ГоловнаКонтакти

Гарячі страви на Новий рік 2019 - все про Новий рік 2019

Рекламний блок

Гарячі страви на Новий рік 2019 - все про Новий рік 2019

Новий рік і новорічні канікули не за горами. Чим порадувати і здивувати гостей свята, щоб він надовго залишився у них в пам'яті? Звичайно, можна просто здивувати їх яким-небудь делікатесом. Але до Нового року 2019 більшості хочеться чогось незвичайного, цікавого, свіжого і не побитого. Прийнято вважати, що як зустрінеш Новий Рік, так його і проведеш. Може саме тому варто почати оновлення в житті з Новорічної ночі і святкового столу? Розглянемо кращі нестандартні рецепти гарячих страв, які здивують своїми гастрономічними особливостями навіть гурмана.

Топ-3 гарячих страви до Новорічного столу

Гарячі страви на Новорічному столі повинні бути не тільки смачними -вони ще повинні мати привабливий зовнішній вигляд. При цьому було б чудово, якщо б приготувати їх можна було швидко і без особливих складнощів, щоб залишився час на приведення себе і всього будинку в порядок.

Думаєте, цвяхом програми Новорічного столу є торт? Саме значна і багатообіцяюча страва - це гаряче, без нього Новорічний стіл не вдасться!

Хочете здивувати гостей - тоді треба приготувати щось незвичайне! Але так, щоб не завдати великої шкоди собі і не витратити багато часу!

Саме такі страви і ми підібрали для нашої статті.

Гарнір з рису з печерицями

Гарячі страви на Новий рік 2019 - все про Новий рік 2019Рис і шампіньйони - дієтичні продукти. При цьому вони дуже смачні. Саме з метою збереження фігури ми включили цей гарнір в топ-3.

Для гарнір з рису з печерицями потрібно взяти:

  • 350 р. рису (підійдуть длиннозернистые сорту).
  • Біле сухе вино.
  • 1 л готового м'ясного бульйону.
  • 2 штуки ріпчастої цибулі.
  • 2 ст. л. соняшникової рафінованої олії.
  • 40 р. вершкового масла.
  • 50 г. сиру твердих сортів. Бажано натерти його заздалегідь.
  • Півкілограма свіжих печериць.
  • Жменька сушених грибів.
  • 2 головки ріпчастої цибулі.
  • Деяку кількість зубчиків часнику.
  • 3 ст. л. соняшникової олії.
  • Сіль, чорний перець за смаком.
  • Готується це блюдо за наступним рецептом.

    Першим ділом потрібно приготувати грибну основу. Для цього:

  • Сушені гриби необхідно залити водою і вимочувати до розм'якшення. Потім їх потрібно дуже ретельно вичавити і подрібнити. Якщо гриби були свіжими, перший пункт(замочування) виконувати не доведеться.
  • Свіжі гриби вимити і порізати невеликими кубиками.
  • Цибуля дрібно нарізати.
  • Часник видавити через часникодавку.
  • Потім цибулю і часник обсмажують. Коли з'явиться золотава скоринка слід додати туди і гриби.
  • Все перемішується на середньому вогні, додаються деякі приправи зі списку і інші спеції за смаком(можна додати зелень або куркуму для кольору).
  • Після це варто залити рис окропом, залишити на 1-2 хвилини, додати крупу з водою в сковороду.
  • Варити крупу на мінімальному вогні, постійно помішуючи. Варитися рис повинен не більше 20 хвилин. Зверніть увагу, що крупа не повинна розваритися, інакше гарнір буде зіпсований.
  • В останню чергу потрібно додати горошок і трохи вина. Ретельно все перемішати(1-2 хвилини). Потім сковороду швидко знімають з вогню. Додають зелень, петрушку або шпинат за уподобанням гостей.
  • Блюдо готове до вживання відразу ж. Його варто викласти на красиву тарілку. Новий Рік все-таки.

    Скумбрія з мускатними горіхами

    Гарячі страви на Новий рік 2019 - все про Новий рік 2019Напевно, багато хто вже помітили, що ми не включаємо в наш топ страви зі свинини. Ми робимо це свідомо, адже 2019 - це Рік Жовтої Свині (Кабана). І в період Новорічного свята багато астрологи не рекомендують їсти саме страви зі свинини, щоб не “образити” тварина в Новому Році. Адже ніхто не хоче неприємностей на рівному місці. Тому краще всього в 2019 році виставляти на стіл страви з риби і морепродуктів. Курку теж не рекомендують готувати безпосередньо до свята, так як вони дружили з символом 2019 року. Віддамо перевагу рибі.

    Тепер безпосередньо до приготування. Інгредієнти такі:

  • Філе скумбрії. Приблизно 0,7 кг
  • Горіхи мускатні, близько половини чайної ложки.
  • Зелень, яка є під рукою. Це може бути петрушка, кріп, шпинат.
  • Панірувальні сухарі.
  • Натуральне вершкове масло(не спред рослинно-вершкової характеру, інакше смак страви буде зіпсований геть) - 2 столові ложки.
  • Приправи і спеції за звичаями гостей і господині.
  • Процес приготування:

  • Спочатку необхідно дрібно нашаткувати зелень, яку ви обрали.Потім потрібно змішати її зі спеціями і приправами.
  • Шматочки рибного філе обваляйте в зелені і посмажте на натуральному вершковому маслі. Обжарку слід проводити на середньому вогні до появи золотистого відтінку.
  • Обжареную рибу викладіть на блюдо. Зверху засипте все товстим шаром панірувальних сухарів.
  • Готове блюдо повинне виглядати як замет зі снігу.
  • Посипану паніровкою рибу потрібно поставити в шафу для запікання. Температура запікання середня. Риба буде готова приблизно через півгодини.
  • На стіл страву можна подавати прямо на деку або на великій тарілці. Рибу розрізають зазвичай у присутності домашніх і гостей.

    Риба з овочами

    Гарячі страви на Новий рік 2019 - все про Новий рік 2019Хоча назва страви говорить про його простоті, такого рецепту, як у нас, ви ще не куштували ніколи. Риба з овочами за новим рецептом обов'язково запам'ятається пікантним присмаком.

    Для того, щоб приготувати рибне блюдо з овочами слід придбати такі продукти харчування:

  • Рибне філе. Яке саме філе? Не має значення, будь-яка риба з овочами буде дуже смачною, підійде навіть дуже суха тріска. Для страви знадобиться приблизно 0,6 кг
  • Картоплю.
  • Селера і моркву (загальна маса разом з картоплею близько одного кілограма).
  • Твердий сир - 100-150 г
  • Горошок зелений, приблизно ? кг
  • Півсклянки жирного молока.
  • Маслини чорні без кісточок (щоб спростити процес приготування) - 100 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Зелені приправи (за вибором) - петрушка, кріп, шпинат і ін
  • Процес приготування риби до Нового Року 2019 (покроково):

  • Філе риби слід розрізати на середні шматочки. Згорнути кожен з них, для закріплення краще всього закріпити їх шпажками.
  • Зелений горошок потрібно поділити на 2 частини. Друга половина піде на прикрасу готового страви. Першу половину потрібно дрібно нарізати і викласти на деко.
  • Поверх горошку викласти рибу, поруч висипати маслини без кісточок. Трохи збризнути все молоком.
  • Закрити деко фольгою (щільно). Випікати в жаровні близько чверті години. Після приготування (перед подачею) страву прикрасити зеленим горошком, можна покласти наверх і свіжу зелень.
  • Ось ми і розглянули рецепти гарячих страв до Року Свині (2019). Головне пам'ятайте, що краще всього не ображати Свиню. Адже існує величезна кількість смачних гарячих страв без свинини. Залишилося тільки побажати удачі в процесі готування і в Новому Році. Приємного апетиту.

    Рекламний блок

    Рекомендуємо для перегляду

    Додати коментар
    Ваше ім'я:  



    -
    загрузка...