Пиріг Порося на Новий рік 2019

Пиріг Порося на Новий рік 2019

Напевно, напередодні Нового Року 2019 кожна господиня починає трохи нервувати, адже хочеться приготувати щось дуже оригінальне і смачне, але при цьому не витративши на процес приготування багато часу - його завжди не вистачає в період підготовки до свят. У статті ми пропонуємо розглянути рецепт дуже оригінального пирога “Порося”, який доведеться до речі саме в Рік Свині (2019).

Готувати пиріг “Порося” можна не тільки в період святкування Нового Року - адже нікому не захочеться чекати цілих 12 років для того, щоб покуштувати ласий шматочок самого смачного пирога в світі! Він буде виглядати оригінально на будь-якому столі і в будь-який святковий день. Тепер перейдемо безпосередньо до пирога “Порося”.

Особливості приготування пирога

“Порося” - це без перебільшення один з найоригінальніших рецептів пирогів у світі. Готувати його - справжнє задоволення для господині (перевірено на відгуках). Процес майже завжди є захоплюючим і веселим. У господині є можливість і зімпровізувати - начинку для приготування пирога можна зробити оригінальною, за власним рецептом.

Зазвичай її роблять з м'яса (вареної свинячої шиї, розрізаної на дрібні волокна), часничку, відвареного неочищеного картоплі (перед додаванням в пиріг його обсмажують), цибулі, моркви і сиру. Тісто для пирога виготовляють з цілком стандартною рецептурою. Головне, щоб воно було дріжджовим. М'ясо свиней в 2019 році краще не використовувати для цих цілей підійде і куряче філе.

Оригінальна авторська рецептура

У статті ми розглянемо саме авторську версію пирога. А ви самі по перевагам можете змінити що-небудь в процесі готування.

Отже, спочатку інгредієнти були такими:

  • Молоко натуральне (термін зберігання не повинен бути більше п'яти днів). Для тіста знадобиться близько двох склянок радянського зразка. Для змазування пирога потрібно ще близько двох столових ложок.
  • Сіль - одна ложечка для чаю.
  • Цукор - півтори чайних ложки.
  • Сухі дріжджі - один пакетик (приблизно 12 грам).
  • Яйця від домашніх “несучок” - дві штуки.
  • Масло тваринного походження - близько п'ятдесяти грамів.
  • Борошно вищої характеристики.
  • Півсклянки олії соняшників.
  • Курочка.
  • Картопля - 2 шт. середніх
  • Зелень - стандартний набір з найближчого магазину (або з грядки).
  • Столова ложка сметани.
  • Процес приготування буде таким:

  • Для початку готують тісто з дріжджів. Для цього кладуть цукровий пісок, сіль і дріжджі в тепле молоко. Розмішують все.
  • Всипають невелику кількість борошна, розмішують все ще раз.
  • Залишають на чверть години в теплому місці для того, щоб утворилася шапочка.
  • Після цього додають яйця, а також масло тваринного походження. Все ще раз ретельно перемішують. При необхідності можна додати ще трохи муки.
  • Тісто повинне вийти м'яким, але воно має трохи прилипати до рук. Наприкінці замішування додаємо невелику кількість вершкового масла. Потім залишаємо тісто в теплому місці приблизно на 2-4 години, поки воно не підніметься до розмірів, що вдвічі перевищують початковий обсяг.
  • За той час, поки тісто буде готуватися, можна приступити до внутрішньої начинки. Для неї нам знадобиться м'ясо птиці, картопелька, цибуля, сир. М'ясо спочатку тушкують, а потім трохи обсмажують. Потім дрібненько нарізають.
  • Картоплю відварюють в мундирі, потім ріжуть кубиками.
  • Цибулю ріпчасту шаткують, потім кладуть на гарячу сковороду і обсмажують до тих пір, поки не з'явиться золотистий оттеночек.
  • Сир натирають на середній терочке.
  • Нарізають зелень.
  • Тепер переходимо до самого пирога.
  • Тісто розкачуємо на пергаментним папері у формі прямокутника. Обрізаємо краю, але не викидаємо, так як вони знадобляться для виготовлення п'яточка, хвостики, лапок, вушок і вічко.
  • Начинку укладаємо по центру по верствам. Спочатку йде картопелька, потім шар зелені і лучка, потім шматочки м'яса птиці, сир, а в останню чергу кріп (або іншу зелень). При необхідності додають приправи.
  • Робимо на тесті надрізи до начиночной частини пирога. Надрізи йдуть під 45 градусів. Так, щоб при складанні вони повністю закрили весь пиріг.
  • Верхню і нижню частину надрізати не потрібно, так як вона загинається вгору.
  • З обрізаних шматків тестової маси робиться п'ятачок, вушка, копитця і хвостик. Для вічко рекомендується використовувати який-небудь горішок.
  • Разом з шматком пергаменту переносимо наш пиріг на деко для запікання. Обмазуємо сумішшю з жирного молока, сметани і яйця.
  • Відправляємо пиріг на півгодини в заздалегідь розігріту духову шафу. Температура запікання - 200 градусів за Цельсієм.
  • Перед подачею пиріг змащують вершковим маслом. Бажано подавати його теплим.
  • Ось ми і розібралися з тим, як приготувати Новорічний пиріг "Порося" до 2019 року. Він прекрасно підійде саме для подачі в Новий Рік 2019 і обов'язково повинен зайняти центральне місце на святковому столі. Залишилося побажати успіхів у новому році і удачі під час приготування пирога! Не забувайте про те, що рецепт може бути дещо змінений за вашим смаковим уподобанням. А також пам'ятайте, що під час приготування "Порося" в 2019 році можна додавати в нього м'ясо свиней - інакше символ 2019 може "образитися" на вас.


    Рекомендуємо для перегляду

    Додати коментар
    Ваше ім'я: