ГоловнаКонтакти

Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування

Рекламний блок

Новий рік – незвичайне свято. У всіх країнах світу до нього особливо готуються. І звичайно ж, у всіх прийнято накривати щедрі і багаті столи, тому що вважається, що чим різноманітніший і повніший накритий стіл, тим легше буде рік.

Але у всіх народів світу є своє особливе блюдо, яке обов'язково має бути на святковому новорічному столі. Проте, одного хорошого страви мало, а більшість з них вже приїлося, і починається головний біль, щоб такого такого собі приготувати.

А чому б не здивувати всіх і не приготувати традиційні та символічні гарячі страви? Такими у старовину на Русі вважалися порося у власному соку, заєць і півень. Вважалося, що порося обіцяє багатство, заєць – швидке вирішення всіх завдань і успіх у них, а півень – легкий, як його пір'ячко, рік без проблем і турбот.

У наш час складно знайти в магазинах порося і півня, навіть якщо ви не житель села. Зайця можна замінити кроликом.

Чарівний свято, незвичайний стіл, казкове настрій – буде чим порадувати сім'ю і гостей.

Зміст:

  • Запечене молочне порося
  • П'яний кролик
  • Півень в банку
  • Відео рецепт
  • Запечене молочне порося

    Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування

    Необхідні інгредієнти:

  • Молочне порося – 5 кг;
  • Рафінована соняшникова олія – 90 мл;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Горілка – 125 мл
  • Для цієї страви краще всього купувати або свіжого, або охолодженого порося, можна, звичайно, і замороженого, але він буде менш соковитим.

    Обов'язково при покупці зверніть увагу на колір шкіри, вона повинна бути бежево-рожевого кольору без синців (це говорить про те, що порося був здоровий) і запах повинен бути свіжим з молочним відтінком. Якщо запах кислий – порося не першої свіжості.

    Для маринаду:

  • 2 апельсина;
  • 1 лимон;
  • 1 ч. л. білого меленого перцю;
  • 1 ч. л. майорану;
  • 1?2 ч. л. розмарину;
  • 60 г солі (2 ст. л. без гірки).

  • Для яблучно-гірчичного соусу до поросяті:

  • Солодкі яблука – 300 г;
  • Цибуля ріпчаста – 70 г;
  • Вершкове масло – 40 г;
  • Рафінована соняшникова олія – 20 мл;
  • Гірчиця в зернах – 1 ст. л.;
  • Біле сухе вино – 100 мл;
  • Вода – 100 мл;
  • Вершки (30%) – 100 мл;
  • Сіль – 2 р.
  • Процес приготування:


    Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування
    Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування
    Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування

    Крок 1. Спочатку чистимо порося від щетинок, при цьому важливо не пошкодити ніжну шкірку. Для цього заливаємо порося окропом на 2 хвилини. Шкірка розбухне, і щетинка зніметься легко за допомогою ножечка. Після цього промиваємо тушку під проточною водою. Після ретельно висушуємо порося з допомогою вафельного рушника всередині і зовні. Далі видаляємо очі.

    Крок 2. Беремо зубок часнику і натираємо їм порося всередині по хребту (також, як натирають хлібні грінки). М'ясо поросяти дуже ніжне і при приготуванні пар буде підніматися наверх, просочуючи м'ясо часниковим ароматом. Але натерти треба тільки по хребту, щоб не забити ніжний молочний смак.

    Крок 3. У миску насипати спеції і сіль туди ж трьом цедру двох апельсинів і одного лимона (уникайте попадання білої частини фрукта, інакше маринад буде гірчити) і видавлюємо туди ж сік з двох апельсинів і лимона. Саме лимонний сік один з обов'язкових інгредієнтів, так як прибирає специфічний запах. Все добре перемішуємо.

    Крок 4. Робимо два невеликих не дуже глибоких надрізи всередині вздовж хребта, щоб тушка добре просочилася маринадом в короткі терміни. Можна цього не робити, тоді просто обмазуємо як слід всю тушку маринадом, загортаємо в харчову плівку і ставимо на добу в холодильник. З надрізами також наливаємо маринад всередину і ретельно розтираємо порося зовні, замотуємо в харчову плівку, але кладемо в тепле місце і маринуємо 2-3 години.

    Крок 5. Після цього дістаємо порося з плівки, витираємо насухо від маринаду (обов'язково прибрати всю фруктову масу з поросяти, щоб вона не горіла під час запікання). Далі беремо горілку і натираємо нею шкірку порося. Така процедура знежирить її, вона стане суші і при запіканні з'явиться шикарна хрустка скоринка.

    Крок 6. Вушка, хвостик і п'ятачок обов'язково загорнути фольгою, щоб не згоріли, а ніжки зв'язати, щоб порося красиво виглядав на блюді. Також треба скрутити кульки з фольги і вставити в рот порося. Це треба щоб пропеклося вміст голови.

    Крок 7. По всій тушці порося обов'язково зробити проколи голочкою, щоб виходила зайва волога і шкірка не потріскалася від тиску. Перед тим, як поставити в духовку, змащуємо порося рослинним маслом.

    Крок 8. Нагріваємо духовку до 220 градусів. Деко застеляємо пергаментом, кладемо порося і запікаємо при такій температурі 15 хвилин. А після знижуємо температуру до 170 градусів і печемо ще 2 години. При цьому кожні пів години змащуємо порося соняшниковою олією з допомогою кулінарної пензлика. В останні пів години запікання знімаємо фольгу з вушок, хвоста і п'ятачка і теж змащуємо їх маслом.

    Крок 9. Після того, як порося дістали з духовки треба зробити глибокий надріз вздовж хребта, щоб вийшов пар, і скоринка залишилася хрусткою.

    Крок 10. Чистимо два яблука і режим кубиками по 0,5 див. Цибулю також чистимо і нарізаємо дуже дрібним кубиком.

    Крок 11. Розігріваємо сковороду наливаємо 20 мл рослинної олії, 40 г вершкового. Злегка пасеруємо на ній цибулю і яблука і додаємо вино. Через 5 хвилин додаємо воду і уварюємо ще 5-7 хвилин. Кладемо сіль. Після того, як соус увариться, додаємо вершки і коли вони почнуть закипати, соус треба зняти з плити. Далі додаємо гірчицю. Соус готовий.

    Крок 12. Прикрасити страву запеченими овочами і зеленню і покласти порося. Замість вічко можна вставити маслини. Соус подавати окремо в соусниці.

    до змісту ^

    П'яний кролик

    Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування

    Необхідні інгредієнти:

  • Кролик – 2 – 2,5 кг;
  • Сало – 100 г (для смаження кроля).
  • Для маринаду:

  • Біле вино – 300 мл;
  • Діжонська гірчиця – 1 ст. л.;
  • Чебрець – 4 – 5 гілочок;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком.
  • Для соусу:

  • Сало – 150 г;
  • Рафінована рослинна олія – 1 ст. л.;
  • Печінка кролика – 200 г (якщо не зможете знайти, можна замінити свинячий);
  • Цибуля – 1 шт. (великий);
  • Часник – 3 зубки;
  • Суміш «Прованські трави» – 1 ч. л.;
  • Мускатний горіх тертий – 0,5 ч. л.;
  • Біле вино – 250 мл;
  • Червоний портвейн – 200 мл;
  • Томатна паста – 2 ст. л.;
  • Вершкове масло – 20 р.
  • Процес приготування:


    Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування
    Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування

    Крок 1. Беремо кролика, моєму, зачищаємо від плівок, витираємо насухо і ріжемо на великі шматочки (передні задні лапки і тулуб на 4-5 частин). Викладаємо в глибоку ємність і заливаємо маринадом. Маринуємо не менше 4 годин при кімнатній температурі або залишаємо на ніч в холодильнику.

    Крок 2. Після того, як кролик промариновался і готовий до подальшого приготування, розігріваємо сотейник або гусятницю (посуд має бути з товстим дном і стінами) і топимо в ньому сало, нарізане кубиками по 0,5 див.

    Крок 3. Виймаємо шкварки, але не викидаємо, а на жирі, що залишився на сковороді обсмажуємо шматочки кроля. Але перед обсмажуванням обов'язково видаляємо з кролика маринад, витираючи насухо, інакше маринад буде горіти і додасть неприємний смак і запах кролику.Вогонь спочатку повинен бути більше середнього і поки обсмажуємо до золотавої скоринки, кришкою не накриваємо.

    Крок 4. Після того, як кролик досяг необхідної текстури, прибираємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 40-50 хвилин.

    Крок 5. Ріжемо дрібними кубиками цибулю і середнім 3 зубчики часнику. Підрум'янюємо на невеликій кількості олії в сотейнику або невеликій каструльці, і після закидаємо сало, а ще через 5-7 хвилин – печінку, нарізану дрібними кубиками товщиною в 1 см.

    Крок 6. Після того, як всі обсмажитися протягом 10 хвилин додаємо біле вино 100 мл червоного. Надалі, якщо соус сильно загусне в процесі приготування, то замінимо залишилося червоне вино водою, якщо консистенція буде тягуча, але достатньо рідка, то увіллємо решті портвейн.

    Крок 7. Після того, як соус закипить, додаємо для пікантності смаку та рівноваги томатну пасту. Спочатку кладемо 1 ст. л., якщо потрібно додати, зробимо це тільки після того, як увіллємо весь портвейн (приблизно через годину з початку приготування). Соус повинен бути солодкуватим з легкою кислинкою. Присаливаем і залишаємо соус на мінімальному вогні нудитися на дві години. Перед самою подачею кладемо в готовий теплий соус шматочок вершкового масла.

    Крок 8. Викладаємо на велике блюдо або при бажанні порційно шматочки кролика і зверху викладаємо соус. Можна прикрасити страву зеленню.

    до змісту ^

    Півень в банку

    Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування

    Раніше цю страву готували у великому глиняному горщику з кришкою, але для тих, у кого такого посуду не знайдеться, підійде звичайна трилітрова банка. Важливо лише вибрати банку без сколів і тріщин, щоб вона не тріснула.

    Необхідні інгредієнти:

  • Бройлерний півень (можна і звичайного домашнього, але час його приготування буде значно довше) - 1,5 кг;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Картопля (з низьким вмістом крохмалю, не разваривающийся) – 3-5 штук;
  • Сіль – 1,5 ч. л.;
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.;
  • Карі – 1?2 ч. л.;
  • Лавровий лист – 1 шт.;
  • Вершкове масло – 20-25 р.
  • Процес приготування:


    Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування Гарячі страви на Новий рік 2018: прості і смачні рецепти, фото приготування

    Крок 1. Ретельно вимиваємо півня і витираємо на сухо. Розбираємо курку на порційні шматки (не дуже дрібні). Не треба зачищати від шкірки і жиру, вони потрібні для того, щоб півень вийшов соковитим.

    Крок 2. Закладаємо шматки в банку (обов'язково в самий низ покласти філейні частини, а зверху на них стегна і гомілки, а на самий верх спинку і крильця).

    Крок 3. Нарізаємо часник тонкими слайсами і розкладаємо потроху на кожному шарі півня. Після солимо за всі шари, крім першого, а от перець і карі розподіляємо, як і часник по всім верствам.

    Крок 4. Очищену картоплю нарізаємо великими шматочками (розрізаємо на 4 частини, а якщо картопля дуже великий, то на 6). Злегка присаливаем, перчимо, перемішуємо і закладаємо в банку з півнем.

    Крок 5. Зверху все викладаємо в банку шматочки вершкового масла тонкими слайсами, щоб масло рівномірно розподілилася. Після кладемо на банку залізну кришку для закаток, попередньо витягнувши з неї резиночку.

    Крок 6. Ставимо банку в холодну духовку і тільки після цього починаємо розігріти до 180 градусів. Готуємо 1,5 години. Після приготування треба вимкнути духовку і почекати 15 хвилин перед тим, як дістати банку. Півень повинен покритися власним соком і гаситися в ньому. Відкривати духовку під час приготування не можна, щоб не було перепаду температури і не лопнула банку.

    Крок 7. Подаємо страву маринованими овочами: помідорами, перцем і будь-якими іншими, на свій смак. Посередині страви, попередньо злив зайвий сік, висипаємо вміст банки (в результаті картопля виявиться знизу як подушечки, а зверху розміститься смачний соковитий півник.

    Смачного вам новорічного столу, багатства, успіху в справах і нехай 2018 рік буде легким, як пір'ячко!

    до змісту ^

    Відео рецепт





    Стаття написана спеціально для сайту "2018 рік Собаки": http://novij-rik.pp.ua/

    Рекламний блок

    Рекомендуємо для перегляду

    Додати коментар
    Ваше ім'я:  



    -
    загрузка...