Без олів\’є та класичної оселедця під шубою жодне застілля не обходиться, приготуємо їх, а також спробуємо кілька нових рецептів. Наприклад, святковий салат з чорносливом явно не загубиться в звичних вам смаки і запам\’ятається надовго.
Його солодкуватий смак відмінно поєднується з такими інгредієнтами, як курка, яловичина, гриби, сир і навіть кальмари. Приєднуються до дружної компанії буряк, корейська морквина і… ананаси. Новорічні салати з чорносливом не залишаються без уваги, а рецепти передаються з родини в родину.
На свято найкраще цю закуску викласти шарами, промазуючи їх майонезом і потримати кілька годин у холодильнику, щоб вони просочилися.
У багато салати на Новий рік 2015 року з чорносливом додається волоський горіх – це вдале поєднання для святкових салатів з цим сухофруктом.
Новорічний салат з чорносливом і куркою «Ніжність»
Цей салат можна змішати, а можна викласти шарами. Замість вареної можна покласти копчену курку, смак буде зовсім іншим.
Інгредієнти:
- 350-400 г курки
- 5-6 яєць
- 100 г сиру
- 1 свіжий огірок
- півсклянки чорносливу
- 3/4 склянки волоських горіхів
- Майонез
- Сіль
Приготування:
Новорічний салат з буряка з чорносливом
Так чи інакше салати з буряка присутні на новорічному столі. Просто так, для різноманітності. А ось це дійсно смачний.
Інгредієнти:
- 2-3 буряка
- по 1/2 склянки волоських горіхів і чорносливу без кісточок
- майонез
- 2-3 зубчики часнику (за бажанням)
- столова ложка родзинок (за бажанням)
- 50 г сиру (з ним набагато смачніше)
- сіль
Як приготувати:
1. Буряк відваріть, остудіть і натріть на крупній тертці.
2. Запарте чорнослив і родзинки. Чорнослив наріжте.
3. Горіхи дрібно порубаєте або натріть на тертці. Теж саме робиться з часником та сиром, якщо ви вирішили їх додати. Змішайте з майонезом і посоліть за смаком.
Новорічний салат з чорносливом і грибами Берізка
Інгредієнти:
- 100 г чорносливу
- гриби – 200 г
- 1 цибулина
- половинка курячої грудки
- 3 яйця
- 2 огірка
- майонез
- зелень.
Рецепт салату:
1. Чорнослив залийте окропом і витримайте до м\’якості.
2. Гриби наріжте і обсмажте з цибулею.
3. Філе відваріть і дрібно поріжте.
4. Відваріть яйця натріть на крупній тертці.
5. Огірки наріжте соломкою.
6. Салат викладається шарами:
Ну, і найцікавіше, чому салат називається «Берізка», потрібно його тематично прикрасити. Змастіть верхній шар майонезом і викладіть смужки чорносливу, як ніби це стовбур берези. Не забудьте про зелені. Можна посадити божу корівку з помідори черрі.