Рулет з тонкого лаваша з грибною начинкою
- Дуже смачна закуска, практично завжди це блюдо одним з перших з'їдається гостями.
Для начинки знадобиться придбати:
будь-які свіжі гриби (підійдуть печериці, віхи тощо) - 500 грам; сир - 300 грам; кріп і петрушка - 1 пучок; лаваш - 2 аркуша; яйця курячі в кількості 2 штук; цибуля - 1 шт. Готують це блюдо так:
Гриби і цибулю нарізають невеликими шматочками, а потім смажать на соняшниковій олії. Після того, як цибуля та гриби придбають золотисто - коричневий відтінок, їх знімають з вогню. Коли начинка буде готова, можна приступити до формування рулетиків. На столі потрібно розкласти лист лаваша і тонким шаром викласти гриби з цибулею. Потім зверху першого шару начинки насипається шар тертого сиру і зелені. Тепер лаваш потрібно скрутити рулетом, зверху змастити яйцем і поставити в духовку на кілька хвилин. Як тільки рулет зарум'яниться, а сир розплавиться, його можна діставати з духовки. Перед подачею кулінарний виріб нарізають на порційні шматки. Порада! Начинку для рулету можна зробити з використанням інших продуктів. Або ж доповнюючи список тих, які наведені в рецепті.
наприклад, начинку з грибів і цибулі можна доповнити шинкою або будь-яким м'ясним фаршем.
Дуже смачний рулет виходить з червоною рибою та ікрою. Та й виглядає він дуже апетитно і красиво. Як раз те, що потрібно для Новорічного свята.
Святковий салат з курячою печінкою і беконом
Красивий і дуже смачний салатик з печінкою і беконом. Така страва ідеально підходить для Новорічного столу.
Для того, щоб його приготувати, потрібно купити:
печінка куряча - 0,5 кг; помідорчики черрі - 6-7 шт.; кукурузки консервована - приблизно половина банки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; оцет - 1 ст. л.; салат листовий – 1 пучок; бекон - 150 грам; олія соняшникова без запаху (або оливкова) - 5 ст. ложечок; хліб білий; часник - 3 зубчики; спеції. Готується це блюдо так:
насамперед потрібно добре вимити і почистити курячу печінку. Потім її кладуть вимочуватися в молоко на 3-4 години. Тільки після цього печінку смажать на повільному вогні до повної готовності. Печінка під час смаження обов'язково слід поперчити. М'якоть білого хліба нарізати акуратними кубиками, розміром приблизно 3х3х3 див. Потім отримані хлібні шматочки потрібно обсмажити на сковороді до появи хрусткої скоринки. Грінок дають охолонути. Цибуля почистити і дрібно порізати, а потім злегка обсмажити на сковороді до появи золотистого кольору. Готовий цибулю ставлять остигати. У глибокій мисці змішують рослинне масло, оцет, перець, сіль і подрібнений часник, а також спеції. Отриманою сумішшю буде заправлятися салат. На плоскому блюді викладаються листя салату, зверху на них кладуть нарізані(тонко) шматочки бекону. Другим шаром укладаємо смажену цибулю, а вже на нього шматочки смаженої курячої печінки і грінки з білого хліба. Залишається прикрасити салат з помідорами, зеленню і кукурудзою - страву можна подавати на стіл. Курячі ніжки в соусі “Теріякі“
Курячі ніжки. Як же наша людина зможе обійтися без них на святковому столі? Звичайно ж, не зможе, тому представляємо вам рецепт курячих ніжок з особливим соусом.
Інгредієнти:
ніжки курячі - 1, 5 кг; вода кип'ячена - 250 мл; соус “Теріякі” - 7 ст. л.; олія соняшникова без запаху - 4 ст. л.; оцет - 1 ст. л.; часник - 3 зубчики; сіль; суміш перців. Процес приготування:
Змішати в одній посуді перець, часник, сіль, соус “Теріякі”, воду і оцет. Соусную основу можна докупити в магазині або зробити самостійно. Курячі ніжки помити і щільно укласти в каструлю. Потім м'ясо потрібно залити отриманим маринадом. Ніжки ставлять в холодильник мінімум на 8 годин. Промаринованное куряче м'ясо викладають на лист, змащений маслом, ставлять випікати в духовку, розігріту до 200 градусів. Порада! Використовуючи цей рецепт, можна приготувати курячі стегна, свинячі ребра і шматочки баранини.
Мова “Від тещі” з баклажана з фаршем та сиром
Для цієї страви підійде будь-м'ясний фарш:
свинячий; свино-яловичий; курячий. Фарш можна зробити в домашніх умовах або придбати готовий в магазині. Якщо будете робити фарш самостійно, то вибирайте м'ясо “посочнее”.
Продукти, необхідні для приготування мови "Від тещі" з баклажанів з фаршем та сиром:
фарш - 500 грам; гриби свіжі - 500 грам; майонез; сир твердих сортів - 400 грам; баклажани - 5 штук; зелень – 1 пучок; цибуля – 1-2 шт.; часник - 1 головка; суміш перців; олія соняшникова без запаху; сіль. Процес готування:
Синенькі нарізають уздовж, пластинками. Товщина повинна бути не більше 1 див. Потім нарізані баклажани злегка посипають сіллю і прибирають в сторону на півгодини. На скибочках овочів виступить гіркуватий сік. Для того, щоб його видалити, потрібно акуратно віджати кожен шматочок баклажана. Робити це потрібно так, щоб не поламати платівку. Гриби миють, нарізають і смажать на сковороді. Потім до них додають подрібнену цибулю. Разом їх доводять до повної готовності. В отриману начинку додають сіль, перець, роздавлений часник і майонез. М'ясо миють, ріжуть на шматочки і прокрутити на м'ясорубці. Після цього фарш обсмажують на сковороді. У процесі смаження м'ясо злегка підсолюють. Готовий фарш змішують з грибною начинкою. Пластинки з баклажан обсмажують на сковороді. Потім на кожен шматочок смажених овочів викладають шар фаршу з грибами, зверху накривають начинку тертим сиром. Перед подачею блюдо на кілька хвилин ставлять в мікрохвильовку. Як тільки сир розтане, кулінарний шедевр готовий. «Тещині мови» розкладають на плоске блюдо і прикрашають різаною зеленню петрушки або кропу. Порада! До того, як поставити блюдо в мікрохвильову піч, мови можна згорнути рулетиками і закріпити за допомогою звичайної зубочистки. Потім їх розкладають на блюдо з листям салату.
Запечені печериці
Печериці середнього розміру миють і обвалюють у меленої паприці. Потім їх солять, перчать і викладають на деко, змащене рослинним маслом.
Гриби випікають до готовності при температурі 180 градусів.
До печерицям потрібно подати білий сметанно - майонезний соус з часником і кетчупом.
Кетчуп можна поставити на стіл, а білий соус зробити самим і додати прямо в блюдо.
Для приготування соусу потрібно:
сметана; майонез; перець; сіль; часник. Процес приготування:
Сметану і майонез змішують в рівних пропорціях 1х1. Потім в отриману суміш додають роздавлений часник. Порада! Таким же чином можна приготувати гарнір з картоплі.
Човники з картоплі з начинкою з шинки і сиру
Для цієї страви беруть тільки великі картоплини, правильної форми.
Картопля дуже ретельно миють і ріжуть на дві половинки. Картоплю не чистять, її готують прямо в шкірці. Потім у кожній половинці за допомогою ложки виймається серцевина так, щоб вийшло щось на зразок човника або половинки шкаралупи волоського горіха.
Для начинки беруть:
гриби - 300 грам; шинка - 300 грам; майонез; зелень; цибуля - 1 шт.; сир із твердою характеристикою. Приготування:
Цибуля та гриби чистять, миють, подрібнюють і смажать на сковороді до повної готовності. Шинку дрібно нарізають і додають гриби. кожен човник з картоплі зсередини змащують майонезом і заповнюють начинкою. Картоплю викладають на лист і ставлять у духовку випікати. За кілька хвилин до повної готовності деко виймають з духовки. Кожну картопляну човник зверху присипають тертим сиром. Страву ще на кілька хвилин ставлять у духовку. Коли сир розплавиться, картоплю можна виймати. Як тільки вона стане більш-менш теплою - можна подавати. Смачний салат на Новорічний стіл 2019
Тепер розглянемо рецепт приготування смачного салату до Новорічного столу.
Інгредієнти будуть такими:
м'ясо корови - півкіло; яйця курячі свіжі - приблизно чотири штуки; часник - дві часточки; сир твердого характеру - приблизно 150 грам; ківі - 3 середніх плоду; яблуко - 1 шт.; велика морква - 2 шт.; половина лимона; майонез. Готування:
Відварюємо яловичину ріжемо на дрібні шматки. Подрібнений часник змішуємо з майонезній заправкою. Посередині плоскої тарілки потрібно поставити склянку - цього вимагає зовнішній вигляд страви. Страва буде формуватися гіркою. Перший шар - м'ясний, за ним піде ківі і яйця. Після чого робиться сітка з майонезу. Наступний шар - морква з майонезом Потім йде яблуко, сбрызнутое лимоном. Знову шар майонезу. Потім йде сир з майонезній заправкою. Після цього салат накривається плівкою і залишають на кілька годин.