та визначення переможця тримається в секреті. Тому наявні дані про механізм роботи розіграшу зазвичай описують весь процес в загальних рисах.

    Терміни подачі заявок призначають задовго до самого розіграшу. Так, для участі у лотереї в 2019 році необхідно подати заявку в період з 18 жовтня по 22 листопада 2017 року. Результати розіграшу будуть відомі з 1 травня 2018 року по 30 вересня 2019 року.

    Що потрібно для участі в розіграші

    Лотерея Грін Кард (Green Card Lottery) 2019 року: офіційні вимоги і правила

    Для початку слід зайти на офіційний сайт американської Служби громадянства та імміграції та в зазначені терміни подати заявку на участь. В анкеті необхідно вказати персональну інформацію про себе та своєї сім\’ї, а також прикріпити до заявки фотографії всіх членів сім\’ї (свою, чоловіка і дітей до 21 року, які не перебувають у шлюбі).

    На сайті є детальні інструкції, як правильно заповнювати заявку, до того ж, в інтернеті багато форумів, на яких можна дізнатися нюанси участі у лотереї.

    Вимоги до учасників

    Існує кілька вимог до тих, хто бажає випробувати свою удачу в лотереї. Так, щоб подати заявку, необхідно народитися в державі, яка є в переліку країн-учасниць програми. Цей список кожен рік визначає Держдепартамент США і ознайомитися з ним можна на офіційному сайті відомства.

    Лотерея Грін Кард (Green Card Lottery) 2019 року: офіційні вимоги і правила

    Також щорічно оновлюється перелік країн, вихідці з яких братиме участь у лотереї не можуть. В основному, з розіграшу виключають держави, з яких в Америку за останні 5 років виїхало більше 50 тис. громадян.

    Варто окремо підкреслити, що для участі в розіграші «грін карти» важливо тільки те, в якій країні народився учасник, а його поточне громадянство і місце проживання значення не має.

    Щоб випробувати свої сили в лотереї, також необхідно мати освіту не нижче середнього або офіційний трудовий стаж не менше 2-5 років.

    Є заборони?

    Лотерея припускає також мінімум заборон для учасників. Так, відмовити у видачі «грін карти» можуть по ряду медичних протипоказів.

    зокрема, громадянину не видадуть дозвіл на проживання, якщо:

  • у нього діагностували психічний розлад або інше захворювання, яке може бути небезпечним для соціуму;
  • він вживає психотропні або наркотичні речовини;
  • у нього немає визначених щеплень;
  • може опинитися на державному утриманні з-за важкого захворювання.
  • Лотерея Грін Кард (Green Card Lottery) 2019 року: офіційні вимоги і правила

    Перешкодити іммігрувати в США через лотерею також можуть проблеми з законом, а саме наявність у минулому депортацій з Америки або небажаного перебування в ній більше 180 днів. Крім того, відмовляють у «грін карти» тим, хто раніше був помічений за візовим шахрайством або вчинив умисне суспільно небезпечне злочин.

    за Причиною відмови у green card може стати наявність помилок у заявці чи відсутність усіх необхідних фотографій. Тому до заповнення анкети учасника слід підходити дуже уважно.

    Лотерея green card – це самий простий і доступний кожному спосіб виїхати в США і в майбутньому стати повноправним громадянином цієї країни. Знаючи основні правила і дотримуючись офіційних інструкцій, подати заявку без проблем зможуть навіть новачки, а в іншому потрібно просто сподіватися на удачу.

    Відео-новину


    <iframe height=”350 src=http://www.youtube.com/embed/3VB4zQz20-E”></iframe>
    <iframe height=”350 src=http://www.youtube.com/embed/luGCIzhnh6g”></iframe>
    <iframe height=”350 src=http://www.youtube.com/embed/lH7HQZXCR9c”></iframe>

    Залишити відповідь

    Все про Новий рік 2024